Lokaal nieuws maandag 08 april 2024

De lente is begonnen! Zo trotseer je de krachtige voorjaarszon

Het is eindelijk zover: de lente is aangebroken! De dagen worden langer, de vogels fluiten en de voorjaarszon begint steeds krachtiger te schijnen. Dit seizoen nodigt uit om te genieten van je tuin, maar de zon kan soms genadeloos zijn. Gelukkig zijn er tal van oplossingen om jezelf en je tuin te beschermen tegen de felle stralen. Benieuwd hoe je de voorjaarszon kunt trotseren? Lees snel verder voor een overzicht van de verschillende zonweringsopties.

 

De klassieke parasol als sfeervolle tuinaccessoire

Parasols zijn al decennialang een populaire keuze voor zonwering. Met de keuze uit staande of hangende modellen en een regenboog aan kleuren en patronen, kunnen parasols makkelijk worden afgestemd op je tuininrichting en persoonlijke smaak. Voor een optimaal doeltreffende parasol, kies je het best voor een kwalitatief model met een dicht geweven stof die een hoge UV-bescherming biedt. Vergeet ook niet een stevig grondanker of een gewicht aan de parasolvoet toe te voegen om te voorkomen dat de wind ermee aan de haal gaat. Op zoek naar een moderner alternatief die je terras voorziet van schaduw? Dan wil je echt de mogelijkheden van een terrasscherm bekijken. Deze zonweringsoptie is namelijk een stuk subtieler dan een grote parasol en biedt dezelfde (misschien zelfs meer) bescherming.


Het hele jaar door genieten met een terrasoverkapping

Terrasoverkappingen zijn enorm populair en dat is niet voor niets. Deze constructie verlengt je leefruimte naar buiten en biedt beschutting tegen zon en regen. Dankzij de vele opties in materiaal, zoals hout, aluminium of stof, kun je het ontwerp helemaal afstemmen op jouw stijl. En met intrekbare daken geniet je het meest. Je hebt dan de open lucht wanneer je wilt zonnebaden én een overdekte plek bij hogere temperaturen of een onverwachte regenbui.


Natuurlijke groene schaduwplekken met pergola’s

Soms is de mooiste zonwering te vinden in de natuur. Heggen en pergola's bieden op een natuurlijke wijze schaduw en voegen een vleugje groen toe aan je buitenomgeving. Kies bijvoorbeeld voor een dichte heg als natuurlijke muur van groen, perfect voor een plekje om te lezen of te genieten van een kop koffie. Een pergola met klimplanten creëert een schaduwrijke tunnel van geurige bloemen en is de perfecte plek voor een romantische avond of een ontspannend middagdutje.

Of je nu kiest voor de karakteristieke look van een parasol, de moderne flexibiliteit van een terrasscherm of de uitbreiding van je leefruimte met een terrasoverkapping of pergola, het is belangrijk om te investeren in kwaliteit. Duurzame en effectieve zonwering zorgt ervoor dat je niet alleen dit voorjaar, maar meerdere seizoenen lang, onbezorgd kan genieten van de stralende zon. En vergeet natuurlijk niet te blijven smeren met voldoende zonnebrandcrème, ook in de schaduw!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden