Lokaal nieuws maandag 22 november 2021

Alle voordelen van nieuwbouw op een rijtje

Weet jij welke voordelen nieuwbouw voor jou kan hebben? Het is logisch dat het tijdens de huizenjacht lastig is om te bepalen of je voor bestaande bouw of een nieuwbouwwoning gaat.

Een huis kopen doe je natuurlijk niet over één nacht ijs, daarom wil je een goede keuze maken waar je geen spijt van krijgt. Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken, zetten we een aantal voordelen van nieuwbouw voor je op een rij.

Je hoeft niet over te bieden

Een van de grootste voordelen van nieuwbouw in deze overspannen huizenmarkt, is dat je niet hoeft over te bieden op een woning. De verkoopprijzen van nieuwbouwhuizen staan vooraf namelijk vast. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en hoef je minder mee te gaan in de gekte van het overbieden. Je moet je alleen op tijd inschrijven, bijvoorbeeld voor nieuwbouw in Zaandam.

De transparante prijzen hebben ook als voordeel dat je vooraf weet waar je financieel aan toe bent. Zo kun je vooraf beter berekenen of je genoeg hypotheek kunt krijgen of voldoende eigen vermogen hebt. Deze financiële voordelen van nieuwbouw maken het voor mensen erg aantrekkelijk om zich in te schrijven voor een nieuwe woning.

Bepaal zelf de inrichting

Een ander voordeel van nieuwbouw is dat je al vroeg betrokken bent bij de bouw van je nieuwe woning. Hierdoor kun je grotendeels zelf de inrichting bepalen. Zeker als toekomstige nieuwbouwprojecten nog in de verkoop moeten gaan! Vaak wordt vooraf een meer- en minderlijst beschikbaar gesteld, waarop duidelijk is welke opties in de bouw meer of minder geld zullen kosten.

Om te zorgen dat je er op tijd bij bent, kun je vaak al via online platformen jezelf inschrijven om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en toekomstige projecten. Door vroeg betrokken te zijn, heb je geen last van een keuken of badkamer die wellicht niet jouw smaak is. Dit kan je lekker zelf beslissen! Jij bepaalt de inrichting van jouw nieuwe woning.

Goede isolatie

Een andere bijkomstigheid van een nieuwbouwwoning is dat deze voldoen aan veel strengere milieueisen. Hierdoor zijn de huizen uitstekend geïsoleerd. Dit merk je in een hoog energielabel en weinig energiekosten om het huis te verwarmen. Dit verdien je dus gelijk terug.

Denk aan moderne verwarmingssystemen, nieuwe elektra en riolering die in nieuwbouwhuizen aanwezig zijn. Deze nieuwe systemen zijn een stuk onderhoudsvriendelijker en je hebt geen last van achterstallig onderhoud. Ook dit scheelt flink in de kosten!

Voordelen van de eerste eigenaar

Doordat je een nieuwbouwhuis altijd vrij op naam (v.o.n.) koopt, heb je minder kostenposten die je zelf moet kunnen financieren buitenom een hypotheek. Denk aan de kosten koper zoals overdrachtsbelasting en taxatiekosten. Deze kosten vallen weg als eerste bewoner van een woning.

Ben jij overtuigd en wil jij op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Zorg er dan voor dat je diverse platformen, zoals https://www.nieuwwonenpurmerend.nl, in de gaten houdt voor actuele projecten. Wie weet profiteer jij binnenkort van deze voordelen van nieuwbouw.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden