Lokaal nieuws woensdag 02 maart 2022

Acrylaat geeft ontwerpers veel creatieve mogelijkheden

Acrylaat, ook wel PMMA, Plexiglas of Perspex genoemd, is een veelzijdige kunststof die bekend staat om haar elegante en exclusieve uitstraling. Daarnaast is Acrylaat een sterk en toch licht product. In vergelijking met glas van gelijke dikte is PMMA ongeveer 25 keer sterker. Dit leidt tot minder breukrisico, meer veiligheid en geringere kosten. Dit zijn redenen waarom Acrylaat zowel voor industriƫle toepassingen, zoals machinekappen, displays, lichtreclames en standbouw, als bij consumenten thuis wordt toegepast. Ook voor bouwtoepassingen wordt Acrylaat veel gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn beglazings- en interieurtoepassingen. De kunststof Acrylaat is beschikbaar in plaat-, staf- en buisvorm en wordt het meest in transparante uitvoering gebruikt. Naast de transparante versies zijn Acrylaat platen ook te verkrijgen in vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties. De leveringsmogelijkheden hiervan zijn te bekijken op vinkkunststoffen.nl.

Acrylaat is probleemloos te bewerken

Een belangrijk aspect bij het succes van Acrylaat is dat het zich goed laat bewerken. Voor ontwerpers is het belangrijk dat zij hun creatieve ideeƫn om kunnen zetten in realistische producten. Doordat Acrylaat warm te vervormen is, verkrijgt de ontwerper veel meer mogelijkheden om dit te kunnen realiseren. Mechanische bewerkingen zoals zagen, boren en frezen zijn voor PMMA geen probleem. Daarbij wordt deze exclusieve kunststof vaak aan de randen gepolijst waardoor er een glanzend effect wordt verkregen en het elegante karakter nog verder wordt beklemtoond. Binnen het reclamesegment wordt Acrylaat, naast de hiervoor genoemde bewerkingen, ook vaak voorzien van beletteringen, zeefdruk of digitale print.

Beglazings- en interieurtoepassingen

Acrylaat is, bij gelijke dikte, ongeveer 25 keer sterker dan glas. Dit samen met het relatief lichte gewicht en de mogelijkheid tot bewerken en warm vervormen, maken dat acrylaat vaak als beglazingsmateriaal wordt ingezet. Dit in toepassingen zoals veranda- en serredaken en balustrades. Het is daarbij niet wenselijk dat Acrylaat wordt gebruikt op krasgevoelige locaties omdat het minder hard is dan glas.

Vanwege de ruime keuze in kleuren en uitvoeringen is Acrylaat een geliefd product voor interieurontwerpers. De exclusieve en elegante uitstraling van deze unieke kunststof kunnen een sfeerverhogende bijdrage leveren aan de uitstraling van het interieur. Zo hebben de producten Acrylaat Signature en Acrylic Couture de bijzondere eigenschap dat er koperdraad, edelmetaaldeeltjes, donsveertjes of textiel in de transparante kunststof verwerkt zit. Vanwege de uitzonderlijk luxueuze uitstraling worden deze panelen bijvoorbeeld verwerkt in wanden, kasten of de huisbar.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden