Actueel

Nieuws

De verkoop gaat van start! Lokaal nieuws maandag 30 september 2019

De verkoop gaat van start!

Op zaterdag 12 oktober aanstaande, tussen 12.00 en 15.00 uur, start de verkoop van de eerste fase woningen en gaan ook de 50 appartementen van ‘Residence William’ in verkoop

Het verkoopevenement vindt plaats in De koffiezaak (in de centrale hal van de Albert Heijn XL direct naast de bouwlocatie). Bekijk hier de locatie van de start verkoop.  Wij verwachten veel belangstelling voor de woningen in Gouwpark en daarom verzoeken wij u vriendelijk om ons vooraf te laten weten of u komt en op welk tijdstip wij u kunnen verwachten. In uw woonaccount kunt u intekenen op een tijdstip van uw voorkeur (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Heeft u nog geen account? Dan kunt u deze eenvoudig aanmaken.

VERKOOPTEKENINGEN, FASERING EN DEFINITIEVE VERKOOPPRIJZEN

Bekijk via onze woningzoeker alle beschikbare verkoopinformatie.

EXTRA INLOOPAVOND VOOR ‘RESIDENCE WILLIAM’

Voor de koopappartementen organiseren wij op donderdag 17 oktober aanstaande een extra inloopavond bij de makelaars in Zaandam. Tussen 18.00 en 20.00 uur staan de nieuwbouwmakelaars voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u desgewenst te ondersteunen bij uw inschrijving. U hoeft zich hier vooraf niet aan te melden.

Bestemmingsplan Gouwpark ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden Lokaal nieuws dinsdag 10 september 2019

Bestemmingsplan Gouwpark ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden

Vandaag is het bestemmingsplan ter besluitvorming naar de raad gestuurd. Wethouder Songül Mutluer: ‘Hiermee hebben we de volgende fase bereikt, een grote stap dichterbij de bouw van 250 nieuwe woningen.

Een mooi plan op een centrale locatie dichtbij het groen en voorzieningen. Met verschillende appartementen en grondgebonden woningen bieden we een prachtige kans aan Zaankanters van jong tot oud en voor elke portemonnee.’

Samen met projectontwikkelaars HSB Ontwikkeling en Wilma Wonen is gewerkt aan een divers woningbouwprogramma, waaronder ook het aandeel van 30% sociale huur en passende woningen voor doorstromers op de woningmarkt.
 

Aantrekkelijke ligging voor een gemengde veelzijdige wijk

De wijk is centraal gelegen en goed bereikbaar, dichtbij de A7 en het NS-station Kogerveld. Aan de noordkant is het ziekenhuis met zorgboulevard en de Albert Heijn XL aan de Koningin Julianaweg. Met de Gouw aan de oostkant en Burgemeester In ’t Veldpark aan de zuidkant, ligt de wijk direct aan ecologische verbindingszones. De wens is om veel openheid te creëren zodat het groen ook goed zichtbaar is in en vanuit de wijk. De straten worden zo ingericht dat stapvoets moet worden gereden.
 

Verkoop Gouwpark

Zodra het bestemmingsplan is vastgesteld wordt de datum van de verkoop gepland. Het is de verwachting dat in oktober gestart wordt met de verkoop van de appartementen en een gedeelte van de woningen.

Ben ik verplicht een opstalverzekering af te sluiten voor mijn woning? Lokaal nieuws woensdag 28 augustus 2019

Ben ik verplicht een opstalverzekering af te sluiten voor mijn woning?

Een opstalverzekering , of woonhuisverzekering, verzekert de nagelvaste onderdelen van de woning tegen schade die veroorzaakt wordt door zaken als inbraak, brand en storm. Het is een geruststellende gedachte dat de geleden schade vergoed wordt als je huis afbrandt.

Zo kom je niet terecht in een financiële malaise. Het is dus verstandig om een opstalverzekering te hebben, maar is het eigenlijk ook verplicht? Strikt genomen niet. In de praktijk gaat het er echter anders aan toe.

Verplicht bij hypotheek

Wil je een hypotheek afsluiten om een woning te kopen? De hypotheekverstrekker verplicht je dan vaak om een opstalverzekering af te sluiten. Dit geldt voor bestaande woningen en nieuwbouwwoningen . Dat is een begrijpelijke eis. Je gaat een flinke schuld aan bij de hypotheekverstrekker. Wanneer je niet meer in staat bent om deze terug te betalen, kun je door je huis te verkopen alsnog aan je verplichting voldoen. Brand je huis af, dan staat de schuldeiser met lege handen.

Anders bij appartement

Koop je een appartement of een boven- of benedenwoning, dan hoef je zelf vaak niet een opstalverzekering af te sluiten. Het hele gebouw moet op grond van de wet verzekerd worden. De Vereniging van Eigenaren regelt dit. Heb je bijvoorbeeld een duurdere keuken dan andere bewoners in het complex, dan kun je wel een extra dekking afsluiten. Is er geen Vereniging van Eigenaren in het gebouw? Dan kun jij als woningeigenaar een individuele verzekering afsluiten. Omdat je daarbij aan de wettelijke bepaling moet voldoen, wordt geadviseerd een clausule ‘verzekering individueel appartementsrecht’ hierop toe te passen. De premie is bij zo’n individuele verzekering wel 25 procent hoger, omdat schade aan andere delen van het gebouw ook uitgekeerd moet worden.

Fundamenten verzekeren

Heb je een huis, dan moet je bij de meeste verzekeraars de fundamenten apart verzekeren. Als deze beschadigd raken door bijvoorbeeld een explosie, dan zijn de kosten voor het herstel gigantisch. Soms moet de woning compleet herbouwd worden. Bijverzekeren zorgt niet altijd voor een hogere premie, maar kan wel erg verstandig zijn.

Soorten opstalverzekeringen

Er worden tegenwoordig meestal twee soorten opstalverzekeringen aangeboden. De ‘extra uitgebreide opstalverzekering’ vergoedt de schade die veroorzaakt is door brand, blikseminslag, ontploffing, storm, rook en roet, inbraak, diefstal, vandalisme, water, regen, vorst, aanvaring en aanrijding, en omvallen van bomen en kranen. Opruimingskosten (kosten gemaakt bij het wegruimen of slopen van de woning), noodhulp, huurderving en het opnieuw aanleggen van de tuin vanwege één van de eerdergenoemde oorzaken vallen onder de dekking van deze opstalverzekering. De ‘meest uitgebreide opstalverzekering’ kent een zogenaamde allriskdekking. Deze verschilt per verzekeraar. Hoewel de term allrisk doet vermoeden dat iedere vorm van schade vergoed zal worden, zijn er in de praktijk vaak toch uitsluitingen.

Aanleg warmtenet Zaanstad en duurzaamheid Lokaal nieuws dinsdag 23 juli 2019

Aanleg warmtenet Zaanstad en duurzaamheid

De gemeente Zaanstad wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Daarom is de gemeente begin dit jaar begonnen met de aanleg van het warmtenet , een slim systeem dat huizen verwarmd met warmte van duurzame biomassa. Op het terrein aan de Pascalstraat bouwt Bio Forte momenteel aan een biomassacentrale. Vanaf eind 2019 moet de levering van duurzame warmte van start gaan.

Wat is een warmtenet?

Een warmtenet, beter bekend als stadsverwarming, is een netwerk van verschillende leidingen onder de grond waardoor (warm) water stroomt. Dat water kan bijvoorbeeld worden gebruikt om panden te verwarmen. Warmtenetten worden beschouwd als een belangrijke stap bij het aardgasvrij maken van de bestaande woningvoorraad. Warmtenetten kunnen namelijk op veel plekken een goede oplossing zijn om meerdere woningen van het gas af te halen. De eerste warmtebron die het warmtenet in Zaandam Oost gaat voeden is een duurzame biomassacentrale vlak bij het Pascal College die in 2019 gebouwd wordt. In deze centrale worden houtsnippers van Nederlands snoeiheet verbrand. De warmte die daarbij vrijkomt zorgt voor verwarmt water. Dit warme water gaat dan vervolgens via ondergrondse leidingen naar de woningen.

Ruim 2200 woningen en bedrijven in Zaandam Oost worden aangesloten

De biomassacentrale wordt gebouwd tussen het Pascal College en het ZMC. Daarom is er voor gekozen om eerst panden in Zaandam Oost aan te sluiten op het warmtenet. Allereerst zijn de woningen in Peldersveld van woningcorporaties Parteon en Rochdale aan de beurt. Ook een aantal particuliere woningeigenaren in dit gebied heeft ingestemd met de aansluiting op dit warmtenet. Met de VvE van het flatgebouw Pharus, de scholen én verschillende zorgcentra in Zaandam Oost worden gesprekken gevoerd over de mogelijke aansluiting op het warmtenet. Datzelfde geldt voor de nieuwbouwprojecten aan het Oostzijderpark en het Gouwpark.

Meerdere leveranciers kunnen gebruikmaken van het warmtenet

Het Zaanse warmtenet wordt een open net. Dat wil zeggen dat meerdere warmtebronnen of leveranciers gebruik kunnen maken van het warmtenet. In eerste instantie zal de biomassacentrale van Bio Forte Zaanstad BV dienen als warmtebron met energieleverancier Engie als warmteleverancier voor de bewoners. In de toekomst zullen dus mogelijk ook andere partijen warmte gaan leveren. Op deze manier heeft de consument meer keuzevrijheid. Zij kunnen dus zelf een duurzame, energieleverancier kiezen. De doelstelling is om, naast een duurzame energiebron , ook voor betaalbare energie te zorgen. Doordat er meerdere partijen warmte gaan leveren, zal er namelijk ook meer concurrentie zijn en minder monopolie. Wat weer leidt tot lagere prijzen.

Duurzaam bouwen in Zaandam

Vanaf 2020 is energieneutraal bouwen de norm. Dat wil zeggen dat de woning evenveel energie opwekt als verbruikt. De gemeente Zaanstad wil niet tot 2020 wachten, daarom worden er nu al veel energie neutrale woningen gerealiseerd. Zo worden er aan de achterkant van station Zaandam nieuwbouwwoningen neergezet die nu al energieneutraal zijn. Daarnaast zijn er verschillende leningen en subsidies beschikbaar die het duurzaam (ver)bouwen ondersteunen. Denk hierbij aan de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) . Dit houdt in dat woningeigenaren een tegemoetkoming kunnen krijgen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp of biomassaketel.

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad Lokaal nieuws zaterdag 06 juli 2019

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad

Je hoort de afgelopen jaren steeds meer over verduurzamen. De overheid, gemeenten, bedrijven en huiseigenaren... Meer en meer mensen zijn op zoek naar de beste manier om Nederland duurzamer te maken. Naast een noodzakelijke stap voor het milieu, heeft het verduurzamen van je woning ook andere positieve kanten. Allereerst zorgt een duurzame woning voor een lagere energierekening. De investering in duurzaamheidsoplossingen verdien je vaak binnen een aantal jaar terug. Daarnaast zorgt investeren in een energiezuinige woning vaak voor een stijging van de waarde van het huis. Tot slot kan verduurzamen het woongenot flink verhogen. Allemaal redenen dus om je eens te verdiepen in de mogelijkheden.

De financiering

Het verduurzamen van een woning kost geld. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de gekozen duurzaamheidsoplossingen en de staat van de woning. Voordat je kunt genieten van de voordelen, zul je eerst een financiële investering moeten doen. De beste oplossing is natuurlijk om het verduurzamen van je woning te financieren met spaargeld. Heb je echter niet zoveel spaargeld achter de hand? Weet dan dat er ook duurzaamheidsleningen zijn. Deze zijn speciaal in het leven geroepen om woningbezitters te stimuleren en te helpen met het verduurzamen van hun huis. Deze leningen hebben een lage rente en gunstige terugbetalingsregelingen. Die rente is vaak lager dan die bij een ‘gewone’ lening . Het fijne aan deze leningen is dat je gelijk kunt genieten van de voordelen van een duurzame woning. Afhankelijk van je oude energieverbruik kan de besparing vaak genoeg zijn om de maandelijkse aflossing van de lening te dekken. Afhankelijk van de lening die je kiest zijn er bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen. Sommige gemeenten bieden ook specifieke leningen aan die je alleen daar kunt krijgen.

Leningen in Zaanstad

In de gemeente Zaanstad zijn veel woningen en bedrijfspanden te vinden die niet energiezuinig zijn, vooral omdat het geen nieuwbouw is ( nieuwbouw-projecten vind je hier). De gemeente wil graag voldoen aan de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen. Om deze doelstellingen te halen, wordt verduurzaming van panden en woningen door de gemeente gestimuleerd. Ben je huiseigenaar in Zaanstad en ben je geïnteresseerd in deze leningen? Onderzoek dan altijd wat de beste optie is voor jouw situatie. In Zaanstad zijn twee belangrijke leningen beschikbaar voor particuliere huizenbezitters: de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds en de Stimuleringslening van gemeente Zaanstad. Welke het beste bij jou past hangt af van de situatie.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is sinds 2013 landelijk beschikbaar. De Energiebespaarlening verloopt dus niet via de gemeente of provincie maar rechtstreeks via de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds (SVn). In totaal is er 300 miljoen beschikbaar gesteld. Afhankelijk van de gekozen duurzaamheidsoplossingen kun je tot € 65.000,- lenen tegen een rente van 1,9%.

Stimuleringsregeling

Daarnaast is er de Stimuleringslening, ook wel Duurzaamheidslening, van gemeente Zaanstad. De Stimuleringslening heeft een looptijd van maximaal 15 jaar. Je kunt minimaal € 10.000,- en maximaal € 30.000,- lenen met een vaste rente van 2%. De rente staat vast gedurende de gehele looptijd van de lening. Daarnaast kun je boetevrij extra aflossen met een minimum van € 250,-. Om in aanmerking te komen voor de Stimuleringslening moet de CO2-besparing van de verbouwing minimaal 200 gram per geleende euro zijn. Kijk hier of je de Duurzaamheidslening kunt aanvragen .

Maak kennis met onze “William” Lokaal nieuws maandag 01 juli 2019

Maak kennis met onze “William”

De historie van de kleine oliemolen “de Koning William” (1690) is onlosmakelijk verbonden met de locatie waar de nieuwe woonwijk Gouwpark verrijst. Op een prominente plek in het plan, komt een aantrekkelijk vormgegeven appartementengebouw in een V-vorm. Dit robuuste ‘bakstenen’ gebouw huisvest straks in totaal circa 125 appartementen en krijgt de naam Residence William, als ode aan het kleine molentje.

Binnen het gebouw komen aan de zijde van het ziekenhuis circa 75 huurappartementen. In de andere vleugel, aan de zijde van het Burgemeester In ’t Veldpark, komen 50 koopappartementen die bereikbaar zijn via een eigen, ruime, entree. Deze nieuwsbrief gaat inhoudelijk over de koopappartementen.

DRIE- EN VIERKAMERAPPARTEMENTEN (KOOP)

De appartementen liggen op de 1e tot en met de 7e woonlaag van het gebouw. Deze drie- of vierkamerappartementen hebben verschillende oppervlaktes vanaf circa 75 tot circa 120 m² en krijgen een aantrekkelijke indeling en een balkon met een ligging op het zuiden. Op de begane grond komen de individuele bergingen en op het binnenterrein liggen privé parkeerplaatsen.

PENTHOUSES

Op de bovenste verdieping (8e) komen enkele penthouses met oppervlakten vanaf circa 100 tot 185 m2 en (dak)terrassen (circa 20 tot 50m2). De penthouses krijgen allemaal een aantrekkelijke indeling en een bovengemiddelde buitenruimte.

UITZICHT

Vanaf de tweede verdieping kijk je al in zuidelijke richting naar het Burgemeester In’t Veldpark. De hoger gelegen appartementen kijken uit over het park richting Zaandam en hebben zelfs in de verte zicht op Amsterdam.

START VERKOOP

De start verkoop van de appartementen is gepland voor september/oktober van dit jaar. Als u al bij ons staat ingeschreven ontvangt u als eerste bericht zodra de verkoop start. Koopsomindicatie van de appartementen is vanaf circa € 300.000 v.o.n. Het hierboven afgebeelde appartement heeft een oppervlakte van circa 92 m² en een koopsomindicatie vanaf circa € 350.000 v.o.n. 

NIEUWSGIERIG NAAR UW FINANCIËLE MOGELIJKHEDEN OF DE WAARDE VAN UW EIGEN WONING?

Bij het kopen van een nieuw appartement komen er veel zaken kijken met betrekking tot uw nieuwe hypotheek, een eventuele overbrugging en waarschijnlijk de verkoop van uw eigen woning. Om straks bij de verkoop van Gouwpark goed voorbereid te zijn, staat ons verkoopteam voor u klaar voor een vrijblijvend advies over de verkoop van uw eigen woning en uw hypotheekmogelijkheden.

Win een waardebon t.w.v. € 100,- te besteden bij Berg & Berg. Lokaal nieuws donderdag 13 juni 2019

Win een waardebon t.w.v. € 100,- te besteden bij Berg & Berg.

In samenwerking met Berg & Berg mogen wij 4x een waardebon van € 100,- verloten.

Wil je kans maken? Schrijf je dan in voor 15 juli via onderstaande link!

https://nbnl.24marketing.nl/bergenberg  

De toekomst van energie is groen Lokaal nieuws vrijdag 26 april 2019

De toekomst van energie is groen

Tegenwoordig wordt duurzame energie alsmaar populairder en ook u kunt dit bij het bouwen van een nieuw huis gaan aanbrengen. Duurzame energie is een soort energie wat wij mensen voor een onbeperkte tijd kunnen gebruiken, terwijl het het milieu niet vernielt op wat voor manier dan ook. Tevens benadeelt het de mogelijkheden voor de toekomst niet. Duurzame energie staat ook wel bekend als groene energie .

De meest gebruikte vormen

Er zijn verschillende vormen van groene energie, biomassa is hier onder andere een voorbeeld van. Biomassa wordt ingezet door bijvoorbeeld hout en dood plantenmateriaal te verbranden, wat warmte oplevert. Een ander voorbeeld van duurzame energie is windenergie. Dit wordt gewonnen door de bewegingsenergie van lucht, dus wind, om te zetten naar onder andere elektriciteit, dit wordt voornamelijk gedaan door windmolens en -turbines. De derde voorkomende vorm van groene energie is zonne-energie. Dit is natuurlijk de energie van de zon als warmte en licht, wat opgevangen wordt door zonnepanelen. Zonnepanelen zetten het zonlicht voornamelijk om in elektriciteit, terwijl zonneboilers puur zonlicht omzetten in warmte.

Groen gas

De laatste variant van duurzame energie is het zogenoemde groen gas, wat tevens de naam biogas kent. Dit is een mengsel van gas voortkomend uit biologische enzymatische processen. Groen gas bestaat over het algemeen uit 60% methaan en 35% koolstofdioxide. De laatste vijf procent kan ammoniak, organische vetzuren en siloxanen, waterstofgas en waterstofsulfide bevatten. Hierdoor kan biogas stinken en heeft het veiligheidsrisico’s. Het kan een duurzame energiebron zijn doordat het een biologische oorsprong heeft. Wordt groen gas gebruikt dan zal dit het vrijkomen van methaan beperken. Biogas kan onder andere bij afvalwaterzuiveringen, vergistingsinstallaties en afvalstortplaatsen gewonnen worden. Dit alles zorgt ervoor dat de wereld steeds schoner wordt, terwijl dit nog oneindig lang door kan gaan doordat wij de duurzame energiebronnen onbeperkt kunnen gebruiken.

Essentials voor het nieuwe tuinseizoen Lokaal nieuws woensdag 24 april 2019

Essentials voor het nieuwe tuinseizoen

Als u een nieuw huis in Zaanstad aan het bouwen bent, zult u ook moeten nadenken over de tuin. Hierbij moet u natuurlijk kijken naar het ontwerp van de tuin, de planten en bomen en het tuinmeubilair. Voorbeelden van tuinmeubelen zijn voornamelijk loungesets en tafels, al misstaat een relax tuinstoel ook niet in een tuin. Ook ligbedden, tuinparasols , lampen en zonneschermen kunnen een gedeelte zijn van een uw tuinmeubilair.

De materialen van tuinmeubelen

Tuinmeubilair kunnen geproduceerd worden van verscheidene materialen. Desondanks zijn er een paar materialen die voornamelijk worden gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld de tuinstoelen. Voorbeelden hiervan zijn kunststof, hout en metaal. Natuurlijk bestaan er ook verschillende soorten hout. Hierbij kunt u denken aan hardhout, teakhout en steigerhout. Andere gebruikte materialen zijn wicker en rotan. Wicker is een soort vlechtwerk, terwijl rotan gemaakt wordt van de rotanpalm. Bovendien kunnen op de tuinmeubelen kussens worden gelegd, wat het natuurlijk extra comfortabel maakt. Deze kussens zijn vaak geproduceerd van textileen, foam en dracon. Let wel op, deze worden niet altijd meegeleverd bij het meubilair. U zult dan dus zelf een kussen moeten aanschaffen.

De verschillende aspecten van tuinstoelen

Tuinstoelen kunnen verschillende kenmerken hebben. Bij tuinstoelen zult u al snel denken aan de witte kunststof stoeltjes, maar er zijn natuurlijk mooiere en luxere varianten te koop. Er zijn zelfs stoelen te koop voor het terras die kunnen worden geklapt, waardoor u ze ook als ligstoel kunt gebruiken. Deze tuinstoelen kunnen versteld worden, waarmee u de rugleuning in meerdere standen kunt zetten. Perfect om een dutje in te doen of om de tan bij te werken. Heeft u liever tuinstoelen die weerbestendig en makkelijk te onderhouden zijn, dan zijn kunststof versies een goede optie. Deze zijn tevens makkelijk te stapelen, waardoor ze weinig ruimte innemen ten opzichte van andere tuinstoelen.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden