Lokaal nieuws woensdag 24 april 2019

Essentials voor het nieuwe tuinseizoen

Als u een nieuw huis in Zaanstad aan het bouwen bent, zult u ook moeten nadenken over de tuin. Hierbij moet u natuurlijk kijken naar het ontwerp van de tuin, de planten en bomen en het tuinmeubilair. Voorbeelden van tuinmeubelen zijn voornamelijk loungesets en tafels, al misstaat een relax tuinstoel ook niet in een tuin. Ook ligbedden, tuinparasols, lampen en zonneschermen kunnen een gedeelte zijn van een uw tuinmeubilair.

De materialen van tuinmeubelen

Tuinmeubilair kunnen geproduceerd worden van verscheidene materialen. Desondanks zijn er een paar materialen die voornamelijk worden gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld de tuinstoelen. Voorbeelden hiervan zijn kunststof, hout en metaal. Natuurlijk bestaan er ook verschillende soorten hout. Hierbij kunt u denken aan hardhout, teakhout en steigerhout. Andere gebruikte materialen zijn wicker en rotan. Wicker is een soort vlechtwerk, terwijl rotan gemaakt wordt van de rotanpalm. Bovendien kunnen op de tuinmeubelen kussens worden gelegd, wat het natuurlijk extra comfortabel maakt. Deze kussens zijn vaak geproduceerd van textileen, foam en dracon. Let wel op, deze worden niet altijd meegeleverd bij het meubilair. U zult dan dus zelf een kussen moeten aanschaffen.

De verschillende aspecten van tuinstoelen

Tuinstoelen kunnen verschillende kenmerken hebben. Bij tuinstoelen zult u al snel denken aan de witte kunststof stoeltjes, maar er zijn natuurlijk mooiere en luxere varianten te koop. Er zijn zelfs stoelen te koop voor het terras die kunnen worden geklapt, waardoor u ze ook als ligstoel kunt gebruiken. Deze tuinstoelen kunnen versteld worden, waarmee u de rugleuning in meerdere standen kunt zetten. Perfect om een dutje in te doen of om de tan bij te werken. Heeft u liever tuinstoelen die weerbestendig en makkelijk te onderhouden zijn, dan zijn kunststof versies een goede optie. Deze zijn tevens makkelijk te stapelen, waardoor ze weinig ruimte innemen ten opzichte van andere tuinstoelen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden