Lokaal nieuws woensdag 22 december 2021 Bron: Zaankwartier

Update van de herontwikkeling

Bij de herontwikkeling van het Meneba-terrein naar het Zaankwartier komt veel kijken. Zo is er vorig jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de transformatie van de panden. Dit jaar is het stedenbouwkundige plan afgerond en is er gestart met de uitwerking van een aantal woongebouwen. Alle belanghebbenden, stakeholders en naaste buren zijn betrokken en waar mogelijk zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt. Volgend jaar gaan we verder met de uitwerking van de gebouwen en dan loopt ook de bestemmingsplanprocedure. Daarnaast starten dan ook de grond- en sloopwerkzaamheden van de gebouwen die niet worden getransformeerd. Deze werkzaamheden werpen z'n vruchten af in 2023, dan start de bouw van de eerste nieuwbouwprojecten aan de Zaan.

Met bovenstaande update geven we een kijkje in de keuken. De betrokken partijen, Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo, werken achter de schermen namelijk met man en macht aan de plannen van het Zaankwartier. Kijk jij ook zo uit naar een nieuwe toekomst aan de Zaan? 

Meer weten over Zaankwartier

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden