Lokaal nieuws vrijdag 26 april 2019

De toekomst van energie is groen

Tegenwoordig wordt duurzame energie alsmaar populairder en ook u kunt dit bij het bouwen van een nieuw huis gaan aanbrengen. Duurzame energie is een soort energie wat wij mensen voor een onbeperkte tijd kunnen gebruiken, terwijl het het milieu niet vernielt op wat voor manier dan ook. Tevens benadeelt het de mogelijkheden voor de toekomst niet. Duurzame energie staat ook wel bekend als groene energie.

De meest gebruikte vormen

Er zijn verschillende vormen van groene energie, biomassa is hier onder andere een voorbeeld van. Biomassa wordt ingezet door bijvoorbeeld hout en dood plantenmateriaal te verbranden, wat warmte oplevert. Een ander voorbeeld van duurzame energie is windenergie. Dit wordt gewonnen door de bewegingsenergie van lucht, dus wind, om te zetten naar onder andere elektriciteit, dit wordt voornamelijk gedaan door windmolens en -turbines. De derde voorkomende vorm van groene energie is zonne-energie. Dit is natuurlijk de energie van de zon als warmte en licht, wat opgevangen wordt door zonnepanelen. Zonnepanelen zetten het zonlicht voornamelijk om in elektriciteit, terwijl zonneboilers puur zonlicht omzetten in warmte.

Groen gas

De laatste variant van duurzame energie is het zogenoemde groen gas, wat tevens de naam biogas kent. Dit is een mengsel van gas voortkomend uit biologische enzymatische processen. Groen gas bestaat over het algemeen uit 60% methaan en 35% koolstofdioxide. De laatste vijf procent kan ammoniak, organische vetzuren en siloxanen, waterstofgas en waterstofsulfide bevatten. Hierdoor kan biogas stinken en heeft het veiligheidsrisico’s. Het kan een duurzame energiebron zijn doordat het een biologische oorsprong heeft. Wordt groen gas gebruikt dan zal dit het vrijkomen van methaan beperken. Biogas kan onder andere bij afvalwaterzuiveringen, vergistingsinstallaties en afvalstortplaatsen gewonnen worden. Dit alles zorgt ervoor dat de wereld steeds schoner wordt, terwijl dit nog oneindig lang door kan gaan doordat wij de duurzame energiebronnen onbeperkt kunnen gebruiken.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden