Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

Nieuwbouw woning? Dit zijn de trends van 2022 voor het inrichten van de badkamer

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Je hebt er je privacy, je kunt er ontspannen of juist opknappen én het is dé plek om jezelf even lekker te verwennen met een welverdiende douche na een lange dag hard werken. Badkamers zijn nu meer dan ooit één van de meest gekozen ruimten om creatief aan de slag te gaan: nieuwe trends en mode ontwerpen worden hier alvast getest! Wat zijn volgens de experts de badkamertrends voor 2022? Lees ze hieronder!

Zwart wordt veel gekozen

Zwart is dé kleur van het moment. Niet alleen in je garderobe, maar ook in je badkamer! Badkamermeubelen, wastafels en een zwarte regendouche doen het goed in 2022. Combineer zwart met een aantal andere kleuren om je badkamer net dat beetje extra te geven.

Douchekoppen blijven populair

De douchekop is één van de belangrijkste onderdelen van je badkamer én je kunt de de plek gebruiken om te relaxen. Bij het kiezen van een douchekop vind je veel verschillende mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een straal met verschillende functies, of kies voor een handdouche.

De trends voor badmeubelen

Trends op het gebied van meubels en kasten in je badkamer zijn nogal eens verschillend. Ben je vooral op zoek naar een veelzijdige meubel set met kastjes én spiegels, dan zijn de nieuwste trends voor 2022 hetgeen wat je zoekt! Badkamermeubelen worden vaak gekozen als set inclusief wastafel, spiegel en kastjes. De meubels worden vaak geplaatst tegen een muur waar je ook de bevestigingspunten voor vindt om allerlei soorten wastafelkranen te bevestigen. Badmeubelen zijn er in vele soorten en maten, met verschillende kleuren en motieven. Kies je voor een rustige look, dan zijn donkere meubels vaak een goede optie. Wit wordt daarentegen vaak gebruikt voor de muren of de vloer.

Wastafels blijven populair

Een wastafel is één van de meest essentiële onderdelen van je badkamer, en daarom zijn er ook vele verschillende modellen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook een zwarte wastafelkraan kiezen. Badkamers die het best presteren als je ze modern wilt aankleden, hebben vaak wastafels met een strak design en meestal een lange grote spiegel. Badmeubelen zonder spiegels worden ook wel gekozen om de badkamer weer wat ruimer te laten voelen, als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt. Badmeubelen met een wastafel in de hoek zijn ook populair. Heb je niet veel ruimte? Kies dan voor een badmeubel met één of meerdere waskommen. Hoe je badkamer er uiteindelijk uit gaat zien, hangt helemaal van je eigen smaak af. Je kunt een ontwerp laten maken om inzicht te krijgen met wat je in je hoofd hebt.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden