Actueel

Nieuws

Drie tips voor het bouwen van je eigen home gym Lokaal nieuws dinsdag 20 april 2021

Drie tips voor het bouwen van je eigen home gym

Ongeacht je fitnessdoel is thuis trainen een geweldige manier om fit te worden, terwijl je niet de hoge kosten van een lidmaatschap van een sportschool hebt. Toch is het hierbij wel van belang om alle nodige hulpmiddelen te hebben in je home gym. Anders zul je immers niet de oefeningen kunt doen die je graag wilt doen. Je moet dus goed nadenken over wat voor soort oefeningen je wilt doen. Vervolgens kun je op basis hiervan apparaten en gewichten bestellen . Natuurlijk moet dit wel passen in de kamer waar je een sportschool van wilt maken, dus daar moet je zeker rekening mee houden bij het kopen van alle benodigdheden. De onderstaande tips kun je hiervoor gebruiken. 

Werk met de ruimte die je hebt

Als je veel extra ruimte hebt voor een sportschool, heb je veel mogelijkheden. Maar als de ruimte beperkt is dan moet je eigenlijk kiezen voor trainingen en oefeningen waarvoor je niet heel veel ruimte nodig hebt. Klassieke oefeningen, zoals push-ups, sit-ups, squats en lunges, hebben bijvoorbeeld niet veel ruimte nodig, terwijl ze alsnog wel goede resultaten opleveren. Wil je thuis juist echt je cardio aan gaan pakken? Probeer dan touwtjespringen. Deze oefening is geweldig om je bloed te laten pompen en heeft ook niet veel ruimte nodig. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om ruimtebesparende trainingsapparatuur aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een TRX systeem of een optrekstang die je kunt monteren aan een deur. 

Essentiële uitrusting voor je home gym

Het is verleidelijk om direct een dure loopband aan te schaffen bijvoorbeeld, maar leg zo snel mogelijk je bankpas neer als je dit gaat doen. Je moet juist beginnen met de basisuitrusting wat eigenlijk elke sportschool in huis nodig heeft. Zo zul je eenvoudige en multifunctionele apparatuur moeten kopen. Denk bijvoorbeeld aan een yoga mat, maar ook aan weerstandsbanden. Een kettlebell kopen is tevens een goed idee. Heb je ondertussen de basis in huis en wil je meer? Je kunt dan ervoor kiezen om halterstangen aan te schaffen, terwijl een paar medicijnballen ook zeker aanraders zijn. Bij het kopen van de uitrusting moet je natuurlijk niet vergeten dat het wel afgestemd moet zijn op de workouts die je wilt doen. 

Bouw een home gym met beperkt budget

Fitnessapparatuur kan variëren van een paar euro’s tot duizenden euro’s. Houd de kosten laag door te beginnen met de bovenstaande lijst, wat bestaat uit de basisuitrusting, en nieuwe items één voor één toe te voegen. Hierdoor kun je dus je home gym continu een beetje uitbreiden zonder direct veel grote investeringen te doen. Daarnaast is het ook slim om tweedehands fitnessapparatuur aan te schaffen als je de sportschool in je eigen woning bouwt met een beperkt budget. Hiervoor kun je natuurlijk Marktplaats gebruiken, maar ook op Facebook worden vaak tweedehands apparaten verkocht. Door hier op te letten zul je zeker veel geld kunnen besparen. Natuurlijk is het hierbij wel van belang dat het apparatuur alsnog goed werkt en functioneert. 

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad Lokaal nieuws zondag 04 april 2021

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad

Je hoort de afgelopen jaren steeds meer over verduurzamen. De overheid, gemeenten, bedrijven en huiseigenaren... Meer en meer mensen zijn op zoek naar de beste manier om Nederland duurzamer te maken. Naast een noodzakelijke stap voor het milieu, heeft het verduurzamen van je woning ook andere positieve kanten. Allereerst zorgt een duurzame woning voor een lagere energierekening. De investering in duurzaamheidsoplossingen verdien je vaak binnen een aantal jaar terug. Daarnaast zorgt investeren in een energiezuinige woning vaak voor een stijging van de waarde van het huis. Tot slot kan verduurzamen het woongenot flink verhogen. Allemaal redenen dus om je eens te verdiepen in de mogelijkheden.

De financiering

Het verduurzamen van een woning kost geld. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de gekozen duurzaamheidsoplossingen en de staat van de woning. Voordat je kunt genieten van de voordelen, zul je eerst een financiële investering moeten doen. De beste oplossing is natuurlijk om het verduurzamen van je woning te financieren met spaargeld. Heb je echter niet zoveel spaargeld achter de hand? Weet dan dat er ook duurzaamheidsleningen zijn. Deze zijn speciaal in het leven geroepen om woningbezitters te stimuleren en te helpen met het verduurzamen van hun huis. Deze leningen hebben een lage rente en gunstige terugbetalingsregelingen. Die rente is vaak lager dan die bij een ‘gewone’ lening . Het fijne aan deze leningen is dat je gelijk kunt genieten van de voordelen van een duurzame woning. Afhankelijk van je oude energieverbruik kan de besparing vaak genoeg zijn om de maandelijkse aflossing van de lening te dekken. Afhankelijk van de lening die je kiest zijn er bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen. Sommige gemeenten bieden ook specifieke leningen aan die je alleen daar kunt krijgen.

Leningen in Zaanstad

In de gemeente Zaanstad zijn veel woningen en bedrijfspanden te vinden die niet energiezuinig zijn, vooral omdat het geen nieuwbouw is ( nieuwbouw-projecten vind je hier). De gemeente wil graag voldoen aan de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen. Om deze doelstellingen te halen, wordt verduurzaming van panden en woningen door de gemeente gestimuleerd. Ben je huiseigenaar in Zaanstad en ben je geïnteresseerd in deze leningen? Onderzoek dan altijd wat de beste optie is voor jouw situatie. In Zaanstad zijn twee belangrijke leningen beschikbaar voor particuliere huizenbezitters: de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds en de Stimuleringslening van gemeente Zaanstad. Welke het beste bij jou past hangt af van de situatie.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is sinds 2013 landelijk beschikbaar. De Energiebespaarlening verloopt dus niet via de gemeente of provincie maar rechtstreeks via de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds (SVn). In totaal is er 300 miljoen beschikbaar gesteld. Afhankelijk van de gekozen duurzaamheidsoplossingen kun je tot € 65.000,- lenen tegen een rente van 1,9%.

Stimuleringsregeling

Daarnaast is er de Stimuleringslening, ook wel Duurzaamheidslening, van gemeente Zaanstad. De Stimuleringslening heeft een looptijd van maximaal 15 jaar. Je kunt minimaal € 10.000,- en maximaal € 30.000,- lenen met een vaste rente van 2%. De rente staat vast gedurende de gehele looptijd van de lening. Daarnaast kun je boetevrij extra aflossen met een minimum van € 250,-. Om in aanmerking te komen voor de Stimuleringslening moet de CO2-besparing van de verbouwing minimaal 200 gram per geleende euro zijn. Kijk hier of je de Duurzaamheidslening kunt aanvragen .

Wijdevilla’s Assendelft Lokaal nieuws donderdag 01 april 2021

Wijdevilla’s Assendelft

Weg van de drukte van de stad. Het gevoel van echt buiten zijn. Op een uniek plekje in de polder met zicht op Busch en Dam, worden 25 vrijstaande woningen gebouwd. Modern, maar wel met een nostalgisch tintje.

Het wordt een natuurrijk wijkje met een ruime variatie aan woningtypen. Wijdevilla’s liggen op riante kavels vanaf 365 m2 tot 575 m2, direct aan het water met fraai uitzicht of doorzichten over de natuur van Busch en Dam.
 
Comfort en luxe horen bij deze woningen! De gehele woning is voorzien van vloerverwarming, die is aangesloten op een warmtepomp. Deze gasloze en goed geïsoleerde woningen worden uitgerust met zonnepanelen en zijn energiezuinig. De basiswoning heeft circa 176 m2 gebruiksoppervlakte met 5 slaapkamers en een losse houtenberging en daarnaast zijn er diverse uitbreidingsopties om de voor- zij- achtergevel uit te breiden. Welk woningtype u ook kiest, u kiest voor een woning die ruim is opgezet en voldoende ruimte biedt voor een inrichting naar uw smaak.
In het voorjaar gaan we in verkoop met de 25 vrijstaande Wijdevilla’s. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan en u ontvangt via onze nieuwsbrieven alle informatie over de stand van zaken. Tevens houden wij u op de hoogte wanneer de definitieve online start verkoop begint.

Tuintrends van 2021; de tuin als verlengstuk van je woonkamer Lokaal nieuws dinsdag 26 januari 2021

Tuintrends van 2021; de tuin als verlengstuk van je woonkamer

Of we dat nou leuk vonden of niet. In het vreemde jaar 2020 hebben we meer dan ooit tijd doorgebracht in onze huizen, op onze balkons en in onze tuinen. De wereld lag op zijn gat en we konden nergens naar toe. De pandemie heeft daarmee ook zijn stempel gedrukt op de tuintrends die we dit jaar zullen zien. Want de kans dat we ook in 2021 allemaal weer massaal aan het tuinieren slaan is behoorlijk groot. Wil je weten met welke trends je dan mee kunt doen? Lees dan hieronder verder.

Wonen en leven in de buitenlucht

Ook in Nederland hebben we steeds vaker te maken met hogere temperaturen dan gebruikelijk is voor het seizoen. Combineer die temperatuurstijging met een wereldwijd virus en dan is het niet zo gek dat onze tuin steeds vaker een verlengstuk wordt van onze woning. In navolging van deze trend zie je steeds meer blokhutten met Douglas hout overkapping met daaronder buitenkeukens, tuinwoonkamers met comfortabele meubels en praktische terrasverwarming of juist een gezellig buitenvuurtje. Maar ook de buitendouche is in steeds meer tuinen terug te vinden. In 2021 willen we meer dan ooit buiten leven, of dat nou is omdat we al zoveel bij elkaar op de lip hebben gezeten, of omdat mensen steeds meer verlangen naar een connectie met de natuur of omdat we op zoek moeten naar ontspanning in eigen huis en tuin.

Duurzaamheid in de tuin

Dat er een klimaatverandering gaande is kan niemand meer ontgaan. In 2020 zag je al dat mensen steeds meer bezig waren om hun tuin zo in te richten dat ze ook bij een veranderend klimaat kunnen genieten van een mooie tuin. Door planten te kiezen die wel wat zon en hitte kunnen verdragen en slimme bewatering te regelen om alles fris en groen te houden. Dit zien we ook in dit jaar steeds meer gebeuren. Een andere tuintrend in 2021 is het verduurzamen van de tuin. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het hergebruiken van materialen, het creëren van zoveel mogelijk biodiversiteit en meer ruimte voor alle dieren en beestjes die jouw tuin ook als hun thuis zien. In zo’n ecologische tuin mag de boel best een beetje verwilderen hier en daar. Sterker nog, dat is juist een goede ontwikkeling. Ook zoeken mensen naar duurzamere manieren om hun tuin in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een onderhoudsvriendelijke blokhut met een groen dak of duurzame bestrating.

Dicht bij de natuur

Groen, groener, groenst; dat geldt eigenlijk in 2021 voor veel van de  tuintrends. We willen bij het inrichten en onderhouden van onze tuin graag rekening houden met de toekomst, maar willen ook het gevoel hebben zo dicht mogelijk bij de natuur te staan. Dat betekent dat je voor je loungeset of andere tuinmeubelen kiest voor iets dat van natuurlijk materiaal gemaakt is. Rotan en bamboe zijn helemaal hip en voor je tuinaccessoires kies je rustige aardse tinten. Staat je woonkamer ook al vol met planten? Trek die lijn rustig door naar je buitenwoonkamer. Hoe meer groen in je tuin, hoe beter.

Voordelen als woningkoopstarter vanaf 2021 Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Voordelen als woningkoopstarter vanaf 2021

Om starters op de woningmarkt een beetje te helpen, is de overheid met een ingenieus plan gekomen. De overdrachtsbelasting gaat per 2021 op de schop, en dat kan voor jonge woningkopers al snel veel geld schelen. Tijd voor een korte uitleg!

Overdrachtsbelasting voor starters

Met de overdrachtsbelasting die op de schop gaat vanaf 2021, bedoelen we dat starters helemaal géén overdrachtsbelasting over een huis hoeven te betalen! Deze overdrachtsbelasting is een klein percentage dat kopers over hun nieuwe woning moeten betalen aan de Belastingdienst. Voor de kenners: de belasting wordt “geheven bij de verkrijging van een onroerende zaak en de daarop gevestigde rechten”. Dit percentage bedraagt 2% over de koopprijs. Dat lijkt een klein percentage, maar komt uiteindelijk al snel neer op enkele duizenden euro’s.

Aangepaste overdrachtsbelasting per 2021

Om starters op de woningmarkt een handje te helpen, betalen koopstarters vanaf 1 januari 2021 deze overdrachtsbelasting niet meer. Dit geldt voor woningkopers van 18 tot 35 jaar. Het maakt hierbij niet uit of een starter voor zijn eerste huis gaat, of dat het al bijvoorbeeld zijn of haar tweede, derde of vierde huis is. Let echter wel op: de nieuwe regelgeving kan één keer worden ingezet! Daarnaast gelden vanaf 1 april 2021 aangescherpte regels. Een huis mag vanaf deze datum niet duurder dan €400.000 zijn voor starters. Is de koopprijs toch hoger, dan moet er ‘gewoon’ overdrachtsbelasting neergeteld worden. Tot die tijd zit er echter geen plafond aan de koopprijs voor starters. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan vanaf dit jaar 8% betalen.

Voordeel in Zaanstad en Amstelveen

Om inzichtelijk te maken hoeveel dit kan schelen voor starters, is het goed om dieper in te duiken op specifieke markten. Neem bijvoorbeeld twee populaire steden onder de rook van Amsterdam: Zaanstad en Amstelveen. Net als in de rest van Nederland blijven de prijzen in deze steden keer op keer stijgen. Zo bedroeg de gemiddelde vraagprijs in Zaanstad eind 2020 €357.045 en ligt die prijs nu eind januari zelfs alweer 5% hoger! In Amstelveen liggen de prijzen nog een stuk hoger. In december 2020 kostte een gemiddeld Amstelveens huis €679.493 en tikt de prijs nu al dichter tegen de €700.000 aan. Kopen starters in Zaanstad nu een huis, dan scheelt het zonder de overdrachtsbelasting dus gemiddeld dik €7.000. In Amstelveen zelfs €14.000! Daar kun je een mooie keuken of vloer voor uitkiezen natuurlijk!

Ben jij starter op de woningmarkt en ben je na dit verhaal nog meer geïnteresseerd geraakt in één van deze steden? Ga dan zeker aan de slag met één van de makelaars Zaanstad of een makelaar Amstelveen . Zij kunnen je altijd helpen bij de zoektocht naar een geschikte nieuwe woonplek!

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van     beku helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT

Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van     beku ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van HMB - Corina Buijten helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT

Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van HMB - Corina Buijten ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

Energiezuinige keuken: geld besparen in de keuken Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Energiezuinige keuken: geld besparen in de keuken

In de keuken wordt veel elektriciteit gebruikt. Dat is ook niet zo raar want de koelkast, magnetron, oven en vaatwasser bevinden zich meestal in deze ruimte. Dit zijn apparaten die veel energie verbruiken. Dat zorgt voor een hogere CO2-uitstoot en een groot aandeel van de energierekening. Gelukkig kan men op een aantal manieren besparen op het energieverbruik in de keuken. En daarmee op uitstoot en kosten.

Kies voor energiezuinige keukenapparatuur

Ongeveer 30 procent van de energierekening is afkomstig van de apparaten in de keuken. Door energiezuinige keukenapparatuur aan te schaffen, draagt men niet alleen een steentje bij aan een beter klimaat. Ook zorgt men ervoor dat de energierekening een stuk lager wordt. Woningeigenaren kunnen energiezuinige keukenapparatuur herkennen aan het energielabel. Deze energielabels zijn er in verschillende klassen, van A t/m G. Als een apparaat een A-label heeft, dan betekent dat het apparatuur zeer energiezuinig is. Een apparaat met een G-label verbruikt juist heel veel energie. Apparaten met een hoog label zijn wel uiteraard wel duurder in aanschaf, maar omdat het apparaat zo energiezuinig is, resulteert dit wel direct in een lagere energierekening.

Energiezuinig koken

Nederlandse huishoudens moeten uiterlijk in 2050 van het aardgas af zijn. Dat betekent dat we op een andere manier moeten koken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de eigen portemonnee. Koken op inductie is het minst belastend voor het milieu. Dat komt omdat men op deze manier 20 procent minder energie gebruikt dan op een keramische of halogeenkookplaat. Door koken op inductie, wordt er wel meer stroom verbruikt. Het is dus verstandig om via een energie vergelijk op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier. Kies bij voorkeur voor een leverancier van groene stroom. Die energievorm is de toekomst .

Water besparen in de keuken

Ook op het waterverbruik , kan men flink besparen. Elke dag gebruiken we per persoon ongeveer 120 liter water. Allereerst kunnen bewoners het beste hun handen wassen met koud water. Als er wordt gewacht tot het water warm is, dan is men al gauw een liter water kwijt. Ook zijn er verschillende manieren om het water efficiënter te verwarmen en om minder warm water te gebruiken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de keukenkranen een waterbesparend mondstuk of een doorstroombegrenzer hebben.

Energie besparen met apparatuur

Ook door slim om te gaan met keukenapparatuur, kan men een hoop energie besparen. Allereerst is het raadzaam om de goedkoopste energieleverancier te zoeken. Op deze manier kan men honderden euro's per jaar besparen. Zet daarnaast de vaatwasser alleen aan als deze helemaal vol is. Kies vervolgens voor een kort programma op een lage temperatuur. Op deze manier gebruikt men een stuk minder energie. Vergeet ook de waterkoker niet regelmatig te ontkalken. Bij een verkalkt verwarmingselement duurt het namelijk langer voordat het water kookt. Hierdoor wordt er dus meer energie verbruikt. Tot slot is het verstandig om altijd alle stekkers uit het stopcontact te halen van apparaten die niet worden gebruikt. Een gemiddeld huishouden is per jaar ongeveer 450 kWh kwijt aan sluipverbruik. Dat komt neer op zo’n 100 euro per jaar!

Alles wat je moet weten over nieuwbouw wanden Lokaal nieuws maandag 14 december 2020

Alles wat je moet weten over nieuwbouw wanden

Heb je een nieuwbouw huis, dan is alles net even anders dan in een bestaande woning. Zo ook met de wanden. In een nieuwbouwhuis is er ook een andere klusvolgorde. En sommige dingen kun je in een nieuwbouwhuis beter uit handen geven.

Het beste start je (en dat kan vooraf al) met wat er in welke ruimte moet gebeuren. Daarvoor bepaal je ook wat je in welke ruimte wil hebben. Waar wil je muurverf, waar behang? En waar leg je wat op de vloeren? Ga je voor tegels, een gietvloer, hout of laminaat of wil je in sommige kamers misschien wel vloerbedekking? Qua volgorde start je het beste eerst met het installatiewerk van de keuken. Daarna het schilderen van al het hout en eventueel de trappen schilderen. Vervolgens kun je dan de muren aanpakken en als laatste de vloeren leggen (met de keukenvloer als slotklus).

Vocht

Heb je zin om direct aan de slag te gaan, dan moet je eerst weten dat er in een nieuwbouwhuis heel veel vocht aanwezig is. Soms wel tot 4.000 liter! Ga je direct een vloer leggen of een wand stucen , dan kan dit vocht vervelende gevolgen hebben. Denk je het op te lossen door direct de verwarming hoog te zetten, dan vertellen we je dat het juist beter is om je huis geleidelijk op te warmen zodat het beter kan drogen. De eerste week zet je de thermostaat daarvoor op 17 graden, de week daarna op 18 en zo verder tot 20 graden. Beter kies je er ook voor de wanden dan ook om het uit handen te geven. Je wanden worden dan gespoten en afgewerkt met topkwaliteit primer en een hoogwaardige schrobklasse 1 latex. Een stukadoor kan ook je plafond direct stucen. Zo krijg je een mooi resultaat en een mooi geheel zonder lelijke vochtplekken.

Weten wat je wil

Weet je in welke kamers je wat tegen de muur wil, dan ga je naar stap twee. En ook daarbij geldt dat wandjes stucen nieuwbouw huizen heel anders is dan een bestaand huis. Zo is een dikke stuclaag is op uw nieuwbouw wanden overbodig. Wil je behang dan is dunne pleisterlaag is voldoende. Met de airless verfspuitmachine spuiten krijg je de mooie schrobvaste latex egaal op de wanden Dit geldt ook voorde wanden die je wil sausen. Een goede stukadoor start met het treffen van de eerste anti-scheurwerkzaamheden. Op alle scheurkritieke delen wordt wapeningsgaas geplaatst en worden deze afgesmeerd met een hechtpleister. Daarna wordt alles wat niet gespoten of vies mag worden afgeplakt. Zo hou je dus een schoon huis maar vooral schone deurposten zonder stucwerk. Wel zo fijn.

Behang

Voor behangklare wanden kan het beste gewerkt worden met 1 á 2 lagen dunpleister. Dit is ook afhankelijk van het type ondergrond. Na het drogen van de dunpleister worden de wanden licht opgeschuurd met een grote schuurmachine. Hierdoor worden kleine oneffenheden die zijn ontstaan door het messen, weggeschuurd. Inwendige hoeken van het stucwerk worden gekit met een flexibele, overschilderbare acrylaatkit. Dit is tegen het scheuren. Omdat nieuwe wanden een zuigende werking hebben, houdt de stukadoor hier altijd rekening mee door een witte voorstrijklaag of primer te gebruiken.

Burenkorting

Nieuwbouwwoningen of appartementen worden vaak per blok of wijk opgeleverd. Vaak hebben de bewoners elkaar op een bijeenkomst al ontmoet. Omdat de kans groot is dat jouw buren dus op zelfde moment opzoek zijn naar de zelfde specialisten, geldt bijvoorbeeld bij wandgrimeurs een burenkorting. Dat is leuk voor je buren maar ook voor jou. De moeite waard om even naar te vragen.

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws donderdag 26 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van beku.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. beku gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
beku doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij beku en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website:

https://www.homemadeby.nl/beku

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws woensdag 25 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van HMB - Corina Buijten.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. HMB - Corina Buijten gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
HMB - Corina Buijten doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij HMB - Corina Buijten en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website:

https://www.homemadeby.nl/corina-buijten-edam

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden