Lokaal nieuws maandag 20 maart 2023

Top tips voor het kopen van een nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen zijn een geweldige optie, of u nu een eerste koper bent, een groeiend gezin hebt of op latere leeftijd uw huis wilt uitbreiden. Maar er zijn ook veel voorkomende problemen waar veel huizenkopers zich niet bewust van zijn bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Hier zijn de meest voorkomende valkuilen en hoe ze te vermijden - onze top tips voor het kopen van een nieuwbouwwoning...

Klantenservice van de ontwikkelaar

Of u nu een broodrooster of een nieuwbouwwoning koopt, de transactie en de nazorg kunnen verschillen. Het probleem is natuurlijk dat u een beter serviceniveau verwacht wanneer u honderdduizenden uitgeeft aan uw huis. Helaas concurreren projectontwikkelaars niet op kwaliteit en service na verkoop. Dus als u een nieuwbouwwoning wilt kopen, is het aan u om uw onderzoek te doen. Hier zijn onze beste tips:
• Leer de ontwikkelaars kennen in het gebied waar u wilt kopen en onderzoek ze online. Kijk waar ze genoemd worden in lokale forums en kijk wat mensen zeggen. Laat u niet volledig afschrikken, maar gebruik deze informatie om de juiste vragen te stellen.

• Ga in gesprek. Als het project gedeeltelijk is voltooid, vraag dan aan de buren hoe zij het aankoopproces van hun nieuwbouwwoning hebben ervaren. Misschien leert u enkele tips voor de onderhandelingen en dingen waarop u moet letten in uw contract.


• Bezoek de andere sites van de ontwikkelaar. Hoe zien die eruit? Spreken de nieuwe bewoners vol lof over hun huizen en de ontwikkelaar?

Nieuwbouw premie prijzen

Net als een nieuwe auto zal een nieuwbouw huis of -flat in prijs dalen zodra u de sleutel in de deur steekt. Zelfs in een stijgende vastgoedmarkt is het mogelijk dat u uw geld niet terugkrijgt als u een nieuwbouwwoning koopt en deze binnen een jaar of twee moet verkopen. Hier zijn onze beste tips om dit aan te pakken:
 

• Vergelijk de nieuwbouwwoning die u bekijkt met vergelijkbare "oude" woningen qua waarde, ruimte en huurwaarde in de omgeving. Controleer de prijs per vierkante meter. Vergelijk het met de wederverkoop markt zodat u begrijpt hoe hoog de premie is die u zult betalen.

• Onderhandel met de ontwikkelaars. Zoek uit waarvoor andere panden op de locatie zijn verkocht op Zoopla, Rightmove of bij het Kadaster. Er kunnen vaak deals worden gesloten aan het einde van hun boekjaar, of wanneer er nog maar een paar eigendommen te verkopen zijn.

• Kijk rond voor goede deals. Veel ontwikkelaars bieden prikkels om zich te onderscheiden van andere lokale ontwikkelaars: gratis meubilair, een parkeerplaats, of door uw juridische kosten of zegelrecht te betalen. Als u niet over de prijs kunt onderhandelen, zal het aanbod om uw zegelrecht te betalen u waarschijnlijk het meeste geld besparen. Wees u ervan bewust dat stimuleringsmaatregelen die de ontwikkelaar aanbiedt boven de 5% invloed hebben op hoeveel uw hypotheekverstrekker zal lenen.

Vertragingen in het aankoopproces van een nieuwbouwwoning

Vertragingen komen vaak voor, vooral als u "off-plan" koopt - voordat de ontwikkeling is voltooid. Wij raden u aan om met de bouwer een 'long stop' opleveringsdatum af te spreken, wat betekent dat zij u een schadevergoeding moeten betalen als het werk op die datum niet klaar is. Bekijk onze gids 'off-plan kopen' voor meer advies.
 

Voor meer informatie over het juridische proces van het kopen van uw nieuwbouwwoning, en waar u in elk stadium op moet letten, kunt u terecht op vele nieuwbouw websites. Een nieuwbouwwoning kopen - het overdrachtsproces wordt volledig uitgelegd met de software MD-100 en MD-101

Een hypotheek nemen op een nieuwbouwwoning

Als u geen contante koper bent en een hypotheek krijgt om uw nieuwbouwwoning te kopen, kunnen vertragingen ook een probleem zijn als het gaat om uw hypotheek. Bekijk het advies over het verkrijgen van een hypotheek voor uw nieuwbouwwoning

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden