De Rolreder

Zaanstad - Krommenie
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

Op het voormalige gasfabriekterrein te Krommenie mogen Timpaan uit Hoofddorp en Bot Bouw uit Heerhugowaard, samenwerkend als VOF Horizon Ontwikkeling, aan de slag met de ontwikkeling van De Rolreder. Het ontwerp van architectenbureau VVKH uit Leiden kenmerkt zich door respect voor de historie van de locatie en door eengezinswoningen met de karakteristieke mansardekappen en een robuust appartementengebouw aan de Zuidervaartdijk. Het project bestaat uit 50 woningen. Plan de Rolreder is door de gemeentelijke selectiecommissie als beste beoordeeld op de onderwerpen stedenbouw, wonen voor senioren en duurzaamheid.

Karakteristieke architectuur

Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met de architectuur van de Zuiderhoofdbuurt, met zijn typische mansardedaken voor de laagbouw en robuuste architectuur voor het appartementengebouw, in aansluiting op het industriƫle verleden van de locatie. De naam de Rolreder verwijst daar ook naar: rolreders hielden zich in het verleden bezig met de productie en verkoop van zeildoeken. Daarnaast is er in het plan een uitgekiend groenplan ontwikkeld voor de gemeenschappelijke buitenruimte, dat samen met de nieuwe bewoners en de omwonenden wordt uitgewerkt. En zo zal de Zuiderhoofdbuurt worden uitgebreid met 6 twee-onder-een kap woningen, 27 rijwoningen (koop en huur), 12 seniorenappartementen en 5 woningen op vrije kavels.

Het team dat plan de Rolreder samen met de gemeente Zaanstad gaat uitwerken bestaat uit de VOF Horizon (Timpaan en Bot bouw), architectenbureau VVKH uit Leiden en civiele aannemer AW Groep uit Lisse.

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Rolreder
Start verkoop
2022 (1e kwartaal)
Start verhuur
2022 (1e kwartaal)
Koopwoningen
35
Huurwoningen
15
Type woningen
2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Hoekwoning, Rijwoning, Tussenwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden