Lokaal nieuws dinsdag 03 mei 2022

De 4 grootste valkuilen bij de aankoop van rolluiken op maat

Een rolluik op maat kopen is iets wat extra sfeer en zekerheid geeft aan je huis. Het kan dienen als zonnescherm, inbraakbeveiliging, geluiddemper en nog veel meer. De aanschaf van een rolluik is daarom erg gewild waardoor veel mensen zonder voorkennis zich er ook aan wagen. Daarbij letten deze mensen niet op wat er allemaal nog meer bij komt kijken dan alleen het zonnescherm kopen en voor je kozijn plaatsen. Wat zijn nu de belangrijkste zaken waar je op moet letten wanneer je een rolluik koopt? Dit zijn de vier grootste valkuilen waar deze aankoop mis in kan gaan.

1. Verkeerd materiaal

Om goed als zonnescherm te dienen en inbrekers buiten de deur te houden is het belangrijk dat je rolluiken koopt die van een degelijke kwaliteit zijn. Er zijn veel verschillende rolluiken op maat verkrijgbaar, waarvan de een goedkoper is dan de ander. Een lage prijs hoeft niet per se te betekenen dat het rolluik van een slechte kwaliteit is, maar laat je wel nadenken over hoe veilig deze is. Controleer daarom eerst van welk materiaal je rolluik is gemaakt en hoe je deze kunt plaatsen voordat je het koopt.

2. Niet de passende maat

Je wilt altijd een rolluik op maat kopen. Hoe beter deze over of in je kozijn te verwerken is, des te beter. Wanneer je je rolluik op maat laat maken, zorg er dan voor dat de afmetingen kloppen. Gebruik een rolmaat en laat iemand je helpen deze maten op te meten. Een extra paar ogen zorgt voor een beter resultaat.

3. Teveel betalen

Zoals eerder gezegd hoeft een goedkoop zonnescherm niet slecht te zijn. Integendeel, de meeste zonneschermen vallen erg in prijs mee. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende modellen en kies naast het juiste materiaal voor de beste prijs.

Vooral wanneer je een vakman het rolluik op maat laat installeren moet je letten op de offerte, zodat je niet voor onnodige zaken betaald. Bekijk ook eerst wat je zelf kunt doen en waar de professional mee kan helpen. Door zelf de meeste taken op je te nemen bespaar je veel geld.

4. De klus verkeerd inschatten

Je kunt zelf je rolluiken installeren, maar neem hierbij niet teveel hooi op je vork. Het installeren is geen one man job, dus werk samen met een goede vriend die verstand van klussen heeft. Vooral het installeren en tegelijk het zware rolluik tegenhouden is iets waar je handen bij tekort kunt komen. Een goede installatie is zelfs belangrijker dan goed materiaal, dus ga alleen zelf aan de slag als je honderd procent zeker weet dat je weet wat je doet.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden