Lokaal nieuws woensdag 11 mei 2022

Wat doet een makelaar tijdens de verkoop van je woning?

De huizenmarkt is al een lange tijd een gevoelig onderwerp. Er zijn veel makelaars die ervoor kunnen zorgen dat je snel aan een huis kan komen, maar wat als je geld nodig hebt? Dan is het niet zo makkelijk meer om toegang te krijgen tot de huizenmarkt. Eigen geld of makelaarskosten, wat kun je dan het beste doen? Dat lees je hier!

Wat is het tarief dat een makelaar gemiddeld vraagt?

Een makelaar krijgt gemiddeld zo'n 1% van de koopsom, maar dit is per makelaar verschillend. Dit is zijn makelaarskosten die je als verkopende partij moet betalen aan jouw makelaar, maar het gebeurt ook dat makelaars dit afspreken met de kopende partij. Daarnaast is het belangrijk dat je niet alleen maar op zoek gaat naar de meest goedkope makelaar. Die zullen namelijk minder baat hebben bij de verkoopsom van je huis. Een makelaar met een hoger percentage kan een goede optie zijn.

Makelaars Zaanstad hebben het enorm druk, dat komt omdat de regio enorm populair is. Wil je graag in Zaanstad komen wonen en ben je op zoek naar een makelaar die je hierbij kan helpen? Bert van Vulpen is een makelaar die al jaren ervaring heeft in de regio Zaanstad. Daarnaast hebben zij ook ervaren Amstelveen makelaars.

Wat kun je verwachten van een makelaar?

Er zijn een aantal punten die je kunt verwachten van makelaars. Eén daarvan is dat ze je altijd goed en professioneel adviseren in de zoektocht naar jouw droomhuis! Een makelaar wordt volgens een percentage van de verkoopsom betaald, dit heet 'courtage'. Zorg dat dit altijd van te voren is afgesproken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Je kunt verwachten dat een makelaar zijn of haar best doet om je huis goed op de markt te brengen.Daarmee kun je verwachten dat zij goede en professionele foto's laten maken, je woning goed vindbaar is op internet en eventueel dat er een mooie woonvideo gemaakt wordt. Daarnaast is het belangrijk dat er duidelijke plattegronden van de woning zijn.

Het kan zijn dat een makelaar opstartkosten maakt. In sommige gevallen kan een makelaar deze van te voren in rekening brengen. Goede en zelfverzekerde makelaars zullen dit meestal niet in rekening brengen. Het is dus belangrijk om dit van te voren goed na te kijken.

Als laatste is het belangrijk dat een makelaar goed nagaat wat er voor je woning gevraagd mag worden. Wanneer de verkoopsom te hoog is, kun je er onnodig langer mee zitten. Laat een makelaar dus altijd goed naar de andere huizen in de regio kijken om je huis snel en voor een goede prijs te verkopen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden