Lokaal nieuws donderdag 07 oktober 2021

Inbrekers weer op pad in Zaanstad en omgeving

Nu de dagen weer korter en de avonden en nachten langer gaat het inbrekersgilde weer op pad. Echter niet alleen bij nacht en ontij maar ook overdag nu er weer meer op kantoor gewerkt wordt. Voor de huizenbezitter is het noodzaak om juist nu al het hang- en sluitwerk na te lopen. Zorg dat alles in orde is zodat dieven geen kans hebben om je mooie spulletjes mee te nemen.

In de Randstad in steden zoals Den Haag, Amsterdam en Rotterdam gaan de werknemers weer massaal naar kantoor. Hierbij nemen ze zeker niet allemaal het openbaar vervoer. Het verplicht thuiswerken is van de baan en daarom grijpen werknemers het stuurwiel van de auto om naar kantoor te gaan. Op woensdag 6 oktober werd de tot dan toe drukste filedag van dit jaar gemeten. Het fileleed is zelfs erger dan voor de corona. Op deze woensdag in oktober stond er maar liefst 555 km aan file.

Nadenk tijd

Filerijders kunnen in deze tijd, buiten dat ze op het overige verkeer letten, over veel dingen nadenken. Is mijn huis bijvoorbeeld veilig tegen inbrekers. Als er tijdens het filerijden toevallig een item over toenemende inbraken in de Zaanstad voorbij komt slaat de ongerustheid je om het hart. Hoe veilig is je eigen huis of je eigen kantoor eigenlijk wel. Je hebt er de laatste jaren niet echt op gelet omdat er tot nu toe nooit een dief in je huis of je zaak is binnengedrongen. Je maakt al een denkbeeldig lijstje in je hoofd waar zowel in huis als in je bedrijfspand extra veiligheidsmaatregelen genomen kunnen worden.

Lijstje

Als je na het fileleed eindelijk thuis bent gekomen, kruip je na het avondeten meteen achter je laptop. Daarop stel je een lijst samen waar je huis verbetering nodig heeft op het gebied van veiligheid. Die lijst blijkt behoorlijk lang te zijn. Ten eerste moet je de hoge bossages in de tuin aanpakken en ook de verlichting aan je bedrijfspand functioneert niet meer naar  behoren. Daarnaast blijken de sloten ook al behoorlijk gedateerd te zijn, daarvoor zul je zo snel mogelijk een slotenmaker uit bijvoorbeeld Amsterdam in de hand gaan nemen. Je vraagt je af of zo’n specialist ook een complete veiligheidsscan van je woning of bedrijf kan maken.

Veiligheid

Je gaat ook op internet op zoek naar informatie omtrent inbraakpreventie. Je stuit bij slotenmaker Amsterdam op een artikel over de Week van de Veiligheid die dit jaar in oktober plaatsvindt. Je beseft dat bedrijfsveiligheid meer dan alleen over inbraak gaat. Criminelen worden steeds slimmer en gewelddadiger. Dit kan zelfs leiden tot een overval of via de digitale weg tot cybercriminaliteit. Als je aan al die mogelijkheden denkt breekt er een lichte stress uit. Hoe kun je je goed beveiligen als criminelen steeds slimmer worden. Je cybersecurity is van het hoogste actuele niveau, dus daar zit je niet heel erg over in. Maar als je denkt aan al het hang en sluitwerk besef je dat die al weer een flink aantal jaartjes meegaan. Je ziet dat SRK*** sloten met veilige cilinders aan te raden zijn. Daar zal een in te schakelen slotenmaker je vast meer over kunnen vertellen. Daarnaast besluit je ook informatie in te winnen bij de politie en brancheorganisaties en misschien heeft een collega ondernemer ook wel wat handige tips.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden