Lokaal nieuws vrijdag 20 juli 2018 Bron: Gouwpark

HSB Ontwikkeling en Wilma Wonen sluiten met de gemeente anterieure overeenkomst woningbouw Gouwpark

Op woensdag 18 juli is de anterieure overeenkomst tussen VOF Gouwpark en de gemeente Zaanstad gesloten.

Op woensdag 18 juli is de anterieure overeenkomst tussen VOF Gouwpark en de gemeente Zaanstad gesloten. Deze overeenkomst, ondertekend door (vlnr.) Annius Hoornstra concerndirecteur gemeente Zaanstad, Camiel Honselaar directeur HSB-Ontwikkeling en Ronald Tol directeur Wilma Wonen, maakt de woningbouw op de locatie van het voormalige ziekenhuis mogelijk. Onderdeel van de afspraken met de gemeente Zaanstad is de bouw van circa 250 woningen, waarvan ongeveer 30% als sociale huurwoning wordt ontwikkeld.

Alle woningen worden, vanzelfsprekend, gasloos uitgevoerd en aangesloten op een duurzaam warmtenet. De sloop van het bestaande ziekenhuis is nagenoeg gereed. Het bestemmingsplan wordt in oktober in procedure gebracht.

Naar verwachting zullen de eerste woningen begin 2019 in verkoop worden genomen.

Meer weten over Gouwpark

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden