Actueel

Nieuws

Top tips voor het kopen van een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws maandag 20 maart 2023

Top tips voor het kopen van een nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen zijn een geweldige optie, of u nu een eerste koper bent, een groeiend gezin hebt of op latere leeftijd uw huis wilt uitbreiden. Maar er zijn ook veel voorkomende problemen waar veel huizenkopers zich niet bewust van zijn bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Hier zijn de meest voorkomende valkuilen en hoe ze te vermijden - onze top tips voor het kopen van een nieuwbouwwoning...

Klantenservice van de ontwikkelaar

Of u nu een broodrooster of een nieuwbouwwoning koopt, de transactie en de nazorg kunnen verschillen. Het probleem is natuurlijk dat u een beter serviceniveau verwacht wanneer u honderdduizenden uitgeeft aan uw huis. Helaas concurreren projectontwikkelaars niet op kwaliteit en service na verkoop. Dus als u een nieuwbouwwoning wilt kopen, is het aan u om uw onderzoek te doen. Hier zijn onze beste tips:
• Leer de ontwikkelaars kennen in het gebied waar u wilt kopen en onderzoek ze online. Kijk waar ze genoemd worden in lokale forums en kijk wat mensen zeggen. Laat u niet volledig afschrikken, maar gebruik deze informatie om de juiste vragen te stellen.

• Ga in gesprek. Als het project gedeeltelijk is voltooid, vraag dan aan de buren hoe zij het aankoopproces van hun nieuwbouwwoning hebben ervaren. Misschien leert u enkele tips voor de onderhandelingen en dingen waarop u moet letten in uw contract.


• Bezoek de andere sites van de ontwikkelaar. Hoe zien die eruit? Spreken de nieuwe bewoners vol lof over hun huizen en de ontwikkelaar?

Nieuwbouw premie prijzen

Net als een nieuwe auto zal een nieuwbouw huis of -flat in prijs dalen zodra u de sleutel in de deur steekt. Zelfs in een stijgende vastgoedmarkt is het mogelijk dat u uw geld niet terugkrijgt als u een nieuwbouwwoning koopt en deze binnen een jaar of twee moet verkopen. Hier zijn onze beste tips om dit aan te pakken:
 

• Vergelijk de nieuwbouwwoning die u bekijkt met vergelijkbare "oude" woningen qua waarde, ruimte en huurwaarde in de omgeving. Controleer de prijs per vierkante meter. Vergelijk het met de wederverkoop markt zodat u begrijpt hoe hoog de premie is die u zult betalen.

• Onderhandel met de ontwikkelaars. Zoek uit waarvoor andere panden op de locatie zijn verkocht op Zoopla, Rightmove of bij het Kadaster. Er kunnen vaak deals worden gesloten aan het einde van hun boekjaar, of wanneer er nog maar een paar eigendommen te verkopen zijn.

• Kijk rond voor goede deals. Veel ontwikkelaars bieden prikkels om zich te onderscheiden van andere lokale ontwikkelaars: gratis meubilair, een parkeerplaats, of door uw juridische kosten of zegelrecht te betalen. Als u niet over de prijs kunt onderhandelen, zal het aanbod om uw zegelrecht te betalen u waarschijnlijk het meeste geld besparen. Wees u ervan bewust dat stimuleringsmaatregelen die de ontwikkelaar aanbiedt boven de 5% invloed hebben op hoeveel uw hypotheekverstrekker zal lenen.

Vertragingen in het aankoopproces van een nieuwbouwwoning

Vertragingen komen vaak voor, vooral als u "off-plan" koopt - voordat de ontwikkeling is voltooid. Wij raden u aan om met de bouwer een 'long stop' opleveringsdatum af te spreken, wat betekent dat zij u een schadevergoeding moeten betalen als het werk op die datum niet klaar is. Bekijk onze gids 'off-plan kopen' voor meer advies.
 

Voor meer informatie over het juridische proces van het kopen van uw nieuwbouwwoning, en waar u in elk stadium op moet letten, kunt u terecht op vele nieuwbouw websites. Een nieuwbouwwoning kopen - het overdrachtsproces wordt volledig uitgelegd met de software MD-100 en MD-101 . 

Een hypotheek nemen op een nieuwbouwwoning

Als u geen contante koper bent en een hypotheek krijgt om uw nieuwbouwwoning te kopen, kunnen vertragingen ook een probleem zijn als het gaat om uw hypotheek. Bekijk het advies over het verkrijgen van een hypotheek voor uw nieuwbouwwoning

Zaanse nieuwbouw woning en tuin. Hoe geef je een vernieuwde look aan je nieuwe tuin? Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Zaanse nieuwbouw woning en tuin. Hoe geef je een vernieuwde look aan je nieuwe tuin?

Een nieuwe nieuwbouwwoning heeft ook een bijpassende tuin nodig. Het opfrissen met nieuwe terrastegels is een snelle en eenvoudige manier om de buitenruimte een nieuwe look te geven van je nieuwe woning. Bovendien verhoogt het de waarde van je huis en maakt het de tuin veiliger en comfortabeler. Er zijn verschillende soorten terrastegels op de markt, elk met hun eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw tuin. Benieuwd hoe?

 

Verschillende formaten terrastegels

Er zijn verschillende formaten terrastegels beschikbaar, van kleine tegels tot grote planken. Denk aan terrastegels 80x80 , maar ook 60x80 of meer. Kleine tegels zijn geschikt voor kleinere tuinen, terwijl grote planken het beste werken voor grotere tuinen. Kleine tegels zijn ook gemakkelijker te leggen dan grote planken, maar kunnen soms slippen en vervelende voegen vertonen. Grote planken hebben minder voegen en geven een strakker uiterlijk, maar zijn moeilijker te leggen.

 

Keramische terrastegels

Keramische terrastegels zijn een populaire keuze onder tuinbezitters vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Ze zijn waterbestendig, krasbestendig en bestand tegen verkleuring, wat betekent dat ze jarenlang mooi blijven. Bovendien zijn keramische terrastegels gemakkelijk schoon te maken en kunnen ze worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

 

Hoe je je tuin een vernieuwde look kunt geven

Er zijn veel manieren om je tuin een vernieuwde look te geven en het vervangen van terrastegels is slechts één van de mogelijkheden. Hier zijn enkele andere ideeën om je tuin op te frissen:

 

• Voeg nieuwe planten en bloemen toe
 

• Verf je tuinmeubelen: hiermee kun je deze opfrissen en een nieuwe look geven
 

• Voeg verlichting toe: hiermee tover jij je tuin 's avonds en 's nachts om tot een gezellige en sfeervolle ruimte
 

• Voeg accessoires toe: met accessoires zoals kussens, plantenbakken en fonteinen kun je je tuin een gezellige en stijlvolle touch geven

Voordelen en nadelen van een hanglamp in een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Voordelen en nadelen van een hanglamp in een nieuwbouwwoning

Verlichting is een zeer belangrijke factor bij het maken van de beste woninginrichting in je nieuwe nieuwbouwwoning. Een moderne hanglamp kan uw nieuwbouwwoning ontwerp breken of maken. Toch is het de meest geprefereerde optie door veel huiseigenaren. Huiseigenaren houden zo van dit type verlichting omdat het in veel omstandigheden werkt. Maar net als alles in de wereld heeft moderne hanglamp zijn voor- en nadelen. Laten we eens kijken naar enkele van de voor- en nadelen van hanglamp verlichting.

Voordelen van een hanglamp in een nieuwbouw appartement

Het eerste voordeel van een hanglamp is dat hij kleiner is dan een kroonluchter. Dit is de belangrijkste reden waarom ze meestal worden gebruikt in kleine huizen. Het kleine formaat is essentieel, vooral voor kleine huizen, omdat het niet veel ruimte in beslag neemt. Bovendien kunt u ze op elke gewenste hoogte hangen. 
 

Een ander opmerkelijk voordeel van de hanglamp is dat ze een breed lichtspectrum kan bieden. Hoewel de lamp klein is, kan hij licht produceren dat bijna de hele kamer kan bestrijken.
 

Als je geconcentreerd licht nodig hebt in je kamer, dan moet je een hanglamp kiezen. U kunt hem gebruiken in verschillende delen van het huis waar u taken efficiënt moet uitvoeren. tafellampen zijn ook zeer decoratief, dus ze kunnen worden gebruikt om uw huis er glamoureus uit te laten zien. 
 

In vergelijking met andere verlichtingsarmaturen zijn hanglampen relatief goedkoop. Ze hebben redelijke prijzen dan high-end verlichtingsarmaturen. Hoewel ze hetzelfde uiterlijk hebben als de traditionele lampen, zijn de hanglampen efficiënter en uitstekend. Hanglampen komen ook in verschillende stijlen die u kunt kiezen om uw huis aantrekkelijk te laten lijken. U kunt ook de lampen in andere stijlen vervangen om bij het thema van de kamer te passen.

Nadelen van een hanglamp in een nieuwbouw appartement

De hanglamp komt ook met enkele nadelen. Het komt bijvoorbeeld met veel stigma's. Zo zien de meeste mensen het als een ouderwetse manier van verlichting. Het trekt dus niet veel kopers zoals de andere verlichtingsarmaturen of zoals industriële wandplanken met kleine verlichtingen.
 

Een ander opvallend nadeel is dat hanglampen misschien niet geschikt zijn in alle ruimtes waar u ze bevestigd wilt hebben. Dit betekent dat u gedwongen wordt om voor een ander soort armatuur te gaan, zodat het er helemaal goed uit kan zien. Ook hebben de meeste gebouwen een aantal specificaties als het gaat om verlichting, en ze kunnen niet tevreden zijn met de hanglampen. 
 

Eén van de meest voorkomende problemen in verband met hanglampen is dat ze niet voldoende licht produceren voor sommige kamers. De belangrijkste oorzaak van dit probleem is dat ze afhankelijk zijn van kleine gloeilampen. Als een hanglamp breekt, dan wordt het vervangen ervan een beetje lastig omdat je het exacte type of model moet krijgen. Bovendien is het apart vervangen van de lampen erg duur gebleken.

Letsel na een bouwongeval bij een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Letsel na een bouwongeval bij een nieuwbouwwoning

Rechten van werknemers na een bouwongeval

Als u op een bouwplaats werkte en gewond bent geraakt, kunt u mogelijk een werknemerscompensatie claim indienen tegen uw werkgever of een derde partij aanklagen die verantwoordelijk was voor het incident. In dit artikel vertellen we meer over werknemerscompensatie na een bouwongeval in een nieuwbouwwoning bijvoorbeeld.

Werknemerscompensatie na een bouwongeval

Als u tijdens uw werk gewond raakt, kunt u uw werkgever meestal niet aanklagen. In plaats daarvan moet u uw schade vergoed krijgen via het systeem van werknemerscompensatie.
 

Als u een schadeclaim indient, hoeft u geen nalatigheid te bewijzen,  in tegenstelling tot een traditionele letselschadezaak. In plaats daarvan moet u gewoon aantonen dat uw verwondingen of ziekte rechtstreeks zijn veroorzaakt door uw werk. Als u dit kunt aantonen, wordt u gecompenseerd voor medische rekeningen en verloren loon en hebt u mogelijk recht op een permanente of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering op korte of lange termijn.
 

Nabestaanden kunnen bij een dodelijk ongeval op een bouwplaats een uitkering krijgen. Helaas is er geen compensatie voor pijn en lijden of emotioneel leed in een werknemerscompensatie claim, in tegenstelling tot de meeste letselschadezaken.

Rechtszaken na een bouwongeval in een nieuwbouwwoning

U kunt uw werkgever niet aanklagen als u tijdens uw werk op een bouwplaats gewond bent geraakt, maar het is misschien wel mogelijk om een derde partij aan te klagen die verantwoordelijk was voor het veroorzaken van uw verwondingen. Enkele voorbeelden van personen of bedrijven die u kunt aanklagen na een bouwongeval zijn de volgende:
 

• Fabrikanten van gereedschap of apparatuur die slecht functioneren en u schade toebrengen

• Onderaannemers of anderen op bouwplaatsen die zich nalatig gedragen en u in gevaar brengen

• Ingenieurs die gebrekkige plannen maken die tot letsel leiden

• Bezoekers die op de bouwplaats rijden en ongelukken veroorzaken

• Derden op de bouwplaats die ondermaats werk leveren en u in gevaar brengen.

• Als een niet-werkgever verantwoordelijk is voor de omstandigheden die tot uw ongeval hebben geleid, is het mogelijk dat u deze buiten het systeem van werknemerscompensatie om kunt aanklagen. Dit kan in sommige gevallen een ruimer herstel mogelijk maken, inclusief compensatie voor de pijn die u moet doorstaan.

Rechten van omstanders na een bouwongeval

Als u niet op een bouwplaats werkt, maar er wel een bezoekt of er in de buurt loopt, kunt u toch gewond raken bij een bouwongeval. Als u bijvoorbeeld op de stoep bij een bouwplaats loopt en er vallen brokstukken van de bouwplaats of een kraan valt om, dan kunt u zwaar gewond raken of zelfs gedood worden.
 

Omstanders die niet op een bouwplaats werken en letselschade in Amsterdam krijgen bij een bouwongeval, kunnen een rechtszaak aanspannen tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de schade. Dit kan de ontwikkelaar zijn, de eigenaar van het perceel of gebouw in aanbouw en/of het bedrijf dat de bouwwerkzaamheden uitvoert.
 

In een letselschadezaak moet de omstander aantonen dat de verweerder hem een zorgplicht verschuldigd was, die plicht heeft geschonden door minder veilig te handelen dan een redelijk persoon zou hebben gedaan en hem als gevolg daarvan rechtstreeks schade heeft berokkend. In een succesvolle zaak van een letselschadejurist kan de getroffen omstander schadeloos worden gesteld voor medische kosten, verlies van loon, pijn en lijden en emotioneel leed.

 

Interview architect Tomas Gillet Lokaal nieuws zondag 01 januari 2023

Interview architect Tomas Gillet

‘Het moet lijken alsof De Rolreder hier altijd al heeft gestaan’

‘Het moet lijken alsof De Rolreder hier altijd al heeft gestaan’

Wat is er mooier voor een architect dan een prijsvraag van een gemeente voor een project winnen? Ronald Knappers weet het antwoord: ‘Dat de buurt óók voor je plan kiest!’ Die buurt is de omgeving van de oude gasfabriek, het terrein waar straks het project De Rolreder komt te staan. Samen met collega-architect Thomas Gillet van VVKH stond Ronald aan de basis van het plan. Enthousiast: ‘De Rolreder krijgt een heel fijne, intieme sfeer.’

Het Leidse architectenbureau werkte in een eerder stadium al eens succesvol samen met projectontwikkelaar Timpaan en aannemer Bot Bouw. Succes was deze keer niet gegarandeerd. ‘De gemeente Krommenie had meer partijen uitgenodigd om een plan in te dienen. Een eerste selectie is door een onafhankelijke jury beoordeeld. De beste drie voorstellen waaronder het onze zijn voorgelegd aan de buurt. Dat is best wel bijzonder. Door corona heeft het hele proces echter veel langer geduurd dan gepland was. Er konden geen avonden worden georganiseerd. Uiteindelijk is die presentatie van de plannen er toch gekomen.’

Alles uit de kast gehaald

Een spannend moment. Er stond veel op het spel. Ronald: ‘De initiatiefnemers van alle drie de plannen hadden alles uit de kast gehaald. Er waren zelfs films gemaakt. Een van de andere twee indieners had zelfs een compleet tuincentrum nagebouwd om mensen maar te overtuigen. Maar het was toch ons plan dat het meest werd gedragen door de buurt.’

Sfeer van de wijk te pakken

En royaal gedragen zelfs, want van de drie voorstellen kreeg het Leidse architectenbureau veruit de meeste stemmen. ‘Ik denk dat wij de sfeer van de wijk goed te pakken hadden’, denkt Ronald. ‘De architectuur oogt eenvoudig, het plan heeft een heel menselijke schaal. We hebben ook die mansardekap gebruikt voor de eengezinswoningen, eenlaagse woningen met een kap, met een mooie baksteen en hier en daar verticaal metselwerk. Die geeft een heel fijne, intieme sfeer mee aan De Rolreder.’

Oude verffabriek als inspiratie

De oude verffabriek die ooit op de locatie stond vormde weer de inspiratie voor het appartementengebouw, dat pal aan het water komt te staan. Ronald: ‘Die industriële architectuur van de fabriek hebben we in ons gebouw voortgezet. We wilden ook iets maken dat als een kameleon de kleur van de omgeving aanneemt: de mansardewoningen die eenvoudig maar wel mooi van detail zijn, naast het robuuste appartementengebouw dat we hebben geënt op de verffabriek.’

En dat niet alleen, het plan moest ook tijdloos ogen. ‘Je hebt vaak van die nieuwbouwplannen die echt als nieuwbouw herkenbaar zijn. Dat wilden we juist vermijden, het moet lijken alsof dit project hier altijd al heeft gestaan. Zodat over tien jaar iemand zou kunnen zeggen: wanneer is dit eigenlijk gebouwd? Dat zou je in het ideale geval niet moeten kunnen zien.’

Een ‘community’

De Leidse architecten streven er met hun ontwerp ook naar dat het ‘dorpsgevoel’ in De Rolreder terugkeert. Ronald: ‘Daarom zijn de woningen naar de straat gericht. Je ziet geen dichte wanden van bergingen. Er is altijd wel een woonkamer, een eetplek of een leefplek aan de kant van de straat. Die straat is in De Rolreder heel belangrijk. We willen dat het echt een community wordt: dit is ónze straat.’

Palen van de gasfabriek

De palen van de voormalige gashouders krijgen een zichtbare plek in het groen van het plan. ‘Dat is eigenlijk wel een leuk verhaal’, zegt Ronald. ‘Er is een begin gemaakt met het eruit halen van die palen, een stuk of dertig, veertig. Maar bij het weghalen begon de grond steeds meer te schudden. Er zaten er nog veel meer in de grond. Iets erbovenop bouwen was te risicovol. Daarom hebben we het restant van de palen maar laten zitten. Ook omdat het iets is van het verleden. Dat is heel waardevol. Je hebt meteen het idee: hé, hier heeft ooit iets anders gestaan.’

Ja zeker zegt Ronald, het plan is er absoluut één voor de ‘wall of fame’ van VVKH. En niet alleen maar vanwege de architectuur en de gewonnen prijsvraag. ‘Het leuke aan het programma is dat het een heel inclusieve wijk gaat worden, met verschillende bewoners. Jong oud, sociaal en vrije sector. Allerlei bewoners. Ook dat vind ik fantastisch!’

Weer eens binnenkijken bij Voordeeldeuren in Wormerveer Lokaal nieuws dinsdag 11 oktober 2022

Weer eens binnenkijken bij Voordeeldeuren in Wormerveer

Voordeeldeuren was een van de eerste online ondernemers die zich heeft gevestigd op het industrieterrein Noorderveld in Wormerveer. Het was lastig een goede plek te vinden waarbij de bereikbaarheid voor grote vrachtwagens goed te doen is, een grote opslagplaats voor stapels deuren en toegankelijk voor consumenten om deuren te zien en te bestellen. Er rijden ondertussen 8 tot 10 bussen van Voordeeldeuren elke dag door heel Nederland.


Gemeente Zaanstand was de eerste gemeente in Nederland die besefte dat dit soort opkomende bedrijven niet in een winkelstraat zouden passen, maar ook niet vanachter de keukentafel in een woonwijk gerund kan worden zoals vele online ondernemingen. In overleg met de gemeente hebben we een mooi plan kunnen maken waar we vandaag nog steeds profijt van hebben.

Er is veel veranderd de afgelopen 22 jaar bij Voordeeldeuren. De showroom is gegroeid met vele A merken buitendeuren en binnendeuren. CanDo was de eerste deurenfabrikant die de mogelijkheden van online verkoop goed had ingeschat. Austria deuren, Svedex deuren en Weekamp volgde. Skantrae is er als laatste fabrikant bijgekomen.


In de tussentijd heeft Voordeeldeuren een eigen deurenmerk ontwikkeld. Veralux. Het beste van alle merken gecombineerd waar de andere het hebben laten liggen. Veralux maakt binnendeuren in iedere afmeting, elke uitvoering, onbeperkte glaskeuze en afgelakt in kleur naar wens. Met een gemiddelde levertijd van 4 weken en dat is razendsnel te noemen.


De werkzaamheden zijn niet alleen bij deuren gebleven, maar er zijn ook vloeren en kasten aan het assortiment toegevoegd. Met dezelfde enthousiasme en uitgebreide kennis worden consumenten ontvangen om de kwaliteit van de PVC en laminaatvloeren te kunnen zien, voelen en te testen. Er is zelfs variatie in de ondervloeren gemaakt om het verschil in geluid te ervaren bij het lopen op de vloer.


De uitstekende persoonlijke service is en blijft op een hoog niveau. Voordeeldeuren onderscheid zich door bereikbaarheid via whatsapp, chatfunctie die 7 dagen per week beschikbaar is van 9.00 tot 21.00 uur. Vakbekwame medewerkers geven het juiste advies op elke vraag. De klantwaardering is 9.3  gemiddeld gemeten over meer dan 2000 reviews. En gaat het een keer mis, wordt dat ook direct opgelost. Alleen blije klanten is het motto van Voordeeldeuren.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden