Lokaal nieuws maandag 14 juni 2021

5 x je vensterbank optimaal benutten

Je vensterbank is een geweldige plek om opberg- of zitruimte toe te voegen aan je nieuwbouwhuis. Zelfs een kleine vensterbank kan zijn nut bewijzen. Dit zijn vijf ideeën om je vensterbank optimaal te benutten.

1. Opbergruimte

Ieder huis kan wel wat extra opbergruimte gebruiken. Nu biedt een vensterbank geweldige mogelijkheden om opbergruimte toe te voegen aan je huis. Benut de ruimte onder de vensterbank dan ook optimaal door er lades of planken te plaatsen. Zo heb je alle spullen netjes opgeborgen. Je kunt ook manden, dozen of houten kratten onder de vensterbank plaatsen als er voldoende ruimte is.

2. Bar

Een hoge vensterbank in de keuken is ideaal om te gebruiken als bar waar je aan kunt borrelen. Je kunt de vensterbank ook omtoveren tot ontbijtbar, wat vooral geweldig is voor kleine appartementen waar je elke centimeter van de ruimte wilt benutten.

3. Extra zitruimte

Van de vensterbank een echte bank maken is een gemakkelijke manier om meer zitplaatsen toe te voegen aan een ruimte. De afstand van de vloer tot het raam mag in dit geval niet minder zijn dan 46-50 cm. Qua diepte kun je ongeveer 40 cm aanhouden. Dit is essentieel als je een comfortabele zithoek wilt creëren.

Voeg kussens toe in de kleuren van je interieur of gebruik de kussens juist om kleuraccenten aan te brengen. Met raambekleding die weinig ruimte inneemt, heb je optimale ruimte voor de zitplaatsen. Denk aan jaloezieën of een duo rolgordijntje van Kwantum.

4. Dagbed

Een vensterbank als dagbed is een perfecte plek om te ontspannen. Maak er een knus hoekje van om een luie middag door te brengen terwijl je geniet van het uitzicht. Je kunt ook lekker lezen bij het daglicht dat door het raam valt.

5. Voor creatieve en artistieke accenten

Vensterbanken kunnen de perfecte plaats zijn om een creatief en artistiek accent aan te brengen in je woning. Bijvoorbeeld met vazen, flessen en schalen waar je verse of gedroogde bloemen in zet. Je kunt de vensterbank ook gebruiken als minimuseum. Bijvoorbeeld door mooie schelpen neer te leggen die je tijdens je reizen hebt verzameld. Met kaarsen en bloemen creëer je een romantische en huiselijke sfeer.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden