Lokaal nieuws vrijdag 18 januari 2019

Optimaal wifi-bereik in huis? 5 handige tips

Eindelijk mag je dan je nieuwe nieuwbouwwoning in Zaanstad betrekken. Meubels worden verhuisd, kamers worden ingericht en het internet en televisie van Telfort  wordt natuurlijk meteen geïnstalleerd. Kunnen jullie direct samen op de bank genieten van die nieuwste bingewatch-worthy serie op Netflix. Maar voordat het zo ver is, is het wel zo fijn om er meteen voor te zorgen dat je overal in huis optimaal wifi bereik hebt. Dus ook wanneer je in de badkamer die laatste aflevering nog even af wilt kijken. Hoe je dit in een handomdraai voor elkaar hebt, lees je hier!

1. Installeer een wifi versterker

Met de installatie van een Wifi versterker heb je deze klus in een handomdraai geklaard. Deze wifi versterker komt zeker van pas wanneer je router op een minder centrale plek in de woning staat. Je steekt de wifi versterker in het stopcontact op de plek waar het signaal zwakker dreigt te worden. Het apparaatje vangt het signaal van de router op, en stuurt het vervolgens weer verder door. Zo kun je ook op zolder gebruik maken van je wifi!

2. Verander het kanaal

Het kan zomaar eens zijn dat je router zich op een te druk wifi kanaal bevindt. Door dit kanaal te veranderen (kanalen 1, 6 en 11 worden over het algemeen geadviseerd) kun je stukje bij beetje uitvogelen welk kanaal het beste voor je werkt.

3. Verplaats de router

Nog een geheel kosteloze manier om het wifi bereik in huis te verbeteren is door simpelweg je router te verplaatsen. De router wordt namelijk vaak op de plek waar de internetverbinding je huis binnenkomt geïnstalleerd; sommige mensen zetten het apparaatje zelfs in de meterkast. Maar dit zorgt ervoor dat het bereik vaak beperkt is. Door de router naar een centraal punt in de woning te verplaatsen (gebruik hiervoor een internetkabel) zorg je ervoor dat je bereik centraal is!

4. Een access point

Je kunt er ook voor kiezen om een los access point aan te schaffen; deze apparaatjes zijn speciaal ontworpen om zich te focussen op het draadloze signaal. Je plaatst het apparaatje op de router, zet de wifi van de router uit, en de access point neemt deze klus op zich.

5. Nieuwe router

Gebruik je nog een verouderde versie van je router? Dan kan het aanschaffen van de nieuwste versie al snel voor een beter wifi bereik in huis zorgen. Bel gewoon even met je aanbieder om de mogelijkheden door te spreken!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zaanstad.

Aanmelden