Actueel

Nieuws

Aanleg warmtenet Zaanstad en duurzaamheid Lokaal nieuws dinsdag 23 juli 2019

Aanleg warmtenet Zaanstad en duurzaamheid

De gemeente Zaanstad wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Daarom is de gemeente begin dit jaar begonnen met de aanleg van het warmtenet , een slim systeem dat huizen verwarmd met warmte van duurzame biomassa. Op het terrein aan de Pascalstraat bouwt Bio Forte momenteel aan een biomassacentrale. Vanaf eind 2019 moet de levering van duurzame warmte van start gaan.

Wat is een warmtenet?

Een warmtenet, beter bekend als stadsverwarming, is een netwerk van verschillende leidingen onder de grond waardoor (warm) water stroomt. Dat water kan bijvoorbeeld worden gebruikt om panden te verwarmen. Warmtenetten worden beschouwd als een belangrijke stap bij het aardgasvrij maken van de bestaande woningvoorraad. Warmtenetten kunnen namelijk op veel plekken een goede oplossing zijn om meerdere woningen van het gas af te halen. De eerste warmtebron die het warmtenet in Zaandam Oost gaat voeden is een duurzame biomassacentrale vlak bij het Pascal College die in 2019 gebouwd wordt. In deze centrale worden houtsnippers van Nederlands snoeiheet verbrand. De warmte die daarbij vrijkomt zorgt voor verwarmt water. Dit warme water gaat dan vervolgens via ondergrondse leidingen naar de woningen.

Ruim 2200 woningen en bedrijven in Zaandam Oost worden aangesloten

De biomassacentrale wordt gebouwd tussen het Pascal College en het ZMC. Daarom is er voor gekozen om eerst panden in Zaandam Oost aan te sluiten op het warmtenet. Allereerst zijn de woningen in Peldersveld van woningcorporaties Parteon en Rochdale aan de beurt. Ook een aantal particuliere woningeigenaren in dit gebied heeft ingestemd met de aansluiting op dit warmtenet. Met de VvE van het flatgebouw Pharus, de scholen én verschillende zorgcentra in Zaandam Oost worden gesprekken gevoerd over de mogelijke aansluiting op het warmtenet. Datzelfde geldt voor de nieuwbouwprojecten aan het Oostzijderpark en het Gouwpark.

Meerdere leveranciers kunnen gebruikmaken van het warmtenet

Het Zaanse warmtenet wordt een open net. Dat wil zeggen dat meerdere warmtebronnen of leveranciers gebruik kunnen maken van het warmtenet. In eerste instantie zal de biomassacentrale van Bio Forte Zaanstad BV dienen als warmtebron met energieleverancier Engie als warmteleverancier voor de bewoners. In de toekomst zullen dus mogelijk ook andere partijen warmte gaan leveren. Op deze manier heeft de consument meer keuzevrijheid. Zij kunnen dus zelf een duurzame, energieleverancier kiezen. De doelstelling is om, naast een duurzame energiebron , ook voor betaalbare energie te zorgen. Doordat er meerdere partijen warmte gaan leveren, zal er namelijk ook meer concurrentie zijn en minder monopolie. Wat weer leidt tot lagere prijzen.

Duurzaam bouwen in Zaandam

Vanaf 2020 is energieneutraal bouwen de norm. Dat wil zeggen dat de woning evenveel energie opwekt als verbruikt. De gemeente Zaanstad wil niet tot 2020 wachten, daarom worden er nu al veel energie neutrale woningen gerealiseerd. Zo worden er aan de achterkant van station Zaandam nieuwbouwwoningen neergezet die nu al energieneutraal zijn. Daarnaast zijn er verschillende leningen en subsidies beschikbaar die het duurzaam (ver)bouwen ondersteunen. Denk hierbij aan de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) . Dit houdt in dat woningeigenaren een tegemoetkoming kunnen krijgen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp of biomassaketel.

Maak kennis met onze “William” Lokaal nieuws maandag 01 juli 2019

Maak kennis met onze “William”

De historie van de kleine oliemolen “de Koning William” (1690) is onlosmakelijk verbonden met de locatie waar de nieuwe woonwijk Gouwpark verrijst. Op een prominente plek in het plan, komt een aantrekkelijk vormgegeven appartementengebouw in een V-vorm. Dit robuuste ‘bakstenen’ gebouw huisvest straks in totaal circa 125 appartementen en krijgt de naam Residence William, als ode aan het kleine molentje.

Binnen het gebouw komen aan de zijde van het ziekenhuis circa 75 huurappartementen. In de andere vleugel, aan de zijde van het Burgemeester In ’t Veldpark, komen 50 koopappartementen die bereikbaar zijn via een eigen, ruime, entree. Deze nieuwsbrief gaat inhoudelijk over de koopappartementen.

DRIE- EN VIERKAMERAPPARTEMENTEN (KOOP)

De appartementen liggen op de 1e tot en met de 7e woonlaag van het gebouw. Deze drie- of vierkamerappartementen hebben verschillende oppervlaktes vanaf circa 75 tot circa 120 m² en krijgen een aantrekkelijke indeling en een balkon met een ligging op het zuiden. Op de begane grond komen de individuele bergingen en op het binnenterrein liggen privé parkeerplaatsen.

PENTHOUSES

Op de bovenste verdieping (8e) komen enkele penthouses met oppervlakten vanaf circa 100 tot 185 m2 en (dak)terrassen (circa 20 tot 50m2). De penthouses krijgen allemaal een aantrekkelijke indeling en een bovengemiddelde buitenruimte.

UITZICHT

Vanaf de tweede verdieping kijk je al in zuidelijke richting naar het Burgemeester In’t Veldpark. De hoger gelegen appartementen kijken uit over het park richting Zaandam en hebben zelfs in de verte zicht op Amsterdam.

START VERKOOP

De start verkoop van de appartementen is gepland voor september/oktober van dit jaar. Als u al bij ons staat ingeschreven ontvangt u als eerste bericht zodra de verkoop start. Koopsomindicatie van de appartementen is vanaf circa € 300.000 v.o.n. Het hierboven afgebeelde appartement heeft een oppervlakte van circa 92 m² en een koopsomindicatie vanaf circa € 350.000 v.o.n. 

NIEUWSGIERIG NAAR UW FINANCIËLE MOGELIJKHEDEN OF DE WAARDE VAN UW EIGEN WONING?

Bij het kopen van een nieuw appartement komen er veel zaken kijken met betrekking tot uw nieuwe hypotheek, een eventuele overbrugging en waarschijnlijk de verkoop van uw eigen woning. Om straks bij de verkoop van Gouwpark goed voorbereid te zijn, staat ons verkoopteam voor u klaar voor een vrijblijvend advies over de verkoop van uw eigen woning en uw hypotheekmogelijkheden.

Win een waardebon t.w.v. € 100,- te besteden bij Berg & Berg. Lokaal nieuws donderdag 13 juni 2019

Win een waardebon t.w.v. € 100,- te besteden bij Berg & Berg.

In samenwerking met Berg & Berg mogen wij 4x een waardebon van € 100,- verloten.

Wil je kans maken? Schrijf je dan in voor 15 juli via onderstaande link!

https://nbnl.24marketing.nl/bergenberg  

De toekomst van energie is groen Lokaal nieuws vrijdag 26 april 2019

De toekomst van energie is groen

Tegenwoordig wordt duurzame energie alsmaar populairder en ook u kunt dit bij het bouwen van een nieuw huis gaan aanbrengen. Duurzame energie is een soort energie wat wij mensen voor een onbeperkte tijd kunnen gebruiken, terwijl het het milieu niet vernielt op wat voor manier dan ook. Tevens benadeelt het de mogelijkheden voor de toekomst niet. Duurzame energie staat ook wel bekend als groene energie .

De meest gebruikte vormen

Er zijn verschillende vormen van groene energie, biomassa is hier onder andere een voorbeeld van. Biomassa wordt ingezet door bijvoorbeeld hout en dood plantenmateriaal te verbranden, wat warmte oplevert. Een ander voorbeeld van duurzame energie is windenergie. Dit wordt gewonnen door de bewegingsenergie van lucht, dus wind, om te zetten naar onder andere elektriciteit, dit wordt voornamelijk gedaan door windmolens en -turbines. De derde voorkomende vorm van groene energie is zonne-energie. Dit is natuurlijk de energie van de zon als warmte en licht, wat opgevangen wordt door zonnepanelen. Zonnepanelen zetten het zonlicht voornamelijk om in elektriciteit, terwijl zonneboilers puur zonlicht omzetten in warmte.

Groen gas

De laatste variant van duurzame energie is het zogenoemde groen gas, wat tevens de naam biogas kent. Dit is een mengsel van gas voortkomend uit biologische enzymatische processen. Groen gas bestaat over het algemeen uit 60% methaan en 35% koolstofdioxide. De laatste vijf procent kan ammoniak, organische vetzuren en siloxanen, waterstofgas en waterstofsulfide bevatten. Hierdoor kan biogas stinken en heeft het veiligheidsrisico’s. Het kan een duurzame energiebron zijn doordat het een biologische oorsprong heeft. Wordt groen gas gebruikt dan zal dit het vrijkomen van methaan beperken. Biogas kan onder andere bij afvalwaterzuiveringen, vergistingsinstallaties en afvalstortplaatsen gewonnen worden. Dit alles zorgt ervoor dat de wereld steeds schoner wordt, terwijl dit nog oneindig lang door kan gaan doordat wij de duurzame energiebronnen onbeperkt kunnen gebruiken.

Essentials voor het nieuwe tuinseizoen Lokaal nieuws woensdag 24 april 2019

Essentials voor het nieuwe tuinseizoen

Als u een nieuw huis in Zaanstad aan het bouwen bent, zult u ook moeten nadenken over de tuin. Hierbij moet u natuurlijk kijken naar het ontwerp van de tuin, de planten en bomen en het tuinmeubilair. Voorbeelden van tuinmeubelen zijn voornamelijk loungesets en tafels, al misstaat een relax tuinstoel ook niet in een tuin. Ook ligbedden, tuinparasols , lampen en zonneschermen kunnen een gedeelte zijn van een uw tuinmeubilair.

De materialen van tuinmeubelen

Tuinmeubilair kunnen geproduceerd worden van verscheidene materialen. Desondanks zijn er een paar materialen die voornamelijk worden gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld de tuinstoelen. Voorbeelden hiervan zijn kunststof, hout en metaal. Natuurlijk bestaan er ook verschillende soorten hout. Hierbij kunt u denken aan hardhout, teakhout en steigerhout. Andere gebruikte materialen zijn wicker en rotan. Wicker is een soort vlechtwerk, terwijl rotan gemaakt wordt van de rotanpalm. Bovendien kunnen op de tuinmeubelen kussens worden gelegd, wat het natuurlijk extra comfortabel maakt. Deze kussens zijn vaak geproduceerd van textileen, foam en dracon. Let wel op, deze worden niet altijd meegeleverd bij het meubilair. U zult dan dus zelf een kussen moeten aanschaffen.

De verschillende aspecten van tuinstoelen

Tuinstoelen kunnen verschillende kenmerken hebben. Bij tuinstoelen zult u al snel denken aan de witte kunststof stoeltjes, maar er zijn natuurlijk mooiere en luxere varianten te koop. Er zijn zelfs stoelen te koop voor het terras die kunnen worden geklapt, waardoor u ze ook als ligstoel kunt gebruiken. Deze tuinstoelen kunnen versteld worden, waarmee u de rugleuning in meerdere standen kunt zetten. Perfect om een dutje in te doen of om de tan bij te werken. Heeft u liever tuinstoelen die weerbestendig en makkelijk te onderhouden zijn, dan zijn kunststof versies een goede optie. Deze zijn tevens makkelijk te stapelen, waardoor ze weinig ruimte innemen ten opzichte van andere tuinstoelen.

Maak kennis met het verkoopteam van Gouwpark Lokaal nieuws woensdag 03 april 2019

Maak kennis met het verkoopteam van Gouwpark

Met Mariëlle Gerretschen (Kuijs Reinder Kakes Wonen, links op de foto) en Annika van Wijk (Bert van Vulpen Makelaars, rechts op de foto) hebben we twee enthousiaste makelaars aan boord die veel ervaring hebben met het verkopen van nieuwbouw en daarnaast de regio erg goed kennen.

Annika: “Het leuke aan het verkopen van Gouwpark? Het is een plek met veel historie. Op het terrein van het oude ziekenhuis, dichtbij de Heemtuin en aan het water. Tja, wie kent het niet.” 

Mariëlle: “Het is een buurtje op zich met ruime en gevarieerde woningen op een goede locatie in een groene omgeving. Dichtbij alle voorzieningen”

Annika: “Het blijft iedere keer toch weer speciaal om je steentje bij te mogen dragen aan een nieuwe woonwijk en een nieuwe stap in het leven van mensen”.

Mariëlle: “Persoonlijke aandacht en luisteren naar de koper staan bij ons hoog in het vaandel. Iedereen is anders en heeft andere wensen voor zijn nieuwe huis”.
 

Ons motto; Wij verkopen geen huis, maar een thuis! 
 

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden