Specialisten

Voor inspiratie en interieuradvies ga je naar Berg en Berg in Krommenie

Een splinternieuw huis betekent een nieuw interieur. Misschien gaan de bestaande meubels mee, maar verder moet alles uitgezocht worden: vloeren, raamdecoratie, zonwering, behang. In Krommenie vind je het allemaal onder één dak bij Berg en Berg. Een naam die al een eeuw staat voor vakmanschap en kwaliteit.

De eerste vestiging van interieurspecialist Berg en Berg opende haar deuren ver in de twintigste eeuw in Haarlem. Inmiddels telt het familiebedrijf zestien vestigingen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Bovendien is Berg en Berg toegelaten tot het collectief van ‘De Binnenhuisadviseurs’. Dit is een landelijk opererende groep van bétere woonwinkels waar ruim zestig interieurzaken bij zijn aangesloten.

Een mooie mix

Zo’n vier jaar geleden gingen ‘De Ster’ in Krommenie en Berg en Berg Zaandam samen. De medewerkers vormden vanaf dat moment een mooie mix en zijn inmiddels een sterk team.”Het voelt alsof het onze eigen zaak is,” zegt interieuradviseur Iris. “We zijn allemaal enorm betrokken en dat merk je aan de fijne sfeer. We hebben veel vaste klanten die we al jaren kennen.” Samen met haar collega’s Rina en Jan is Iris het vaste gezicht in Krommenie. Ook Hans, die het maatneemwerk voor zijn rekening neemt is af en toe in de winkel te vinden. Stoffeerders Tinus en Klaas zorgen dat alles deskundig opgehangen, gemonteerd en gelegd wordt.

Persoonlijk advies

In de winkel kom je de laatste trends tegen, maar ook tijdloze producten. De collectie is gericht op een breed publiek. “Ook met een smalle beurs kunnen we je helpen om tot een mooie inrichting te komen,” zegt Iris. De medewerkers hebben allemaal veel kennis van interieurinrichting en je kunt bij hen terecht voor een deskundig advies. “We adviseren klanten graag bij hun keuze,” zegt Iris. “Ze moeten zich prettig voelen bij wat ze kopen en echt het gevoel hebben dat het bij hen past. Trends zijn leuk, maar het is ook belangrijk dat je het over vijf jaar nog steeds mooi vindt.”

Inspiratie

Voordat je je door de interieuradviseurs van Berg en Berg laat adviseren, is het slim om eerst de nodige inspiratie op te doen. Daar zijn een paar hele mooie tools voor:

Vijf woonstijlen ter inspiratie
Op de website van Berg en Berg vind je vijf woonstijlen. Die zijn bedoeld als leidraad, om erachter te komen wat je mooi vindt. De vijf stijlen zijn: Basic en puur, Modern en design, Industrieel en vintage, Stijlvol en klassiek en Lifestyle en landelijk.

Ontwerp je eigen interieur online
Met de interieurconfigurator  kun je je eigen interieur ontwerpen. Kies de woonstijl die bij je past en de ruimte die je wilt inrichten. En daarna kun je naar hartenlust stoffen, vloeren en raamdecoraties combineren. Ben je tevreden, print dan het resultaat uit en neem het mee naar de winkel van Berg en Berg.

Maak je eigen digitale moodboard

Bij woonprogramma’s zie je vaak dat de deelnemers een moodboard moeten maken. Dat is een prima manier om een indruk te krijgen van iemands smaak. Interieuradviseurs kunnen daardoor een gerichter advies geven. Op de site van Berg en Berg is gratis een online moodboard te maken. Handiger met schaar en lijm? Dan is een eigen moodboard natuurlijk ook goed!

Tenslotte nog een paar interieurtips van de experts van Berg en Berg:

Maak het knus met gordijnen
Gordijnen maken het interieur helemaal af en zorgen ervoor dat een huis knus en behaaglijk aanvoelt. Maar gordijnen hebben meer te bieden. Ze houden zonlicht en kou tegen, geven privacy, zijn belangrijk voor een goede akoestiek en laten de woning minder hol klinken. Daarnaast kunnen isolerende gordijnen ook bijdragen aan een besparing op je energierekening. In de zomer zorgen ze er juist voor dat het lekker koel blijft in huis.

Ronde vormen voor een speels effect
Met ronde woonitems zoals een ronde eetkamertafel, ronde kussens en een rond vloerkleed doorbreek je de vele vaak rechte, strakke lijnen in een woonruimte. Combineer rond en recht met elkaar voor een speels effect. Rond maakt strakke lijnen zachter. Een ronde spiegel boven een strak dressoir bijvoorbeeld of een ronde poef op een vierkant kleed.

Een vloerkleed zorgt voor verbinding
Een vloerkleed geeft warmte en zachtheid en verbetert de akoestiek in huis. Daarnaast zorgt het, als je het op de juiste manier neerlegt, voor verbinding in je interieur. Kies daarvoor een groot kleed, waarop je al het meubilair uit de zithoek plaatst. Zo wordt het een mooi geheel. Kleine of ronde vloerkleden zorgen voor een mooi speels detail in de ruimte.

Meer weten?

Bekijk hier nog andere tips of kom langs in de winkel in Krommenie. Het team van Berg en Berg staat voor je klaar. Als je meerdere producten aanschaft, krijg je korting op het hele pakket. Vooral het huismerk NL-Label is erg gunstig geprijsd.

Berg en Berg Krommenie
Zuiderhoofdstraat 43
1561 AM Krommenie
krommenie@bergenberg.nl
075-6281496

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.