Actueel

Nieuws

Win een waardebon t.w.v. € 100,- te besteden bij Berg & Berg. Lokaal nieuws donderdag 13 juni 2019

Win een waardebon t.w.v. € 100,- te besteden bij Berg & Berg.

In samenwerking met Berg & Berg mogen wij 4x een waardebon van € 100,- verloten.

Wil je kans maken? Schrijf je dan in voor 15 juli via onderstaande link!

https://nbnl.24marketing.nl/bergenberg  

De toekomst van energie is groen Lokaal nieuws vrijdag 26 april 2019

De toekomst van energie is groen

Tegenwoordig wordt duurzame energie alsmaar populairder en ook u kunt dit bij het bouwen van een nieuw huis gaan aanbrengen. Duurzame energie is een soort energie wat wij mensen voor een onbeperkte tijd kunnen gebruiken, terwijl het het milieu niet vernielt op wat voor manier dan ook. Tevens benadeelt het de mogelijkheden voor de toekomst niet. Duurzame energie staat ook wel bekend als groene energie .

De meest gebruikte vormen

Er zijn verschillende vormen van groene energie, biomassa is hier onder andere een voorbeeld van. Biomassa wordt ingezet door bijvoorbeeld hout en dood plantenmateriaal te verbranden, wat warmte oplevert. Een ander voorbeeld van duurzame energie is windenergie. Dit wordt gewonnen door de bewegingsenergie van lucht, dus wind, om te zetten naar onder andere elektriciteit, dit wordt voornamelijk gedaan door windmolens en -turbines. De derde voorkomende vorm van groene energie is zonne-energie. Dit is natuurlijk de energie van de zon als warmte en licht, wat opgevangen wordt door zonnepanelen. Zonnepanelen zetten het zonlicht voornamelijk om in elektriciteit, terwijl zonneboilers puur zonlicht omzetten in warmte.

Groen gas

De laatste variant van duurzame energie is het zogenoemde groen gas, wat tevens de naam biogas kent. Dit is een mengsel van gas voortkomend uit biologische enzymatische processen. Groen gas bestaat over het algemeen uit 60% methaan en 35% koolstofdioxide. De laatste vijf procent kan ammoniak, organische vetzuren en siloxanen, waterstofgas en waterstofsulfide bevatten. Hierdoor kan biogas stinken en heeft het veiligheidsrisico’s. Het kan een duurzame energiebron zijn doordat het een biologische oorsprong heeft. Wordt groen gas gebruikt dan zal dit het vrijkomen van methaan beperken. Biogas kan onder andere bij afvalwaterzuiveringen, vergistingsinstallaties en afvalstortplaatsen gewonnen worden. Dit alles zorgt ervoor dat de wereld steeds schoner wordt, terwijl dit nog oneindig lang door kan gaan doordat wij de duurzame energiebronnen onbeperkt kunnen gebruiken.

Essentials voor het nieuwe tuinseizoen Lokaal nieuws woensdag 24 april 2019

Essentials voor het nieuwe tuinseizoen

Als u een nieuw huis in Zaanstad aan het bouwen bent, zult u ook moeten nadenken over de tuin. Hierbij moet u natuurlijk kijken naar het ontwerp van de tuin, de planten en bomen en het tuinmeubilair. Voorbeelden van tuinmeubelen zijn voornamelijk loungesets en tafels, al misstaat een relax tuinstoel ook niet in een tuin. Ook ligbedden, tuinparasols , lampen en zonneschermen kunnen een gedeelte zijn van een uw tuinmeubilair.

De materialen van tuinmeubelen

Tuinmeubilair kunnen geproduceerd worden van verscheidene materialen. Desondanks zijn er een paar materialen die voornamelijk worden gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld de tuinstoelen. Voorbeelden hiervan zijn kunststof, hout en metaal. Natuurlijk bestaan er ook verschillende soorten hout. Hierbij kunt u denken aan hardhout, teakhout en steigerhout. Andere gebruikte materialen zijn wicker en rotan. Wicker is een soort vlechtwerk, terwijl rotan gemaakt wordt van de rotanpalm. Bovendien kunnen op de tuinmeubelen kussens worden gelegd, wat het natuurlijk extra comfortabel maakt. Deze kussens zijn vaak geproduceerd van textileen, foam en dracon. Let wel op, deze worden niet altijd meegeleverd bij het meubilair. U zult dan dus zelf een kussen moeten aanschaffen.

De verschillende aspecten van tuinstoelen

Tuinstoelen kunnen verschillende kenmerken hebben. Bij tuinstoelen zult u al snel denken aan de witte kunststof stoeltjes, maar er zijn natuurlijk mooiere en luxere varianten te koop. Er zijn zelfs stoelen te koop voor het terras die kunnen worden geklapt, waardoor u ze ook als ligstoel kunt gebruiken. Deze tuinstoelen kunnen versteld worden, waarmee u de rugleuning in meerdere standen kunt zetten. Perfect om een dutje in te doen of om de tan bij te werken. Heeft u liever tuinstoelen die weerbestendig en makkelijk te onderhouden zijn, dan zijn kunststof versies een goede optie. Deze zijn tevens makkelijk te stapelen, waardoor ze weinig ruimte innemen ten opzichte van andere tuinstoelen.

Maak kennis met het verkoopteam van Gouwpark Lokaal nieuws woensdag 03 april 2019

Maak kennis met het verkoopteam van Gouwpark

Met Mariëlle Gerretschen (Kuijs Reinder Kakes Wonen, links op de foto) en Annika van Wijk (Bert van Vulpen Makelaars, rechts op de foto) hebben we twee enthousiaste makelaars aan boord die veel ervaring hebben met het verkopen van nieuwbouw en daarnaast de regio erg goed kennen.

Annika: “Het leuke aan het verkopen van Gouwpark? Het is een plek met veel historie. Op het terrein van het oude ziekenhuis, dichtbij de Heemtuin en aan het water. Tja, wie kent het niet.” 

Mariëlle: “Het is een buurtje op zich met ruime en gevarieerde woningen op een goede locatie in een groene omgeving. Dichtbij alle voorzieningen”

Annika: “Het blijft iedere keer toch weer speciaal om je steentje bij te mogen dragen aan een nieuwe woonwijk en een nieuwe stap in het leven van mensen”.

Mariëlle: “Persoonlijke aandacht en luisteren naar de koper staan bij ons hoog in het vaandel. Iedereen is anders en heeft andere wensen voor zijn nieuwe huis”.
 

Ons motto; Wij verkopen geen huis, maar een thuis! 
 

 

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad Lokaal nieuws donderdag 31 januari 2019

Leningen voor verduurzamen woning Zaanstad

Je hoort de afgelopen jaren steeds meer over verduurzamen. De overheid, gemeenten, bedrijven en huiseigenaren... Meer en meer mensen zijn op zoek naar de beste manier om Nederland duurzamer te maken. Naast een noodzakelijke stap voor het milieu, heeft het verduurzamen van je woning ook andere positieve kanten. Allereerst zorgt een duurzame woning voor een lagere energierekening. De investering in duurzaamheidsoplossingen verdien je vaak binnen een aantal jaar terug. Daarnaast zorgt investeren in een energiezuinige woning vaak voor een stijging van de waarde van het huis. Tot slot kan verduurzamen het woongenot flink verhogen. Allemaal redenen dus om je eens te verdiepen in de mogelijkheden.

De financiering

Het verduurzamen van een woning kost geld. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de gekozen duurzaamheidsoplossingen en de staat van de woning. Voordat je kunt genieten van de voordelen, zul je eerst een financiële investering moeten doen. De beste oplossing is natuurlijk om het verduurzamen van je woning te financieren met spaargeld. Heb je echter niet zoveel spaargeld achter de hand? Weet dan dat er ook duurzaamheidsleningen zijn. Deze zijn speciaal in het leven geroepen om woningbezitters te stimuleren en te helpen met het verduurzamen van hun huis. Deze leningen hebben een lage rente en gunstige terugbetalingsregelingen. Die rente is vaak lager dan die bij een ‘gewone’ lening . Het fijne aan deze leningen is dat je gelijk kunt genieten van de voordelen van een duurzame woning. Afhankelijk van je oude energieverbruik kan de besparing vaak genoeg zijn om de maandelijkse aflossing van de lening te dekken. Afhankelijk van de lening die je kiest zijn er bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen. Sommige gemeenten bieden ook specifieke leningen aan die je alleen daar kunt krijgen.

Leningen in Zaanstad

In de gemeente Zaanstad zijn veel woningen en bedrijfspanden te vinden die niet energiezuinig zijn, vooral omdat het geen nieuwbouw is ( nieuwbouw-projecten vind je hier). De gemeente wil graag voldoen aan de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen. Om deze doelstellingen te halen, wordt verduurzaming van panden en woningen door de gemeente gestimuleerd. Ben je huiseigenaar in Zaanstad en ben je geïnteresseerd in deze leningen? Onderzoek dan altijd wat de beste optie is voor jouw situatie. In Zaanstad zijn twee belangrijke leningen beschikbaar voor particuliere huizenbezitters: de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds en de Stimuleringslening van gemeente Zaanstad. Welke het beste bij jou past hangt af van de situatie.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is sinds 2013 landelijk beschikbaar. De Energiebespaarlening verloopt dus niet via de gemeente of provincie maar rechtstreeks via de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds (SVn). In totaal is er 300 miljoen beschikbaar gesteld. Afhankelijk van de gekozen duurzaamheidsoplossingen kun je tot € 65.000,- lenen tegen een rente van 1,9%.

Stimuleringsregeling

Daarnaast is er de Stimuleringslening, ook wel Duurzaamheidslening, van gemeente Zaanstad. De Stimuleringslening heeft een looptijd van maximaal 15 jaar. Je kunt minimaal € 10.000,- en maximaal € 30.000,- lenen met een vaste rente van 2%. De rente staat vast gedurende de gehele looptijd van de lening. Daarnaast kun je boetevrij extra aflossen met een minimum van € 250,-. Om in aanmerking te komen voor de Stimuleringslening moet de CO2-besparing van de verbouwing minimaal 200 gram per geleende euro zijn. Kijk hier of je de Duurzaamheidslening kunt aanvragen .

Optimaal wifi-bereik in huis? 5 handige tips Lokaal nieuws vrijdag 18 januari 2019

Optimaal wifi-bereik in huis? 5 handige tips

Eindelijk mag je dan je nieuwe nieuwbouwwoning in Zaanstad betrekken. Meubels worden verhuisd, kamers worden ingericht en het internet en televisie van Telfort  wordt natuurlijk meteen geïnstalleerd. Kunnen jullie direct samen op de bank genieten van die nieuwste bingewatch-worthy serie op Netflix . Maar voordat het zo ver is, is het wel zo fijn om er meteen voor te zorgen dat je overal in huis optimaal wifi bereik hebt. Dus ook wanneer je in de badkamer die laatste aflevering nog even af wilt kijken. Hoe je dit in een handomdraai voor elkaar hebt, lees je hier!

1. Installeer een wifi versterker

Met de installatie van een Wifi versterker  heb je deze klus in een handomdraai geklaard. Deze wifi versterker komt zeker van pas wanneer je router op een minder centrale plek in de woning staat. Je steekt de wifi versterker in het stopcontact op de plek waar het signaal zwakker dreigt te worden. Het apparaatje vangt het signaal van de router op, en stuurt het vervolgens weer verder door. Zo kun je ook op zolder gebruik maken van je wifi!

2. Verander het kanaal

Het kan zomaar eens zijn dat je router zich op een te druk wifi kanaal bevindt. Door dit kanaal te veranderen (kanalen 1, 6 en 11 worden over het algemeen geadviseerd) kun je stukje bij beetje uitvogelen welk kanaal het beste voor je werkt.

3. Verplaats de router

Nog een geheel kosteloze manier om het wifi bereik in huis te verbeteren is door simpelweg je router te verplaatsen. De router wordt namelijk vaak op de plek waar de internetverbinding je huis binnenkomt geïnstalleerd; sommige mensen zetten het apparaatje zelfs in de meterkast. Maar dit zorgt ervoor dat het bereik vaak beperkt is. Door de router naar een centraal punt in de woning te verplaatsen (gebruik hiervoor een internetkabel) zorg je ervoor dat je bereik centraal is!

4. Een access point

Je kunt er ook voor kiezen om een los access point aan te schaffen; deze apparaatjes zijn speciaal ontworpen om zich te focussen op het draadloze signaal. Je plaatst het apparaatje op de router, zet de wifi van de router uit, en de access point neemt deze klus op zich.

5. Nieuwe router

Gebruik je nog een verouderde versie van je router? Dan kan het aanschaffen van de nieuwste versie al snel voor een beter wifi bereik in huis zorgen. Bel gewoon even met je aanbieder om de mogelijkheden door te spreken!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden