Specialisten

Interieurstudio ZaanStijl: een stylingplan voor elke beurs

De naam ZaanStijl staat eigenlijk voor twee bedrijven: Interieurstudio ZaanStijl en ZaanStijl Makelaardij. Ze opereren afzonderlijk van elkaar, maar kunnen elkaar ook aanvullen. En dat heeft wel degelijk voordelen, stelt initiatiefneemster en eigenaresse Phaedra Pereira-La Reine, die sinds 2004 actief is in de vastgoedsector. “Dankzij mijn makelaarsachtergrond kwaliteiten als interieurontwerpster ben ik heel goed in staat om te visualiseren hoe een nieuwe, lege woning uiteindelijk ingericht kan worden. Ik merk dat ik klanten daar heel erg mee help.”

Ze geeft een voorbeeld: “Een volkomen kale woning, en zeker een nieuwbouwwoning, lijkt vaak kleiner dan hij in werkelijkheid is. Als mensen bij een rondleiding de indruk hebben dat hun tweepersoonsbed of hoekbank niet past in een bepaalde ruimte, kan ik vrij goed inschatten of het wel lukt. Aan de hand van een 3D-tekening op schaal kan ik dan al goed laten zien hoe het eruit kan komen te zien.”


Dat is een pluspunt, maar Interieurstudio ZaanStijl onderscheidt zich vooral door het brede aanbod aan mogelijkheden op het vlak van interieurstyling. Phaedra, die zowel interieurontwerpster als registermakelaar is, vertelt daarover: “Mensen zijn geneigd te denken dat een interieurstylist alleen maar geld kost voor rijke mensen is. Juist daarom heb ik mijn dienstverlening zó aangepast dat het voor iedereen haalbaar is, ook voor mensen met een kleinere beurs. Ik heb het volledige stappenplan opgeknipt in stukjes, zodat je als klant zelf kunt bepalen wat je nodig hebt. Dat kan een basisaanpak zijn waar je later eventueel nog andere onderdelen aan kunt toevoegen. Je hebt dus de keuze: van een specifiek onderdeel, bijvoorbeeld alleen een kleuren- of lichtplan, tot het uitbesteden van de volledige uitvoering, inclusief het inschakelen van een schilder en een timmerman, en alles wat daartussen zit.”

Sparren

Wat niet wegneemt dat elke opdracht maatwerk is. Phaedra: “Ik combineer persoonlijke aandacht en inlevingsvermogen met mijn creativiteit en mijn kwaliteiten als makelaar. De toegevoegde waarde van een interieurstylist is dat ik wensen weet om te zetten in concrete plannen en ontwerpen. Daarbij geloof ik in sparren: ik leg je een ontwerp voor en bied de mogelijkheid tot een aantal revisies, net zolang tot je helemaal tevreden bent. Daarbij komt dat ik een plan altijd zodanig ontwerp dat je het naar keuze nader kunt invullen met meubelen en accessoires die niet alleen bij je smaak, maar ook bij je budget passen. Je zou kunnen zeggen dat ik van elk advies een passende budgetversie ontwerp, desgewenst inclusief winkeladressen waar je die spullen kunt kopen. Maar ook aankoopbegeleiding personal shopping is mogelijk.”

Aan de hand van een (gratis) intakegesprek bij je thuis ontwikkelt Phaedra namens ZaanStijl een 3D InterieurStylingsPlan dat ze weergeeft via een indeelplan, een sfeerimpressie, 3D impressies en een advies dat aansluit op je wensen, inclusief het aangegeven budget.

Stijlen combineren

Ook als de interieurwensen van partners ver uit elkaar (lijken te) liggen, kan Zaanstijl uitkomst bieden. Phaedra: “Het komt regelmatig voor dat ik partners adviseer die bij elkaar zijn ingetrokken of gaan samenwonen en die ervan overtuigd zijn dat ze een totaal verschillende interieursmaak hebben. Soms valt dat mee, en soms is dat ook zo, maar het leuke is: alle stijlen zijn met elkaar te combineren. Ik laat hen afzonderlijk hun stijlvoorkeur bepalen, door sfeerbeelden, door stijlworkshops of door woonwinkels door te lopen. Ik probeer beide partners er zo goed mogelijk bij te betrekken. Meestal lukt het wel om beider voorkeuren te integreren in een mooi interieurplan.”

Interieurstudio ZaanStijl
T 075 700 9230 / 06 3986 3383
info@zaanstijl.nl / www.zaanstijl.nl
Facebook.com/Zaanstijl

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.