Actueel

Nieuws

Update van de herontwikkeling Lokaal nieuws woensdag 22 december 2021

Update van de herontwikkeling

Bij de herontwikkeling van het Meneba-terrein naar het Zaankwartier komt veel kijken. Zo is er vorig jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de transformatie van de panden. Dit jaar is het stedenbouwkundige plan afgerond en is er gestart met de uitwerking van een aantal woongebouwen. Alle belanghebbenden, stakeholders en naaste buren zijn betrokken en waar mogelijk zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt. Volgend jaar gaan we verder met de uitwerking van de gebouwen en dan loopt ook de bestemmingsplanprocedure. Daarnaast starten dan ook de grond- en sloopwerkzaamheden van de gebouwen die niet worden getransformeerd. Deze werkzaamheden werpen z'n vruchten af in 2023, dan start de bouw van de eerste nieuwbouwprojecten aan de Zaan.

Met bovenstaande update geven we een kijkje in de keuken. De betrokken partijen, Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo, werken achter de schermen namelijk met man en macht aan de plannen van het Zaankwartier. Kijk jij ook zo uit naar een nieuwe toekomst aan de Zaan? 

Bekijk hier de video van Zaankwartier in de toekomst Lokaal nieuws woensdag 22 december 2021

Bekijk hier de video van Zaankwartier in de toekomst

Direct aan de Zaan wordt een nieuwe toekomst gecreëerd met respect voor het verleden, de perfecte combinatie van industrieel erfgoed en nieuwbouw. Hoe deze in elkaar verweven zijn, zie je in deze video.

Bekijk hier deze video.

Nieuwbouw woning? Dit zijn de trends van 2022 voor het inrichten van de badkamer Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

Nieuwbouw woning? Dit zijn de trends van 2022 voor het inrichten van de badkamer

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Je hebt er je privacy, je kunt er ontspannen of juist opknappen én het is dé plek om jezelf even lekker te verwennen met een welverdiende douche na een lange dag hard werken. Badkamers zijn nu meer dan ooit één van de meest gekozen ruimten om creatief aan de slag te gaan: nieuwe trends en mode ontwerpen worden hier alvast getest! Wat zijn volgens de experts de badkamertrends voor 2022? Lees ze hieronder!

Zwart wordt veel gekozen

Zwart is dé kleur van het moment. Niet alleen in je garderobe, maar ook in je badkamer! Badkamermeubelen, wastafels en een zwarte regendouche doen het goed in 2022. Combineer zwart met een aantal andere kleuren om je badkamer net dat beetje extra te geven.

Douchekoppen blijven populair

De douchekop is één van de belangrijkste onderdelen van je badkamer én je kunt de de plek gebruiken om te relaxen. Bij het kiezen van een douchekop vind je veel verschillende mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een straal met verschillende functies, of kies voor een handdouche.

De trends voor badmeubelen

Trends op het gebied van meubels en kasten in je badkamer zijn nogal eens verschillend. Ben je vooral op zoek naar een veelzijdige meubel set met kastjes én spiegels, dan zijn de nieuwste trends voor 2022 hetgeen wat je zoekt! Badkamermeubelen worden vaak gekozen als set inclusief wastafel, spiegel en kastjes. De meubels worden vaak geplaatst tegen een muur waar je ook de bevestigingspunten voor vindt om allerlei soorten wastafelkranen te bevestigen. Badmeubelen zijn er in vele soorten en maten, met verschillende kleuren en motieven. Kies je voor een rustige look, dan zijn donkere meubels vaak een goede optie. Wit wordt daarentegen vaak gebruikt voor de muren of de vloer.

Wastafels blijven populair

Een wastafel is één van de meest essentiële onderdelen van je badkamer, en daarom zijn er ook vele verschillende modellen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook een zwarte wastafelkraan kiezen. Badkamers die het best presteren als je ze modern wilt aankleden, hebben vaak wastafels met een strak design en meestal een lange grote spiegel. Badmeubelen zonder spiegels worden ook wel gekozen om de badkamer weer wat ruimer te laten voelen, als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt. Badmeubelen met een wastafel in de hoek zijn ook populair. Heb je niet veel ruimte? Kies dan voor een badmeubel met één of meerdere waskommen. Hoe je badkamer er uiteindelijk uit gaat zien, hangt helemaal van je eigen smaak af. Je kunt een ontwerp laten maken om inzicht te krijgen met wat je in je hoofd hebt.

 

Alle voordelen van nieuwbouw op een rijtje Lokaal nieuws maandag 22 november 2021

Alle voordelen van nieuwbouw op een rijtje

Weet jij welke voordelen nieuwbouw voor jou kan hebben? Het is logisch dat het tijdens de huizenjacht lastig is om te bepalen of je voor bestaande bouw of een nieuwbouwwoning gaat.

Een huis kopen doe je natuurlijk niet over één nacht ijs, daarom wil je een goede keuze maken waar je geen spijt van krijgt. Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken, zetten we een aantal voordelen van nieuwbouw voor je op een rij.

Je hoeft niet over te bieden

Een van de grootste voordelen van nieuwbouw in deze overspannen huizenmarkt, is dat je niet hoeft over te bieden op een woning. De verkoopprijzen van nieuwbouwhuizen staan vooraf namelijk vast. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en hoef je minder mee te gaan in de gekte van het overbieden. Je moet je alleen op tijd inschrijven, bijvoorbeeld voor nieuwbouw in Zaandam .

De transparante prijzen hebben ook als voordeel dat je vooraf weet waar je financieel aan toe bent. Zo kun je vooraf beter berekenen of je genoeg hypotheek kunt krijgen of voldoende eigen vermogen hebt. Deze financiële voordelen van nieuwbouw maken het voor mensen erg aantrekkelijk om zich in te schrijven voor een nieuwe woning.

Bepaal zelf de inrichting

Een ander voordeel van nieuwbouw is dat je al vroeg betrokken bent bij de bouw van je nieuwe woning. Hierdoor kun je grotendeels zelf de inrichting bepalen. Zeker als toekomstige nieuwbouwprojecten nog in de verkoop moeten gaan! Vaak wordt vooraf een meer- en minderlijst beschikbaar gesteld, waarop duidelijk is welke opties in de bouw meer of minder geld zullen kosten.

Om te zorgen dat je er op tijd bij bent, kun je vaak al via online platformen jezelf inschrijven om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en toekomstige projecten. Door vroeg betrokken te zijn, heb je geen last van een keuken of badkamer die wellicht niet jouw smaak is. Dit kan je lekker zelf beslissen! Jij bepaalt de inrichting van jouw nieuwe woning.

Goede isolatie

Een andere bijkomstigheid van een nieuwbouwwoning is dat deze voldoen aan veel strengere milieueisen. Hierdoor zijn de huizen uitstekend geïsoleerd. Dit merk je in een hoog energielabel en weinig energiekosten om het huis te verwarmen. Dit verdien je dus gelijk terug.

Denk aan moderne verwarmingssystemen, nieuwe elektra en riolering die in nieuwbouwhuizen aanwezig zijn. Deze nieuwe systemen zijn een stuk onderhoudsvriendelijker en je hebt geen last van achterstallig onderhoud. Ook dit scheelt flink in de kosten!

Voordelen van de eerste eigenaar

Doordat je een nieuwbouwhuis altijd vrij op naam (v.o.n.) koopt, heb je minder kostenposten die je zelf moet kunnen financieren buitenom een hypotheek. Denk aan de kosten koper zoals overdrachtsbelasting en taxatiekosten. Deze kosten vallen weg als eerste bewoner van een woning.

Ben jij overtuigd en wil jij op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Zorg er dan voor dat je diverse platformen, zoals https://www.nieuwwonenpurmerend.nl , in de gaten houdt voor actuele projecten. Wie weet profiteer jij binnenkort van deze voordelen van nieuwbouw.

 

Verkoop gestart! Lokaal nieuws vrijdag 19 november 2021

Verkoop gestart!

Goed nieuws! De verkoop van Kogerweelde is gestart. De woningen liggen hartje Koog aan de Zaan, dichtbij de gezellige restaurantjes en met een supermarkt om de hoek. Ook het NS station van Koog aan de Zaan ligt op maar 350 meter. 

Inschrijven is mogelijk tot maandag 29 november 12:00 uur.

De 13 woningen zijn verdeeld over 3 woonblokken, elke woning heeft een eigen parkeerplaats en gezellige stadstuin. De woonoppervlakte varieert van 127m² tot en met 139m². Genoeg ruimte om samen of met het gezin te genieten. Elke woning beschikt over 4 slaapkamers. Dit kan gewijzigd worden naar 3 maar ook naar 5 slaapkamers. Bouwnummer 13 kan zelfs worden ingericht met een zesde kamer. De tweede verdieping biedt toegang tot het zonnige dakterras waar je heerlijk kan ontspannen. Via het meerwerk kan een 2e badkamer worden gerealiseerd op de 2e verdieping.

Revolutionair: in 2022 verhuizen naar je nieuwbouwwoning!
De energiezuinige woningen worden grotendeels gebouwd in de revolutionaire fabriekshal van aannemer Daiwa House Jan Snel. Dit heeft als groot voordeel dat de bouwtijd véél korter is dan bij een traditioneel bouwsysteem. Naar verwachting kan je al in 2022 verhuizen naar je nieuwe woning!

Online inschrijving gestart
Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor deze geweldige woningen en je definitieve voorkeur voor een woning kenbaar te maken. Inschrijven kan door het inschrijfformulier in je woonaccount volledig in te vullen. De inschrijftermijn sluit op maandag 29 november 12:00 uur.

Voordelen als woningkoopstarter vanaf 2021 Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Voordelen als woningkoopstarter vanaf 2021

Om starters op de woningmarkt een beetje te helpen, is de overheid met een ingenieus plan gekomen. De overdrachtsbelasting gaat per 2021 op de schop, en dat kan voor jonge woningkopers al snel veel geld schelen. Tijd voor een korte uitleg!

Overdrachtsbelasting voor starters

Met de overdrachtsbelasting die op de schop gaat vanaf 2021, bedoelen we dat starters helemaal géén overdrachtsbelasting over een huis hoeven te betalen! Deze overdrachtsbelasting is een klein percentage dat kopers over hun nieuwe woning moeten betalen aan de Belastingdienst. Voor de kenners: de belasting wordt “geheven bij de verkrijging van een onroerende zaak en de daarop gevestigde rechten”. Dit percentage bedraagt 2% over de koopprijs. Dat lijkt een klein percentage, maar komt uiteindelijk al snel neer op enkele duizenden euro’s.

Aangepaste overdrachtsbelasting per 2021

Om starters op de woningmarkt een handje te helpen, betalen koopstarters vanaf 1 januari 2021 deze overdrachtsbelasting niet meer. Dit geldt voor woningkopers van 18 tot 35 jaar. Het maakt hierbij niet uit of een starter voor zijn eerste huis gaat, of dat het al bijvoorbeeld zijn of haar tweede, derde of vierde huis is. Let echter wel op: de nieuwe regelgeving kan één keer worden ingezet! Daarnaast gelden vanaf 1 april 2021 aangescherpte regels. Een huis mag vanaf deze datum niet duurder dan €400.000 zijn voor starters. Is de koopprijs toch hoger, dan moet er ‘gewoon’ overdrachtsbelasting neergeteld worden. Tot die tijd zit er echter geen plafond aan de koopprijs voor starters. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan vanaf dit jaar 8% betalen.

Voordeel in Zaanstad en Amstelveen

Om inzichtelijk te maken hoeveel dit kan schelen voor starters, is het goed om dieper in te duiken op specifieke markten. Neem bijvoorbeeld twee populaire steden onder de rook van Amsterdam: Zaanstad en Amstelveen. Net als in de rest van Nederland blijven de prijzen in deze steden keer op keer stijgen. Zo bedroeg de gemiddelde vraagprijs in Zaanstad eind 2020 €357.045 en ligt die prijs nu eind januari zelfs alweer 5% hoger! In Amstelveen liggen de prijzen nog een stuk hoger. In december 2020 kostte een gemiddeld Amstelveens huis €679.493 en tikt de prijs nu al dichter tegen de €700.000 aan. Kopen starters in Zaanstad nu een huis, dan scheelt het zonder de overdrachtsbelasting dus gemiddeld dik €7.000. In Amstelveen zelfs €14.000! Daar kun je een mooie keuken of vloer voor uitkiezen natuurlijk!

Ben jij starter op de woningmarkt en ben je na dit verhaal nog meer geïnteresseerd geraakt in één van deze steden? Ga dan zeker aan de slag met één van de makelaars Zaanstad of een makelaar Amstelveen . Zij kunnen je altijd helpen bij de zoektocht naar een geschikte nieuwe woonplek!

Inbrekers weer op pad in Zaanstad en omgeving Lokaal nieuws donderdag 07 oktober 2021

Inbrekers weer op pad in Zaanstad en omgeving

Nu de dagen weer korter en de avonden en nachten langer gaat het inbrekersgilde weer op pad. Echter niet alleen bij nacht en ontij maar ook overdag nu er weer meer op kantoor gewerkt wordt. Voor de huizenbezitter is het noodzaak om juist nu al het hang- en sluitwerk na te lopen. Zorg dat alles in orde is zodat dieven geen kans hebben om je mooie spulletjes mee te nemen.

In de Randstad in steden zoals Den Haag, Amsterdam en Rotterdam gaan de werknemers weer massaal naar kantoor. Hierbij nemen ze zeker niet allemaal het openbaar vervoer. Het verplicht thuiswerken is van de baan en daarom grijpen werknemers het stuurwiel van de auto om naar kantoor te gaan. Op woensdag 6 oktober werd de tot dan toe drukste filedag van dit jaar gemeten. Het fileleed is zelfs erger dan voor de corona. Op deze woensdag in oktober stond er maar liefst 555 km aan file.

Nadenk tijd

Filerijders kunnen in deze tijd, buiten dat ze op het overige verkeer letten, over veel dingen nadenken. Is mijn huis bijvoorbeeld veilig tegen inbrekers. Als er tijdens het filerijden toevallig een item over toenemende inbraken in de Zaanstad voorbij komt slaat de ongerustheid je om het hart. Hoe veilig is je eigen huis of je eigen kantoor eigenlijk wel. Je hebt er de laatste jaren niet echt op gelet omdat er tot nu toe nooit een dief in je huis of je zaak is binnengedrongen. Je maakt al een denkbeeldig lijstje in je hoofd waar zowel in huis als in je bedrijfspand extra veiligheidsmaatregelen genomen kunnen worden.

Lijstje

Als je na het fileleed eindelijk thuis bent gekomen, kruip je na het avondeten meteen achter je laptop. Daarop stel je een lijst samen waar je huis verbetering nodig heeft op het gebied van veiligheid. Die lijst blijkt behoorlijk lang te zijn. Ten eerste moet je de hoge bossages in de tuin aanpakken en ook de verlichting aan je bedrijfspand functioneert niet meer naar  behoren. Daarnaast blijken de sloten ook al behoorlijk gedateerd te zijn, daarvoor zul je zo snel mogelijk een slotenmaker uit bijvoorbeeld Amsterdam in de hand gaan nemen. Je vraagt je af of zo’n specialist ook een complete veiligheidsscan van je woning of bedrijf kan maken.

Veiligheid

Je gaat ook op internet op zoek naar informatie omtrent inbraakpreventie. Je stuit bij slotenmaker Amsterdam op een artikel over de Week van de Veiligheid die dit jaar in oktober plaatsvindt. Je beseft dat bedrijfsveiligheid meer dan alleen over inbraak gaat. Criminelen worden steeds slimmer en gewelddadiger. Dit kan zelfs leiden tot een overval of via de digitale weg tot cybercriminaliteit. Als je aan al die mogelijkheden denkt breekt er een lichte stress uit. Hoe kun je je goed beveiligen als criminelen steeds slimmer worden. Je cybersecurity is van het hoogste actuele niveau, dus daar zit je niet heel erg over in. Maar als je denkt aan al het hang en sluitwerk besef je dat die al weer een flink aantal jaartjes meegaan. Je ziet dat SRK*** sloten met veilige cilinders aan te raden zijn. Daar zal een in te schakelen slotenmaker je vast meer over kunnen vertellen. Daarnaast besluit je ook informatie in te winnen bij de politie en brancheorganisaties en misschien heeft een collega ondernemer ook wel wat handige tips.

 

Binnenkort in verkoop Lokaal nieuws donderdag 02 september 2021

Binnenkort in verkoop

Zeer binnenkort start de verkoop van project Kogerweelde! 13 gezinswoningen in het hart van Zaanstad, aan de Breedweer in Koog aan de Zaan. Kogerweelde is kleinschalig van opzet maar groots in vooruitzichten. Door moderne technieken vanuit de ervaren aannemer Jan Snel wordt er visionair gebouwd met als grootste voordeel een heel snel bouwproces en een zeer milieuvriendelijke woning. Verdeeld over drie woonblokken zullen zes hoek- en zeven rijwoningen van royaal eengezinsformaat worden gerealiseerd. Met vier ruime  slaapkamers, die door de rechtopstaande achtergevel gemakkelijk kunnen worden uitgebreid naar maar liefst vijf of zes slaapkamers. Twaalf woningen beschikken over een fijn dakterras (en bouwnummer 13 heeft een volledige tweede verdieping). De eengezinswoningen variëren in woonoppervlakte van circa 127 tot en met meer dan 139 vierkante meter. De woningen zijn compleet, inclusief keuken, tegelwerk en sanitair. Ook gelden diverse kopersopties, die de luxe en het gebruiksgemak verder kunnen vergroten. Denk aan een 2e badkamer, openslaande deuren of vergroten van de badkamer. De zolder wordt, net als de eerste twee woonlagen, behangklaar en met een afgewerkte (en verwarmde!) vloer opgeleverd. Afhankelijk van de eigen behoefte kunnen hier een werk- of slaapvertrek, berging en een wasruimte gecreëerd worden. Bij vijf hoek- en zeven rijwoningen staat het dakterras garant voor menig uurtje zonnebaden - heerlijk privé. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats, aan alles is gedacht.  Heb je belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Kogerweelde? Meld je dan via het inschrijfformulier aan als belangstellende. Dan houden we je op de hoogte wanneer de verkoop start!

Zeer binnenkort start de verkoop van project Kogerweelde! 13 gezinswoningen in het hart van Zaanstad, aan de Breedweer in Koog aan de Zaan. Kogerweelde is kleinschalig van opzet maar groots in vooruitzichten. Door moderne technieken vanuit de ervaren aannemer Jan Snel wordt er visionair gebouwd met als grootste voordeel een heel snel bouwproces en een zeer milieuvriendelijke woning.

Verdeeld over drie woonblokken zullen zes hoek- en zeven rijwoningen van royaal eengezinsformaat worden gerealiseerd. Met vier ruime slaapkamers, die door de rechtopstaande achtergevel gemakkelijk kunnen worden uitgebreid naar maar liefst vijf of zes slaapkamers. Twaalf woningen beschikken over een fijn dakterras (en bouwnummer 13 heeft een volledige tweede verdieping).

De eengezinswoningen variëren in woonoppervlakte van circa 127 tot en met meer dan 139 vierkante meter. De woningen zijn compleet, inclusief keuken, tegelwerk en sanitair. Ook gelden diverse kopersopties, die de luxe en het gebruiksgemak verder kunnen vergroten. Denk aan een 2e badkamer, openslaande deuren of vergroten van de badkamer. De zolder wordt, net als de eerste twee woonlagen, behangklaar en met een afgewerkte (en verwarmde!) vloer opgeleverd. Afhankelijk van de eigen behoefte kunnen hier een werk- of slaapvertrek, berging en een wasruimte gecreëerd worden. Bij vijf hoek- en zeven rijwoningen staat het dakterras garant voor menig uurtje zonnebaden - heerlijk privé.

Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats, aan alles is gedacht.

Heb je belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Kogerweelde? Meld je dan via het inschrijfformulier aan als belangstellende. Dan houden we je op de hoogte wanneer de verkoop start!

Acrylaat geeft ontwerpers veel creatieve mogelijkheden Lokaal nieuws maandag 09 augustus 2021

Acrylaat geeft ontwerpers veel creatieve mogelijkheden

Acrylaat , ook wel PMMA, Plexiglas of Perspex genoemd, is een veelzijdige kunststof die bekend staat om haar elegante en exclusieve uitstraling. Daarnaast is Acrylaat een sterk en toch licht product. In vergelijking met glas van gelijke dikte is PMMA ongeveer 25 keer sterker. Dit leidt tot minder breukrisico, meer veiligheid en geringere kosten. Dit zijn redenen waarom Acrylaat zowel voor industriële toepassingen, zoals machinekappen, displays, lichtreclames en standbouw, als bij consumenten thuis wordt toegepast. Ook voor bouwtoepassingen wordt Acrylaat veel gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn beglazings- en interieurtoepassingen. De kunststof Acrylaat is beschikbaar in plaat-, staf- en buisvorm en wordt het meest in transparante uitvoering gebruikt. Naast de transparante versies zijn Acrylaat platen ook te verkrijgen in vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties. De leveringsmogelijkheden hiervan zijn te bekijken op vinkkunststoffen.nl.

Acrylaat is probleemloos te bewerken

Een belangrijk aspect bij het succes van Acrylaat is dat het zich goed laat bewerken. Voor ontwerpers is het belangrijk dat zij hun creatieve ideeën om kunnen zetten in realistische producten. Doordat Acrylaat warm te vervormen is, verkrijgt de ontwerper veel meer mogelijkheden om dit te kunnen realiseren. Mechanische bewerkingen zoals zagen, boren en frezen zijn voor PMMA geen probleem. Daarbij wordt deze exclusieve kunststof vaak aan de randen gepolijst waardoor er een glanzend effect wordt verkregen en het elegante karakter nog verder wordt beklemtoond. Binnen het reclamesegment wordt Acrylaat, naast de hiervoor genoemde bewerkingen, ook vaak voorzien van beletteringen, zeefdruk of digitale print.

Beglazings- en interieurtoepassingen

Acrylaat is, bij gelijke dikte, ongeveer 25 keer sterker dan glas. Dit samen met het relatief lichte gewicht en de mogelijkheid tot bewerken en warm vervormen, maken dat acrylaat vaak als beglazingsmateriaal wordt ingezet. Dit in toepassingen zoals veranda- en serredaken en balustrades. Het is daarbij niet wenselijk dat Acrylaat wordt gebruikt op krasgevoelige locaties omdat het minder hard is dan glas.

Vanwege de ruime keuze in kleuren en uitvoeringen is Acrylaat een geliefd product voor interieurontwerpers. De exclusieve en elegante uitstraling van deze unieke kunststof kunnen een sfeerverhogende bijdrage leveren aan de uitstraling van het interieur. Zo hebben de producten Acrylaat Signature en Acrylic Couture de bijzondere eigenschap dat er koperdraad, edelmetaaldeeltjes, donsveertjes of textiel in de transparante kunststof verwerkt zit. Vanwege de uitzonderlijk luxueuze uitstraling worden deze panelen bijvoorbeeld verwerkt in wanden, kasten of de huisbar.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden