Actueel

Nieuws

Energie aanvragen voor je nieuwe huis doe je zo Lokaal nieuws donderdag 20 februari 2020

Energie aanvragen voor je nieuwe huis doe je zo

Als je voor het eerst energie gaat aanvragen voor een nieuwe woning dan zul je genoeg hebben te regelen. Hetzelfde geldt als je gaat verhuizen waarbij het energiecontract op jouw naam komt te staan. Ook dan heb je voldoende zaken waarmee je aan de slag moet. Over het algemeen is het gelukkig relatief eenvoudig om een contract voor energie af te sluiten bij de Nederlandse energieleveranciers . Dit is onder meer mogelijk op de site van EasySwitch , waar je ook alle opties gemakkelijk kunt vergelijken.

Als je al een energiecontract hebt lopen bij een energieleverancier dan heb je met de verhuizing een mooi moment om alle aanbieders te vergelijken. Hierna zou je eventueel kunnen stoppen, maar dit hoeft natuurlijk niet beslist. Je kunt namelijk ook je huidige contract meenemen naar je nieuwe woning in de gemeente Zaanstad, maar dan moet je dit wel doorgeven aan de leverancier. Als je er wel voor kiest om over te stappen naar een andere aanbieder dan moet je rekening houden met de opzegtermijn en eventuele -vergoeding van je huidige contract. Als je juist voor het eerst een energiecontract gaat afsluiten dan zit je in een heel andere situatie. Dit is natuurlijk een hartstikke spannend moment waarbij van alles komt kijken. Je zult veel moeten regelen waarvan het contract voor je energie nog maar één van de vele voorbeelden is.

Als je een nieuw huis gaat bouwen dan wil je mogelijk gebruik maken van duurzame energie. Dit zal niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Tenminste, als je over de lange termijn kijkt. De overheid wil dan ook dat aardgasvrij uiteindelijk de norm wordt, maar dit is op het moment natuurlijk nog niet het geval. Toch is het aan te raden om hiervoor te gaan, waarbij je onder meer gebruik kunt maken van een warmtepomp. Dit is niet de enige verandering die een aardgasvrij huis heeft, want je kunt namelijk ook niet koken op gas. In plaats daarvan moet je inductie koken, terwijl de woning verwarmd moet worden op een andere manier. Dit kan dus bijvoorbeeld met een elektrische warmtepomp.

Je wilt dus een aardgasvrije woning bouwen. Alsnog zul je dit huis moeten verwarmen, maar gas heb je niet. Daarvoor heb je dus een warmtepomp nodig, maar eigenlijk begint het met energiezuinig bouwen. De energie die je niet gebruikt hoef je immers ook niet op te wekken en dus ook niet te betalen. Het is daarom dus zaak om je nieuwe woning zo energiezuinig mogelijk te bouwen. Hierbij begin je eigenlijk met het goed isoleren van het huis, je moet het dak, de gevels, vloeren, deuren en ramen onder andere voorzien van een goede isolatie. Dit is overigens niet de enige maatregel die je zult moeten nemen. Daarnaast moet je ook duurzame energie gaan opwekken, wat mogelijk is met onder meer zonnepanelen. Bovendien is het van belang om energiezuinige en -besparende apparaten te gaan gebruiken.

Als je een woning hebt die goed geïsoleerd is dan is het relatief simpel om het huis warm te krijgen, maar ook om te houden met lage temperatuurverwarming. Dit wordt ook wel LTV genoemd en is de standaard bij nieuwbouwwoningen. Hiervoor zijn hedendaags radiatoren speciaal ontwikkeld. Deze radiatoren kunnen goed overweg met lage temperaturen. Om deze warmte te maken kun je gebruik maken van een warmtepomp. Zo’n pomp gebruikt herbruikbare omgevingswarmte, maar ook elektriciteit. Hiermee verwarmt het dus de woning. Het haalt de duurzame omgevingswarmte onder meer uit de buitenlucht, maar ook uit de ventilatielucht en zelfs de bodem. Dit zal hoe dan ook voldoende zijn om je nieuwe huis te verwarmen.

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad Lokaal nieuws zaterdag 01 februari 2020

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad

Je hoort de afgelopen jaren steeds meer over verduurzamen. De overheid, gemeenten, bedrijven en huiseigenaren... Meer en meer mensen zijn op zoek naar de beste manier om Nederland duurzamer te maken. Naast een noodzakelijke stap voor het milieu, heeft het verduurzamen van je woning ook andere positieve kanten. Allereerst zorgt een duurzame woning voor een lagere energierekening. De investering in duurzaamheidsoplossingen verdien je vaak binnen een aantal jaar terug. Daarnaast zorgt investeren in een energiezuinige woning vaak voor een stijging van de waarde van het huis. Tot slot kan verduurzamen het woongenot flink verhogen. Allemaal redenen dus om je eens te verdiepen in de mogelijkheden.

De financiering

Het verduurzamen van een woning kost geld. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de gekozen duurzaamheidsoplossingen en de staat van de woning. Voordat je kunt genieten van de voordelen, zul je eerst een financiële investering moeten doen. De beste oplossing is natuurlijk om het verduurzamen van je woning te financieren met spaargeld. Heb je echter niet zoveel spaargeld achter de hand? Weet dan dat er ook duurzaamheidsleningen zijn. Deze zijn speciaal in het leven geroepen om woningbezitters te stimuleren en te helpen met het verduurzamen van hun huis. Deze leningen hebben een lage rente en gunstige terugbetalingsregelingen. Die rente is vaak lager dan die bij een ‘gewone’ lening . Het fijne aan deze leningen is dat je gelijk kunt genieten van de voordelen van een duurzame woning. Afhankelijk van je oude energieverbruik kan de besparing vaak genoeg zijn om de maandelijkse aflossing van de lening te dekken. Afhankelijk van de lening die je kiest zijn er bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen. Sommige gemeenten bieden ook specifieke leningen aan die je alleen daar kunt krijgen.

Leningen in Zaanstad

In de gemeente Zaanstad zijn veel woningen en bedrijfspanden te vinden die niet energiezuinig zijn, vooral omdat het geen nieuwbouw is ( nieuwbouw-projecten vind je hier). De gemeente wil graag voldoen aan de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen. Om deze doelstellingen te halen, wordt verduurzaming van panden en woningen door de gemeente gestimuleerd. Ben je huiseigenaar in Zaanstad en ben je geïnteresseerd in deze leningen? Onderzoek dan altijd wat de beste optie is voor jouw situatie. In Zaanstad zijn twee belangrijke leningen beschikbaar voor particuliere huizenbezitters: de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds en de Stimuleringslening van gemeente Zaanstad. Welke het beste bij jou past hangt af van de situatie.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is sinds 2013 landelijk beschikbaar. De Energiebespaarlening verloopt dus niet via de gemeente of provincie maar rechtstreeks via de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds (SVn). In totaal is er 300 miljoen beschikbaar gesteld. Afhankelijk van de gekozen duurzaamheidsoplossingen kun je tot € 65.000,- lenen tegen een rente van 1,9%.

Stimuleringsregeling

Daarnaast is er de Stimuleringslening, ook wel Duurzaamheidslening, van gemeente Zaanstad. De Stimuleringslening heeft een looptijd van maximaal 15 jaar. Je kunt minimaal € 10.000,- en maximaal € 30.000,- lenen met een vaste rente van 2%. De rente staat vast gedurende de gehele looptijd van de lening. Daarnaast kun je boetevrij extra aflossen met een minimum van € 250,-. Om in aanmerking te komen voor de Stimuleringslening moet de CO2-besparing van de verbouwing minimaal 200 gram per geleende euro zijn. Kijk hier of je de Duurzaamheidslening kunt aanvragen .

Bestemmingsplan Gouwpark is onherroepelijk geworden! Lokaal nieuws woensdag 27 november 2019

Bestemmingsplan Gouwpark is onherroepelijk geworden!

Nadat de gemeenteraad van Zaanstad op 19 september jl. Het bestemmingsplan van gouwpark unaniem heeft vastgesteld is deze nu ook onherroepelijk geworden. 

Nadat de gemeenteraad van Zaanstad op 19 september jl. Het bestemmingsplan van gouwpark unaniem heeft vastgesteld is deze nu ook onherroepelijk geworden. Na de vaststelling van het bestemmingsplan was er een periode van 6 weken waarbinnen beroep kon worden aangetekend bij de raad van state. Deze periode is verstreken en er is geen beroep ingesteld! Dat is een fantastische mijlpaal in de ontwikkeling van gouwpark.

 

Nog enkele appartementen en woningen beschikbaar.

De verkoop van de woningen en appartementen is gestart. Recent zijn wij begonnen met de verkoopgesprekken en de eerste koop- en aannemingsovereenkomsten worden getekend. Op dit moment is er nog een beperkt aantal appartementen in Residence William beschikbaar en 2 herenhuizen aan de gouw.  Bekijk de woningkiezer op de website voor de actuele beschikbaarheid van de woningen.

De 4 grootste valkuilen bij de aankoop van rolluiken op maat Lokaal nieuws maandag 25 november 2019

De 4 grootste valkuilen bij de aankoop van rolluiken op maat

Een rolluik op maat kopen is iets wat extra sfeer en zekerheid geeft aan je huis. Het kan dienen als zonnescherm, inbraakbeveiliging, geluiddemper en nog veel meer. De aanschaf van een rolluik is daarom erg gewild waardoor veel mensen zonder voorkennis zich er ook aan wagen. Daarbij letten deze mensen niet op wat er allemaal nog meer bij komt kijken dan alleen het zonnescherm kopen en voor je kozijn plaatsen. Wat zijn nu de belangrijkste zaken waar je op moet letten wanneer je een rolluik koopt? Dit zijn de vier grootste valkuilen waar deze aankoop mis in kan gaan.

1. Verkeerd materiaal

Om goed als zonnescherm te dienen en inbrekers buiten de deur te houden is het belangrijk dat je rolluiken koopt die van een degelijke kwaliteit zijn. Er zijn veel verschillende rolluiken op maat verkrijgbaar, waarvan de een goedkoper is dan de ander. Een lage prijs hoeft niet per se te betekenen dat het rolluik van een slechte kwaliteit is, maar laat je wel nadenken over hoe veilig deze is. Controleer daarom eerst van welk materiaal je rolluik is gemaakt en hoe je deze kunt plaatsen voordat je het koopt.

2. Niet de passende maat

Je wilt altijd een rolluik op maat kopen. Hoe beter deze over of in je kozijn te verwerken is, des te beter. Wanneer je je rolluik op maat laat maken, zorg er dan voor dat de afmetingen kloppen. Gebruik een rolmaat en laat iemand je helpen deze maten op te meten. Een extra paar ogen zorgt voor een beter resultaat.

3. Teveel betalen

Zoals eerder gezegd hoeft een goedkoop zonnescherm niet slecht te zijn. Integendeel, de meeste zonneschermen vallen erg in prijs mee. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende modellen en kies naast het juiste materiaal voor de beste prijs.

Vooral wanneer je een vakman het rolluik op maat laat installeren moet je letten op de offerte, zodat je niet voor onnodige zaken betaald. Bekijk ook eerst wat je zelf kunt doen en waar de professional mee kan helpen. Door zelf de meeste taken op je te nemen bespaar je veel geld.

4. De klus verkeerd inschatten

Je kunt zelf je rolluiken installeren, maar neem hierbij niet teveel hooi op je vork. Het installeren is geen one man job, dus werk samen met een goede vriend die verstand van klussen heeft. Vooral het installeren en tegelijk het zware rolluik tegenhouden is iets waar je handen bij tekort kunt komen. Een goede installatie is zelfs belangrijker dan goed materiaal, dus ga alleen zelf aan de slag als je honderd procent zeker weet dat je weet wat je doet.

Energiezuinige keuken: geld besparen in de keuken Lokaal nieuws dinsdag 29 oktober 2019

Energiezuinige keuken: geld besparen in de keuken

In de keuken wordt veel elektriciteit gebruikt. Dat is ook niet zo raar want de koelkast, magnetron, oven en vaatwasser bevinden zich meestal in deze ruimte. Dit zijn apparaten die veel energie verbruiken. Dat zorgt voor een hogere CO2-uitstoot en een groot aandeel van de energierekening. Gelukkig kan men op een aantal manieren besparen op het energieverbruik in de keuken. En daarmee op uitstoot en kosten.

Kies voor energiezuinige keukenapparatuur

Ongeveer 30 procent van de energierekening is afkomstig van de apparaten in de keuken. Door energiezuinige keukenapparatuur aan te schaffen, draagt men niet alleen een steentje bij aan een beter klimaat. Ook zorgt men ervoor dat de energierekening een stuk lager wordt. Woningeigenaren kunnen energiezuinige keukenapparatuur herkennen aan het energielabel. Deze energielabels zijn er in verschillende klassen, van A t/m G. Als een apparaat een A-label heeft, dan betekent dat het apparatuur zeer energiezuinig is. Een apparaat met een G-label verbruikt juist heel veel energie. Apparaten met een hoog label zijn wel uiteraard wel duurder in aanschaf, maar omdat het apparaat zo energiezuinig is, resulteert dit wel direct in een lagere energierekening.

Energiezuinig koken

Nederlandse huishoudens moeten uiterlijk in 2050 van het aardgas af zijn. Dat betekent dat we op een andere manier moeten koken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de eigen portemonnee. Koken op inductie is het minst belastend voor het milieu. Dat komt omdat men op deze manier 20 procent minder energie gebruikt dan op een keramische of halogeenkookplaat. Door koken op inductie, wordt er wel meer stroom verbruikt. Het is dus verstandig om via een energie vergelijk op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier. Kies bij voorkeur voor een leverancier van groene stroom. Die energievorm is de toekomst .

Water besparen in de keuken

Ook op het waterverbruik , kan men flink besparen. Elke dag gebruiken we per persoon ongeveer 120 liter water. Allereerst kunnen bewoners het beste hun handen wassen met koud water. Als er wordt gewacht tot het water warm is, dan is men al gauw een liter water kwijt. Ook zijn er verschillende manieren om het water efficiënter te verwarmen en om minder warm water te gebruiken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de keukenkranen een waterbesparend mondstuk of een doorstroombegrenzer hebben.

Energie besparen met apparatuur

Ook door slim om te gaan met keukenapparatuur, kan men een hoop energie besparen. Allereerst is het raadzaam om de goedkoopste energieleverancier te zoeken. Op deze manier kan men honderden euro's per jaar besparen. Zet daarnaast de vaatwasser alleen aan als deze helemaal vol is. Kies vervolgens voor een kort programma op een lage temperatuur. Op deze manier gebruikt men een stuk minder energie. Vergeet ook de waterkoker niet regelmatig te ontkalken. Bij een verkalkt verwarmingselement duurt het namelijk langer voordat het water kookt. Hierdoor wordt er dus meer energie verbruikt. Tot slot is het verstandig om altijd alle stekkers uit het stopcontact te halen van apparaten die niet worden gebruikt. Een gemiddeld huishouden is per jaar ongeveer 450 kWh kwijt aan sluipverbruik. Dat komt neer op zo’n 100 euro per jaar!

De verkoop gaat van start! Lokaal nieuws maandag 30 september 2019

De verkoop gaat van start!

Op zaterdag 12 oktober aanstaande, tussen 12.00 en 15.00 uur, start de verkoop van de eerste fase woningen en gaan ook de 50 appartementen van ‘Residence William’ in verkoop

Het verkoopevenement vindt plaats in De koffiezaak (in de centrale hal van de Albert Heijn XL direct naast de bouwlocatie). Bekijk hier de locatie van de start verkoop.  Wij verwachten veel belangstelling voor de woningen in Gouwpark en daarom verzoeken wij u vriendelijk om ons vooraf te laten weten of u komt en op welk tijdstip wij u kunnen verwachten. In uw woonaccount kunt u intekenen op een tijdstip van uw voorkeur (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Heeft u nog geen account? Dan kunt u deze eenvoudig aanmaken.

VERKOOPTEKENINGEN, FASERING EN DEFINITIEVE VERKOOPPRIJZEN

Bekijk via onze woningzoeker alle beschikbare verkoopinformatie.

EXTRA INLOOPAVOND VOOR ‘RESIDENCE WILLIAM’

Voor de koopappartementen organiseren wij op donderdag 17 oktober aanstaande een extra inloopavond bij de makelaars in Zaandam. Tussen 18.00 en 20.00 uur staan de nieuwbouwmakelaars voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u desgewenst te ondersteunen bij uw inschrijving. U hoeft zich hier vooraf niet aan te melden.

Bestemmingsplan Gouwpark ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden Lokaal nieuws dinsdag 10 september 2019

Bestemmingsplan Gouwpark ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden

Vandaag is het bestemmingsplan ter besluitvorming naar de raad gestuurd. Wethouder Songül Mutluer: ‘Hiermee hebben we de volgende fase bereikt, een grote stap dichterbij de bouw van 250 nieuwe woningen.

Een mooi plan op een centrale locatie dichtbij het groen en voorzieningen. Met verschillende appartementen en grondgebonden woningen bieden we een prachtige kans aan Zaankanters van jong tot oud en voor elke portemonnee.’

Samen met projectontwikkelaars HSB Ontwikkeling en Wilma Wonen is gewerkt aan een divers woningbouwprogramma, waaronder ook het aandeel van 30% sociale huur en passende woningen voor doorstromers op de woningmarkt.
 

Aantrekkelijke ligging voor een gemengde veelzijdige wijk

De wijk is centraal gelegen en goed bereikbaar, dichtbij de A7 en het NS-station Kogerveld. Aan de noordkant is het ziekenhuis met zorgboulevard en de Albert Heijn XL aan de Koningin Julianaweg. Met de Gouw aan de oostkant en Burgemeester In ’t Veldpark aan de zuidkant, ligt de wijk direct aan ecologische verbindingszones. De wens is om veel openheid te creëren zodat het groen ook goed zichtbaar is in en vanuit de wijk. De straten worden zo ingericht dat stapvoets moet worden gereden.
 

Verkoop Gouwpark

Zodra het bestemmingsplan is vastgesteld wordt de datum van de verkoop gepland. Het is de verwachting dat in oktober gestart wordt met de verkoop van de appartementen en een gedeelte van de woningen.

Ben ik verplicht een opstalverzekering af te sluiten voor mijn woning? Lokaal nieuws woensdag 28 augustus 2019

Ben ik verplicht een opstalverzekering af te sluiten voor mijn woning?

Een opstalverzekering , of woonhuisverzekering, verzekert de nagelvaste onderdelen van de woning tegen schade die veroorzaakt wordt door zaken als inbraak, brand en storm. Het is een geruststellende gedachte dat de geleden schade vergoed wordt als je huis afbrandt.

Zo kom je niet terecht in een financiële malaise. Het is dus verstandig om een opstalverzekering te hebben, maar is het eigenlijk ook verplicht? Strikt genomen niet. In de praktijk gaat het er echter anders aan toe.

Verplicht bij hypotheek

Wil je een hypotheek afsluiten om een woning te kopen? De hypotheekverstrekker verplicht je dan vaak om een opstalverzekering af te sluiten. Dit geldt voor bestaande woningen en nieuwbouwwoningen . Dat is een begrijpelijke eis. Je gaat een flinke schuld aan bij de hypotheekverstrekker. Wanneer je niet meer in staat bent om deze terug te betalen, kun je door je huis te verkopen alsnog aan je verplichting voldoen. Brand je huis af, dan staat de schuldeiser met lege handen.

Anders bij appartement

Koop je een appartement of een boven- of benedenwoning, dan hoef je zelf vaak niet een opstalverzekering af te sluiten. Het hele gebouw moet op grond van de wet verzekerd worden. De Vereniging van Eigenaren regelt dit. Heb je bijvoorbeeld een duurdere keuken dan andere bewoners in het complex, dan kun je wel een extra dekking afsluiten. Is er geen Vereniging van Eigenaren in het gebouw? Dan kun jij als woningeigenaar een individuele verzekering afsluiten. Omdat je daarbij aan de wettelijke bepaling moet voldoen, wordt geadviseerd een clausule ‘verzekering individueel appartementsrecht’ hierop toe te passen. De premie is bij zo’n individuele verzekering wel 25 procent hoger, omdat schade aan andere delen van het gebouw ook uitgekeerd moet worden.

Fundamenten verzekeren

Heb je een huis, dan moet je bij de meeste verzekeraars de fundamenten apart verzekeren. Als deze beschadigd raken door bijvoorbeeld een explosie, dan zijn de kosten voor het herstel gigantisch. Soms moet de woning compleet herbouwd worden. Bijverzekeren zorgt niet altijd voor een hogere premie, maar kan wel erg verstandig zijn.

Soorten opstalverzekeringen

Er worden tegenwoordig meestal twee soorten opstalverzekeringen aangeboden. De ‘extra uitgebreide opstalverzekering’ vergoedt de schade die veroorzaakt is door brand, blikseminslag, ontploffing, storm, rook en roet, inbraak, diefstal, vandalisme, water, regen, vorst, aanvaring en aanrijding, en omvallen van bomen en kranen. Opruimingskosten (kosten gemaakt bij het wegruimen of slopen van de woning), noodhulp, huurderving en het opnieuw aanleggen van de tuin vanwege één van de eerdergenoemde oorzaken vallen onder de dekking van deze opstalverzekering. De ‘meest uitgebreide opstalverzekering’ kent een zogenaamde allriskdekking. Deze verschilt per verzekeraar. Hoewel de term allrisk doet vermoeden dat iedere vorm van schade vergoed zal worden, zijn er in de praktijk vaak toch uitsluitingen.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden