Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2024

Een nieuwbouwwoning inrichten: deze tips kunnen je helpen

Ben jij een trotse bezitter van een nieuwbouwwoning, of wil je er een laten bouwen in de gemeente Zaanstad? Dan kan jouw geluk waarschijnlijk niet op. Een nieuwbouwwoning is vaak een goed geïsoleerde woning waarbij alles piekfijn in orde is. Dat is een prettig idee, maar jouw toekomstige stulpje moet naast deze praktische factoren ook gezellig aanvoelen. Hoe je een nieuwbouwwoning het beste kunt inrichten, lees je hieronder in de tips.

Tip 1: Schets een plattegrond

Om een helder beeld te krijgen van de ruimtes van jouw nieuwe woning, is het belangrijk om een plattegrond te schetsen. Aan de hand van een plattegrond kun jij in een oogopslag zien wat de juiste plek is voor een zithoek, de keuken en de televisie. Maak voor iedere verdieping van het huis een plattegrond. Overigens hoef je hiervoor niet een potlood en een stuk papier te pakken, tegenwoordig bestaan er ook genoeg apps die jou hierbij kunnen helpen. Soms kun je de ruimte zelfs al virtueel inrichten. 

Tip 2: Kies voor een duurzame vloer

Een duurzame woning gaat gepaard met duurzame materialen. Verrijk jouw nieuwbouwwoning daarom eens met een duurzame vloer, zoals keramische tegels. Keramische tegels zijn de meest duurzame tegels die er bestaan én zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten. In de omgeving van Zaanstad kun je deze tegels vinden door te zoeken op ‘tegels Zaandam’. Het aanbod is groot en er is voor ieder wel wat wils. Waarvoor ga jij: houtlook tegels, marmerlook tegels of voor de stoere betonlook tegels?

Tip 3: Maak de juiste kleurencombinaties

In ieder opzicht geeft kleur sfeer, of dat nou op kantoor is of in jouw nieuwbouwwoning. Het is daarom belangrijk om na te denken over kleurencombinaties. Wellicht wil je een opvallende kleur op de muren, maar misschien wil je het ook wel neutraal houden door enkel de muren wit te sausen. Het is in dat laatste geval wel een aanrader om een bepaalde kleur terug te laten komen in de accessoires. Zo breng je toch iets kleur aan in jouw woning, zonder dat dit te veel zal overheersen.

Tip 4: Denk na over een lichtplan

Wanneer jij een huis laat bouwen is dat het optimale moment om na te denken over een lichtplan. Pak de plattegrond erbij en omcirkel plekken in de woning die jij belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan een zithoek, de eettafel en de keuken. Op deze plekken wil je graag licht. Denk vervolgens na welk soort licht je op deze plekken wil. In een leeshoekje wil je natuurlijk feller licht dan bij de televisie. Naast de plekken van het licht is het ook belangrijk om na te denken over de plekken van stopcontacten en schakelaars.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden