Actueel

Nieuws

Voordelen als woningkoopstarter vanaf 2021 Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Voordelen als woningkoopstarter vanaf 2021

Om starters op de woningmarkt een beetje te helpen, is de overheid met een ingenieus plan gekomen. De overdrachtsbelasting gaat per 2021 op de schop, en dat kan voor jonge woningkopers al snel veel geld schelen. Tijd voor een korte uitleg!

Overdrachtsbelasting voor starters

Met de overdrachtsbelasting die op de schop gaat vanaf 2021, bedoelen we dat starters helemaal géén overdrachtsbelasting over een huis hoeven te betalen! Deze overdrachtsbelasting is een klein percentage dat kopers over hun nieuwe woning moeten betalen aan de Belastingdienst. Voor de kenners: de belasting wordt “geheven bij de verkrijging van een onroerende zaak en de daarop gevestigde rechten”. Dit percentage bedraagt 2% over de koopprijs. Dat lijkt een klein percentage, maar komt uiteindelijk al snel neer op enkele duizenden euro’s.

Aangepaste overdrachtsbelasting per 2021

Om starters op de woningmarkt een handje te helpen, betalen koopstarters vanaf 1 januari 2021 deze overdrachtsbelasting niet meer. Dit geldt voor woningkopers van 18 tot 35 jaar. Het maakt hierbij niet uit of een starter voor zijn eerste huis gaat, of dat het al bijvoorbeeld zijn of haar tweede, derde of vierde huis is. Let echter wel op: de nieuwe regelgeving kan één keer worden ingezet! Daarnaast gelden vanaf 1 april 2021 aangescherpte regels. Een huis mag vanaf deze datum niet duurder dan €400.000 zijn voor starters. Is de koopprijs toch hoger, dan moet er ‘gewoon’ overdrachtsbelasting neergeteld worden. Tot die tijd zit er echter geen plafond aan de koopprijs voor starters. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan vanaf dit jaar 8% betalen.

Voordeel in Zaanstad en Amstelveen

Om inzichtelijk te maken hoeveel dit kan schelen voor starters, is het goed om dieper in te duiken op specifieke markten. Neem bijvoorbeeld twee populaire steden onder de rook van Amsterdam: Zaanstad en Amstelveen. Net als in de rest van Nederland blijven de prijzen in deze steden keer op keer stijgen. Zo bedroeg de gemiddelde vraagprijs in Zaanstad eind 2020 €357.045 en ligt die prijs nu eind januari zelfs alweer 5% hoger! In Amstelveen liggen de prijzen nog een stuk hoger. In december 2020 kostte een gemiddeld Amstelveens huis €679.493 en tikt de prijs nu al dichter tegen de €700.000 aan. Kopen starters in Zaanstad nu een huis, dan scheelt het zonder de overdrachtsbelasting dus gemiddeld dik €7.000. In Amstelveen zelfs €14.000! Daar kun je een mooie keuken of vloer voor uitkiezen natuurlijk!

Ben jij starter op de woningmarkt en ben je na dit verhaal nog meer geïnteresseerd geraakt in één van deze steden? Ga dan zeker aan de slag met één van de makelaars Zaanstad of een makelaar Amstelveen . Zij kunnen je altijd helpen bij de zoektocht naar een geschikte nieuwe woonplek!

Inbrekers weer op pad in Zaanstad en omgeving Lokaal nieuws donderdag 07 oktober 2021

Inbrekers weer op pad in Zaanstad en omgeving

Nu de dagen weer korter en de avonden en nachten langer gaat het inbrekersgilde weer op pad. Echter niet alleen bij nacht en ontij maar ook overdag nu er weer meer op kantoor gewerkt wordt. Voor de huizenbezitter is het noodzaak om juist nu al het hang- en sluitwerk na te lopen. Zorg dat alles in orde is zodat dieven geen kans hebben om je mooie spulletjes mee te nemen.

In de Randstad in steden zoals Den Haag, Amsterdam en Rotterdam gaan de werknemers weer massaal naar kantoor. Hierbij nemen ze zeker niet allemaal het openbaar vervoer. Het verplicht thuiswerken is van de baan en daarom grijpen werknemers het stuurwiel van de auto om naar kantoor te gaan. Op woensdag 6 oktober werd de tot dan toe drukste filedag van dit jaar gemeten. Het fileleed is zelfs erger dan voor de corona. Op deze woensdag in oktober stond er maar liefst 555 km aan file.

Nadenk tijd

Filerijders kunnen in deze tijd, buiten dat ze op het overige verkeer letten, over veel dingen nadenken. Is mijn huis bijvoorbeeld veilig tegen inbrekers. Als er tijdens het filerijden toevallig een item over toenemende inbraken in de Zaanstad voorbij komt slaat de ongerustheid je om het hart. Hoe veilig is je eigen huis of je eigen kantoor eigenlijk wel. Je hebt er de laatste jaren niet echt op gelet omdat er tot nu toe nooit een dief in je huis of je zaak is binnengedrongen. Je maakt al een denkbeeldig lijstje in je hoofd waar zowel in huis als in je bedrijfspand extra veiligheidsmaatregelen genomen kunnen worden.

Lijstje

Als je na het fileleed eindelijk thuis bent gekomen, kruip je na het avondeten meteen achter je laptop. Daarop stel je een lijst samen waar je huis verbetering nodig heeft op het gebied van veiligheid. Die lijst blijkt behoorlijk lang te zijn. Ten eerste moet je de hoge bossages in de tuin aanpakken en ook de verlichting aan je bedrijfspand functioneert niet meer naar  behoren. Daarnaast blijken de sloten ook al behoorlijk gedateerd te zijn, daarvoor zul je zo snel mogelijk een slotenmaker uit bijvoorbeeld Amsterdam in de hand gaan nemen. Je vraagt je af of zo’n specialist ook een complete veiligheidsscan van je woning of bedrijf kan maken.

Veiligheid

Je gaat ook op internet op zoek naar informatie omtrent inbraakpreventie. Je stuit bij slotenmaker Amsterdam op een artikel over de Week van de Veiligheid die dit jaar in oktober plaatsvindt. Je beseft dat bedrijfsveiligheid meer dan alleen over inbraak gaat. Criminelen worden steeds slimmer en gewelddadiger. Dit kan zelfs leiden tot een overval of via de digitale weg tot cybercriminaliteit. Als je aan al die mogelijkheden denkt breekt er een lichte stress uit. Hoe kun je je goed beveiligen als criminelen steeds slimmer worden. Je cybersecurity is van het hoogste actuele niveau, dus daar zit je niet heel erg over in. Maar als je denkt aan al het hang en sluitwerk besef je dat die al weer een flink aantal jaartjes meegaan. Je ziet dat SRK*** sloten met veilige cilinders aan te raden zijn. Daar zal een in te schakelen slotenmaker je vast meer over kunnen vertellen. Daarnaast besluit je ook informatie in te winnen bij de politie en brancheorganisaties en misschien heeft een collega ondernemer ook wel wat handige tips.

 

Binnenkort in verkoop Lokaal nieuws donderdag 02 september 2021

Binnenkort in verkoop

Zeer binnenkort start de verkoop van project Kogerweelde! 13 gezinswoningen in het hart van Zaanstad, aan de Breedweer in Koog aan de Zaan. Kogerweelde is kleinschalig van opzet maar groots in vooruitzichten. Door moderne technieken vanuit de ervaren aannemer Jan Snel wordt er visionair gebouwd met als grootste voordeel een heel snel bouwproces en een zeer milieuvriendelijke woning. Verdeeld over drie woonblokken zullen zes hoek- en zeven rijwoningen van royaal eengezinsformaat worden gerealiseerd. Met vier ruime  slaapkamers, die door de rechtopstaande achtergevel gemakkelijk kunnen worden uitgebreid naar maar liefst vijf of zes slaapkamers. Twaalf woningen beschikken over een fijn dakterras (en bouwnummer 13 heeft een volledige tweede verdieping). De eengezinswoningen variëren in woonoppervlakte van circa 127 tot en met meer dan 139 vierkante meter. De woningen zijn compleet, inclusief keuken, tegelwerk en sanitair. Ook gelden diverse kopersopties, die de luxe en het gebruiksgemak verder kunnen vergroten. Denk aan een 2e badkamer, openslaande deuren of vergroten van de badkamer. De zolder wordt, net als de eerste twee woonlagen, behangklaar en met een afgewerkte (en verwarmde!) vloer opgeleverd. Afhankelijk van de eigen behoefte kunnen hier een werk- of slaapvertrek, berging en een wasruimte gecreëerd worden. Bij vijf hoek- en zeven rijwoningen staat het dakterras garant voor menig uurtje zonnebaden - heerlijk privé. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats, aan alles is gedacht.  Heb je belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Kogerweelde? Meld je dan via het inschrijfformulier aan als belangstellende. Dan houden we je op de hoogte wanneer de verkoop start!

Zeer binnenkort start de verkoop van project Kogerweelde! 13 gezinswoningen in het hart van Zaanstad, aan de Breedweer in Koog aan de Zaan. Kogerweelde is kleinschalig van opzet maar groots in vooruitzichten. Door moderne technieken vanuit de ervaren aannemer Jan Snel wordt er visionair gebouwd met als grootste voordeel een heel snel bouwproces en een zeer milieuvriendelijke woning.

Verdeeld over drie woonblokken zullen zes hoek- en zeven rijwoningen van royaal eengezinsformaat worden gerealiseerd. Met vier ruime slaapkamers, die door de rechtopstaande achtergevel gemakkelijk kunnen worden uitgebreid naar maar liefst vijf of zes slaapkamers. Twaalf woningen beschikken over een fijn dakterras (en bouwnummer 13 heeft een volledige tweede verdieping).

De eengezinswoningen variëren in woonoppervlakte van circa 127 tot en met meer dan 139 vierkante meter. De woningen zijn compleet, inclusief keuken, tegelwerk en sanitair. Ook gelden diverse kopersopties, die de luxe en het gebruiksgemak verder kunnen vergroten. Denk aan een 2e badkamer, openslaande deuren of vergroten van de badkamer. De zolder wordt, net als de eerste twee woonlagen, behangklaar en met een afgewerkte (en verwarmde!) vloer opgeleverd. Afhankelijk van de eigen behoefte kunnen hier een werk- of slaapvertrek, berging en een wasruimte gecreëerd worden. Bij vijf hoek- en zeven rijwoningen staat het dakterras garant voor menig uurtje zonnebaden - heerlijk privé.

Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats, aan alles is gedacht.

Heb je belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Kogerweelde? Meld je dan via het inschrijfformulier aan als belangstellende. Dan houden we je op de hoogte wanneer de verkoop start!

Acrylaat geeft ontwerpers veel creatieve mogelijkheden Lokaal nieuws maandag 09 augustus 2021

Acrylaat geeft ontwerpers veel creatieve mogelijkheden

Acrylaat , ook wel PMMA, Plexiglas of Perspex genoemd, is een veelzijdige kunststof die bekend staat om haar elegante en exclusieve uitstraling. Daarnaast is Acrylaat een sterk en toch licht product. In vergelijking met glas van gelijke dikte is PMMA ongeveer 25 keer sterker. Dit leidt tot minder breukrisico, meer veiligheid en geringere kosten. Dit zijn redenen waarom Acrylaat zowel voor industriële toepassingen, zoals machinekappen, displays, lichtreclames en standbouw, als bij consumenten thuis wordt toegepast. Ook voor bouwtoepassingen wordt Acrylaat veel gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn beglazings- en interieurtoepassingen. De kunststof Acrylaat is beschikbaar in plaat-, staf- en buisvorm en wordt het meest in transparante uitvoering gebruikt. Naast de transparante versies zijn Acrylaat platen ook te verkrijgen in vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties. De leveringsmogelijkheden hiervan zijn te bekijken op vinkkunststoffen.nl.

Acrylaat is probleemloos te bewerken

Een belangrijk aspect bij het succes van Acrylaat is dat het zich goed laat bewerken. Voor ontwerpers is het belangrijk dat zij hun creatieve ideeën om kunnen zetten in realistische producten. Doordat Acrylaat warm te vervormen is, verkrijgt de ontwerper veel meer mogelijkheden om dit te kunnen realiseren. Mechanische bewerkingen zoals zagen, boren en frezen zijn voor PMMA geen probleem. Daarbij wordt deze exclusieve kunststof vaak aan de randen gepolijst waardoor er een glanzend effect wordt verkregen en het elegante karakter nog verder wordt beklemtoond. Binnen het reclamesegment wordt Acrylaat, naast de hiervoor genoemde bewerkingen, ook vaak voorzien van beletteringen, zeefdruk of digitale print.

Beglazings- en interieurtoepassingen

Acrylaat is, bij gelijke dikte, ongeveer 25 keer sterker dan glas. Dit samen met het relatief lichte gewicht en de mogelijkheid tot bewerken en warm vervormen, maken dat acrylaat vaak als beglazingsmateriaal wordt ingezet. Dit in toepassingen zoals veranda- en serredaken en balustrades. Het is daarbij niet wenselijk dat Acrylaat wordt gebruikt op krasgevoelige locaties omdat het minder hard is dan glas.

Vanwege de ruime keuze in kleuren en uitvoeringen is Acrylaat een geliefd product voor interieurontwerpers. De exclusieve en elegante uitstraling van deze unieke kunststof kunnen een sfeerverhogende bijdrage leveren aan de uitstraling van het interieur. Zo hebben de producten Acrylaat Signature en Acrylic Couture de bijzondere eigenschap dat er koperdraad, edelmetaaldeeltjes, donsveertjes of textiel in de transparante kunststof verwerkt zit. Vanwege de uitzonderlijk luxueuze uitstraling worden deze panelen bijvoorbeeld verwerkt in wanden, kasten of de huisbar.

Inschrijving geopend! Lokaal nieuws vrijdag 18 juni 2021

Inschrijving geopend!

Het is zover! De inschrijving voor de 25 gewilde vrijstaande Wijdevilla's in Assendelft is geopend. 

Verkoop Wijdevilla's is gestart, schrijf je nu in! 
De website is compleet met alle informatie over dit prachtige project. Via de kavelkaart op het tabblad woningen, de verkoopbrochure en alle downloads kun je een goed beeld krijgen van de woningen, de verkoopprijzen en alle mogelijkheden.

Online inschrijving gestart
Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor het project en je voorkeur voor een woning kenbaar te maken. Inschrijven voor een woning kan door het inschrijfformulier in je woonaccount volledig in te vullen. De inschrijftermijn sluit op zondag 27 juni om 23:59 uur.

Toewijzingsprocedure 
Het digitale inschrijfformulier bestaat uit vragen met betrekking tot je NAW-gegevens, jouw financiële situatie en uiteraard jouw definitieve woningvoorkeuren. Nadat je het digitale inschrijfformulier hebt ondertekend stel je jezelf kandidaat voor één van je voorkeurswoningen. We proberen de meest ideale kandidaat per woning te vinden. Wij houden hierbij rekening met de hoogst mogelijke voorkeur en de financiële (on)mogelijkheden.

Het vervolg
De inschrijftermijn eindigt op zondag 27 juni om 23:59 uur. Op 28 juni vindt de toewijzing plaats en daarna word je zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Als we een woning aan jou toewijzen, dan nemen we telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak voor een nieuwbouwgesprek. De eerste gesprekken vinden plaats op 1 juli. In het geval we je in eerste instantie geen woning kunnen toewijzen, plaatsen we jouw gegevens op de reservelijst. Hierover informeren we je uiterlijk op woensdag 30 juni per mail.

Heel veel succes!

5 x je vensterbank optimaal benutten Lokaal nieuws maandag 14 juni 2021

5 x je vensterbank optimaal benutten

Je vensterbank is een geweldige plek om opberg- of zitruimte toe te voegen aan je nieuwbouwhuis. Zelfs een kleine vensterbank kan zijn nut bewijzen. Dit zijn vijf ideeën om je vensterbank optimaal te benutten.

1. Opbergruimte

Ieder huis kan wel wat extra opbergruimte gebruiken. Nu biedt een vensterbank geweldige mogelijkheden om opbergruimte toe te voegen aan je huis. Benut de ruimte onder de vensterbank dan ook optimaal door er lades of planken te plaatsen. Zo heb je alle spullen netjes opgeborgen. Je kunt ook manden, dozen of houten kratten onder de vensterbank plaatsen als er voldoende ruimte is.

2. Bar

Een hoge vensterbank in de keuken is ideaal om te gebruiken als bar waar je aan kunt borrelen. Je kunt de vensterbank ook omtoveren tot ontbijtbar , wat vooral geweldig is voor kleine appartementen waar je elke centimeter van de ruimte wilt benutten.

3. Extra zitruimte

Van de vensterbank een echte bank maken is een gemakkelijke manier om meer zitplaatsen toe te voegen aan een ruimte. De afstand van de vloer tot het raam mag in dit geval niet minder zijn dan 46-50 cm. Qua diepte kun je ongeveer 40 cm aanhouden. Dit is essentieel als je een comfortabele zithoek wilt creëren.

Voeg kussens toe in de kleuren van je interieur of gebruik de kussens juist om kleuraccenten aan te brengen. Met raambekleding die weinig ruimte inneemt, heb je optimale ruimte voor de zitplaatsen. Denk aan jaloezieën of een duo rolgordijntje van Kwantum.

4. Dagbed

Een vensterbank als dagbed is een perfecte plek om te ontspannen. Maak er een knus hoekje van om een luie middag door te brengen terwijl je geniet van het uitzicht. Je kunt ook lekker lezen bij het daglicht dat door het raam valt.

5. Voor creatieve en artistieke accenten

Vensterbanken kunnen de perfecte plaats zijn om een creatief en artistiek accent aan te brengen in je woning. Bijvoorbeeld met vazen, flessen en schalen waar je verse of gedroogde bloemen in zet. Je kunt de vensterbank ook gebruiken als minimuseum. Bijvoorbeeld door mooie schelpen neer te leggen die je tijdens je reizen hebt verzameld. Met kaarsen en bloemen creëer je een romantische en huiselijke sfeer.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden