Actueel

Nieuws

Inschrijving geopend! Lokaal nieuws vrijdag 18 juni 2021

Inschrijving geopend!

Het is zover! De inschrijving voor de 25 gewilde vrijstaande Wijdevilla's in Assendelft is geopend. 

Verkoop Wijdevilla's is gestart, schrijf je nu in! 
De website is compleet met alle informatie over dit prachtige project. Via de kavelkaart op het tabblad woningen, de verkoopbrochure en alle downloads kun je een goed beeld krijgen van de woningen, de verkoopprijzen en alle mogelijkheden.

Online inschrijving gestart
Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor het project en je voorkeur voor een woning kenbaar te maken. Inschrijven voor een woning kan door het inschrijfformulier in je woonaccount volledig in te vullen. De inschrijftermijn sluit op zondag 27 juni om 23:59 uur.

Toewijzingsprocedure 
Het digitale inschrijfformulier bestaat uit vragen met betrekking tot je NAW-gegevens, jouw financiële situatie en uiteraard jouw definitieve woningvoorkeuren. Nadat je het digitale inschrijfformulier hebt ondertekend stel je jezelf kandidaat voor één van je voorkeurswoningen. We proberen de meest ideale kandidaat per woning te vinden. Wij houden hierbij rekening met de hoogst mogelijke voorkeur en de financiële (on)mogelijkheden.

Het vervolg
De inschrijftermijn eindigt op zondag 27 juni om 23:59 uur. Op 28 juni vindt de toewijzing plaats en daarna word je zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Als we een woning aan jou toewijzen, dan nemen we telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak voor een nieuwbouwgesprek. De eerste gesprekken vinden plaats op 1 juli. In het geval we je in eerste instantie geen woning kunnen toewijzen, plaatsen we jouw gegevens op de reservelijst. Hierover informeren we je uiterlijk op woensdag 30 juni per mail.

Heel veel succes!

5 x je vensterbank optimaal benutten Lokaal nieuws maandag 14 juni 2021

5 x je vensterbank optimaal benutten

Je vensterbank is een geweldige plek om opberg- of zitruimte toe te voegen aan je nieuwbouwhuis. Zelfs een kleine vensterbank kan zijn nut bewijzen. Dit zijn vijf ideeën om je vensterbank optimaal te benutten.

1. Opbergruimte

Ieder huis kan wel wat extra opbergruimte gebruiken. Nu biedt een vensterbank geweldige mogelijkheden om opbergruimte toe te voegen aan je huis. Benut de ruimte onder de vensterbank dan ook optimaal door er lades of planken te plaatsen. Zo heb je alle spullen netjes opgeborgen. Je kunt ook manden, dozen of houten kratten onder de vensterbank plaatsen als er voldoende ruimte is.

2. Bar

Een hoge vensterbank in de keuken is ideaal om te gebruiken als bar waar je aan kunt borrelen. Je kunt de vensterbank ook omtoveren tot ontbijtbar , wat vooral geweldig is voor kleine appartementen waar je elke centimeter van de ruimte wilt benutten.

3. Extra zitruimte

Van de vensterbank een echte bank maken is een gemakkelijke manier om meer zitplaatsen toe te voegen aan een ruimte. De afstand van de vloer tot het raam mag in dit geval niet minder zijn dan 46-50 cm. Qua diepte kun je ongeveer 40 cm aanhouden. Dit is essentieel als je een comfortabele zithoek wilt creëren.

Voeg kussens toe in de kleuren van je interieur of gebruik de kussens juist om kleuraccenten aan te brengen. Met raambekleding die weinig ruimte inneemt, heb je optimale ruimte voor de zitplaatsen. Denk aan jaloezieën of een duo rolgordijntje van Kwantum.

4. Dagbed

Een vensterbank als dagbed is een perfecte plek om te ontspannen. Maak er een knus hoekje van om een luie middag door te brengen terwijl je geniet van het uitzicht. Je kunt ook lekker lezen bij het daglicht dat door het raam valt.

5. Voor creatieve en artistieke accenten

Vensterbanken kunnen de perfecte plaats zijn om een creatief en artistiek accent aan te brengen in je woning. Bijvoorbeeld met vazen, flessen en schalen waar je verse of gedroogde bloemen in zet. Je kunt de vensterbank ook gebruiken als minimuseum. Bijvoorbeeld door mooie schelpen neer te leggen die je tijdens je reizen hebt verzameld. Met kaarsen en bloemen creëer je een romantische en huiselijke sfeer.

Drie tips voor het bouwen van je eigen home gym Lokaal nieuws dinsdag 20 april 2021

Drie tips voor het bouwen van je eigen home gym

Ongeacht je fitnessdoel is thuis trainen een geweldige manier om fit te worden, terwijl je niet de hoge kosten van een lidmaatschap van een sportschool hebt. Toch is het hierbij wel van belang om alle nodige hulpmiddelen te hebben in je home gym. Anders zul je immers niet de oefeningen kunt doen die je graag wilt doen. Je moet dus goed nadenken over wat voor soort oefeningen je wilt doen. Vervolgens kun je op basis hiervan apparaten en gewichten bestellen . Natuurlijk moet dit wel passen in de kamer waar je een sportschool van wilt maken, dus daar moet je zeker rekening mee houden bij het kopen van alle benodigdheden. De onderstaande tips kun je hiervoor gebruiken. 

Werk met de ruimte die je hebt

Als je veel extra ruimte hebt voor een sportschool, heb je veel mogelijkheden. Maar als de ruimte beperkt is dan moet je eigenlijk kiezen voor trainingen en oefeningen waarvoor je niet heel veel ruimte nodig hebt. Klassieke oefeningen, zoals push-ups, sit-ups, squats en lunges, hebben bijvoorbeeld niet veel ruimte nodig, terwijl ze alsnog wel goede resultaten opleveren. Wil je thuis juist echt je cardio aan gaan pakken? Probeer dan touwtjespringen. Deze oefening is geweldig om je bloed te laten pompen en heeft ook niet veel ruimte nodig. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om ruimtebesparende trainingsapparatuur aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een TRX systeem of een optrekstang die je kunt monteren aan een deur. 

Essentiële uitrusting voor je home gym

Het is verleidelijk om direct een dure loopband aan te schaffen bijvoorbeeld, maar leg zo snel mogelijk je bankpas neer als je dit gaat doen. Je moet juist beginnen met de basisuitrusting wat eigenlijk elke sportschool in huis nodig heeft. Zo zul je eenvoudige en multifunctionele apparatuur moeten kopen. Denk bijvoorbeeld aan een yoga mat, maar ook aan weerstandsbanden. Een kettlebell kopen is tevens een goed idee. Heb je ondertussen de basis in huis en wil je meer? Je kunt dan ervoor kiezen om halterstangen aan te schaffen, terwijl een paar medicijnballen ook zeker aanraders zijn. Bij het kopen van de uitrusting moet je natuurlijk niet vergeten dat het wel afgestemd moet zijn op de workouts die je wilt doen. 

Bouw een home gym met beperkt budget

Fitnessapparatuur kan variëren van een paar euro’s tot duizenden euro’s. Houd de kosten laag door te beginnen met de bovenstaande lijst, wat bestaat uit de basisuitrusting, en nieuwe items één voor één toe te voegen. Hierdoor kun je dus je home gym continu een beetje uitbreiden zonder direct veel grote investeringen te doen. Daarnaast is het ook slim om tweedehands fitnessapparatuur aan te schaffen als je de sportschool in je eigen woning bouwt met een beperkt budget. Hiervoor kun je natuurlijk Marktplaats gebruiken, maar ook op Facebook worden vaak tweedehands apparaten verkocht. Door hier op te letten zul je zeker veel geld kunnen besparen. Natuurlijk is het hierbij wel van belang dat het apparatuur alsnog goed werkt en functioneert. 

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad Lokaal nieuws zondag 04 april 2021

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad

Je hoort de afgelopen jaren steeds meer over verduurzamen. De overheid, gemeenten, bedrijven en huiseigenaren... Meer en meer mensen zijn op zoek naar de beste manier om Nederland duurzamer te maken. Naast een noodzakelijke stap voor het milieu, heeft het verduurzamen van je woning ook andere positieve kanten. Allereerst zorgt een duurzame woning voor een lagere energierekening. De investering in duurzaamheidsoplossingen verdien je vaak binnen een aantal jaar terug. Daarnaast zorgt investeren in een energiezuinige woning vaak voor een stijging van de waarde van het huis. Tot slot kan verduurzamen het woongenot flink verhogen. Allemaal redenen dus om je eens te verdiepen in de mogelijkheden.

De financiering

Het verduurzamen van een woning kost geld. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de gekozen duurzaamheidsoplossingen en de staat van de woning. Voordat je kunt genieten van de voordelen, zul je eerst een financiële investering moeten doen. De beste oplossing is natuurlijk om het verduurzamen van je woning te financieren met spaargeld. Heb je echter niet zoveel spaargeld achter de hand? Weet dan dat er ook duurzaamheidsleningen zijn. Deze zijn speciaal in het leven geroepen om woningbezitters te stimuleren en te helpen met het verduurzamen van hun huis. Deze leningen hebben een lage rente en gunstige terugbetalingsregelingen. Die rente is vaak lager dan die bij een ‘gewone’ lening . Het fijne aan deze leningen is dat je gelijk kunt genieten van de voordelen van een duurzame woning. Afhankelijk van je oude energieverbruik kan de besparing vaak genoeg zijn om de maandelijkse aflossing van de lening te dekken. Afhankelijk van de lening die je kiest zijn er bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen. Sommige gemeenten bieden ook specifieke leningen aan die je alleen daar kunt krijgen.

Leningen in Zaanstad

In de gemeente Zaanstad zijn veel woningen en bedrijfspanden te vinden die niet energiezuinig zijn, vooral omdat het geen nieuwbouw is ( nieuwbouw-projecten vind je hier). De gemeente wil graag voldoen aan de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen. Om deze doelstellingen te halen, wordt verduurzaming van panden en woningen door de gemeente gestimuleerd. Ben je huiseigenaar in Zaanstad en ben je geïnteresseerd in deze leningen? Onderzoek dan altijd wat de beste optie is voor jouw situatie. In Zaanstad zijn twee belangrijke leningen beschikbaar voor particuliere huizenbezitters: de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds en de Stimuleringslening van gemeente Zaanstad. Welke het beste bij jou past hangt af van de situatie.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is sinds 2013 landelijk beschikbaar. De Energiebespaarlening verloopt dus niet via de gemeente of provincie maar rechtstreeks via de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds (SVn). In totaal is er 300 miljoen beschikbaar gesteld. Afhankelijk van de gekozen duurzaamheidsoplossingen kun je tot € 65.000,- lenen tegen een rente van 1,9%.

Stimuleringsregeling

Daarnaast is er de Stimuleringslening, ook wel Duurzaamheidslening, van gemeente Zaanstad. De Stimuleringslening heeft een looptijd van maximaal 15 jaar. Je kunt minimaal € 10.000,- en maximaal € 30.000,- lenen met een vaste rente van 2%. De rente staat vast gedurende de gehele looptijd van de lening. Daarnaast kun je boetevrij extra aflossen met een minimum van € 250,-. Om in aanmerking te komen voor de Stimuleringslening moet de CO2-besparing van de verbouwing minimaal 200 gram per geleende euro zijn. Kijk hier of je de Duurzaamheidslening kunt aanvragen .

Wijdevilla’s Assendelft Lokaal nieuws donderdag 01 april 2021

Wijdevilla’s Assendelft

Weg van de drukte van de stad. Het gevoel van echt buiten zijn. Op een uniek plekje in de polder met zicht op Busch en Dam, worden 25 vrijstaande woningen gebouwd. Modern, maar wel met een nostalgisch tintje.

Het wordt een natuurrijk wijkje met een ruime variatie aan woningtypen. Wijdevilla’s liggen op riante kavels vanaf 365 m2 tot 575 m2, direct aan het water met fraai uitzicht of doorzichten over de natuur van Busch en Dam.
 
Comfort en luxe horen bij deze woningen! De gehele woning is voorzien van vloerverwarming, die is aangesloten op een warmtepomp. Deze gasloze en goed geïsoleerde woningen worden uitgerust met zonnepanelen en zijn energiezuinig. De basiswoning heeft circa 176 m2 gebruiksoppervlakte met 5 slaapkamers en een losse houtenberging en daarnaast zijn er diverse uitbreidingsopties om de voor- zij- achtergevel uit te breiden. Welk woningtype u ook kiest, u kiest voor een woning die ruim is opgezet en voldoende ruimte biedt voor een inrichting naar uw smaak.
In het voorjaar gaan we in verkoop met de 25 vrijstaande Wijdevilla’s. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan en u ontvangt via onze nieuwsbrieven alle informatie over de stand van zaken. Tevens houden wij u op de hoogte wanneer de definitieve online start verkoop begint.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden